בזמן האחרון יש לי חיבה יתרה למתכונים קלים להכנה, המתרכזים במרכיבים טריים, ומתמקדים בשילוב בין חלבונים לירקות, שילוב שאני מוצאת אותו כמאוד אפקטיבי בתקופות בהן רוצים לשמור על המשקל או לרדת במשקל.
מתכון קל להכנה המציג שילוב קלאסי בין דג סלמון, לירקות. אפשר להגיש עם אורז או פחמימה אחרת ליד, אפשר גם רק עם הירקות.
מאוד טעים, מאוד מאוד קל להכנה!
מרכיבים:
* נתח גד סלמון - טרי או קפוא.
* 3 כפות שמן זית
* 4 שיני שום כתושות
* שתי כפות גרגירי חדרל (לא חובה)
* פלפל אדום
* 3 קישואים
* חצי כרובית
* 1 עגבניה
* מלח גס, פלפל
אופן ההכנה:
* מפשירים את דג הסלמון, שופכים מעליו את שמן הזית, שיני השום, המלח, הפלפל וגרגירי החדרל.
* מעסים את כל המרכיבים לתוך הדג - כך שמעט מהטעם יחדור לדג.
* מניחים את הדג בתבנית אלומיניום בינונית. אם צריך - חותכים לחצי.
* חותכים את הירקות לקוביות קטנות, ומפזרים סביב לדג.
* זורים מעל הירקות מעט שמן זית, מלח ופלפל.
* מכסים את התבנית בנייר אלומיניום - בצורה אטומה.
* אופים בתנור על חום בינוני - גבוה, למשך כשעה.
וזהו... 5 דקות הכנה, שעה אפייה, והמעדן לפניכם.
בתיאבון!!
מתכון קל להכנה המציג שילוב קלאסי בין דג סלמון, לירקות. אפשר להגיש עם אורז או פחמימה אחרת ליד, אפשר גם רק עם הירקות.
מאוד טעים, מאוד מאוד קל להכנה!
מרכיבים:
* נתח גד סלמון - טרי או קפוא.
* 3 כפות שמן זית
* 4 שיני שום כתושות
* שתי כפות גרגירי חדרל (לא חובה)
* פלפל אדום
* 3 קישואים
* חצי כרובית
* 1 עגבניה
* מלח גס, פלפל
אופן ההכנה:
* מפשירים את דג הסלמון, שופכים מעליו את שמן הזית, שיני השום, המלח, הפלפל וגרגירי החדרל.
* מעסים את כל המרכיבים לתוך הדג - כך שמעט מהטעם יחדור לדג.
* מניחים את הדג בתבנית אלומיניום בינונית. אם צריך - חותכים לחצי.
* חותכים את הירקות לקוביות קטנות, ומפזרים סביב לדג.
* זורים מעל הירקות מעט שמן זית, מלח ופלפל.
* מכסים את התבנית בנייר אלומיניום - בצורה אטומה.
* אופים בתנור על חום בינוני - גבוה, למשך כשעה.
וזהו... 5 דקות הכנה, שעה אפייה, והמעדן לפניכם.
בתיאבון!!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.