יש משהו מאוד נכון במאכלים המקומיים, ומג'דרה - מאכל אשר מגיע לכאן מהרבה מאוד כיוונים, הוא מבחינתי מאכל מאוד נכון.
כולם אוהבים מג'דרה, עם בצל ותבלינים - למבוגרים שבחבורה, או סתם ככה - לילדים.
להלן מתכון פשוט להכנה ומאוד מאוד טעים, שמשלב בו את כל הטעמים הנכונים. אפשר להכין כך, או להכין גרסא מצומצמת ללא בצל ותבלינים - במקרה ויש ילדים בארוחה.
זמן הכנה: 25 דקות
מרכיבים:
* 2 כוסות אורז לבן (פרסי או בסמתי)
* 3 כוסות מים רותחים
* כוס עדשים שהושרו במים למשך 3 שעות (עדיף שחורות, אפשר גם נבטוטים)
* מעט מלח
* כף שטוחה של תבלין בהרט
* מעט מלח
* 2 בצלים בינוניים
* 4 כפות זמן זית
אופן ההכנה:
* מטגנים את האורז ב-2 כפות שמן זית, ולאחר כ-2 דקות, מוסיפים לו 3 כוסות מים רותחים וכפית מלח. משאירים להתבשל כ-20 דקות.
* בסיר אחר - מבשלים את העדשים למשך כ-20 דקות, עד להתרככות
* במחבת - מחממים מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל על אש בינונית - עד להשחמה/הזהבה. יש לערבב מדי פעם.
* לאחר כ-25 דקות בישול, מאווררים את האורז עם מזלג, ומאחדים את כל מרכיבי המנה בסיר של האורז.
* מוסיפים בהרט, מלח (אם צריך) ומעט פלפל, מערבבים - ואפשר להגיש. אפשר להגיש גם יותר מאוחר לאחר חימום, או לאכול קר.
בתיאבון!!!
כולם אוהבים מג'דרה, עם בצל ותבלינים - למבוגרים שבחבורה, או סתם ככה - לילדים.
להלן מתכון פשוט להכנה ומאוד מאוד טעים, שמשלב בו את כל הטעמים הנכונים. אפשר להכין כך, או להכין גרסא מצומצמת ללא בצל ותבלינים - במקרה ויש ילדים בארוחה.
זמן הכנה: 25 דקות
מרכיבים:
* 2 כוסות אורז לבן (פרסי או בסמתי)
* 3 כוסות מים רותחים
* כוס עדשים שהושרו במים למשך 3 שעות (עדיף שחורות, אפשר גם נבטוטים)
* מעט מלח
* כף שטוחה של תבלין בהרט
* מעט מלח
* 2 בצלים בינוניים
* 4 כפות זמן זית
אופן ההכנה:
* מטגנים את האורז ב-2 כפות שמן זית, ולאחר כ-2 דקות, מוסיפים לו 3 כוסות מים רותחים וכפית מלח. משאירים להתבשל כ-20 דקות.
* בסיר אחר - מבשלים את העדשים למשך כ-20 דקות, עד להתרככות
* במחבת - מחממים מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל על אש בינונית - עד להשחמה/הזהבה. יש לערבב מדי פעם.
* לאחר כ-25 דקות בישול, מאווררים את האורז עם מזלג, ומאחדים את כל מרכיבי המנה בסיר של האורז.
* מוסיפים בהרט, מלח (אם צריך) ומעט פלפל, מערבבים - ואפשר להגיש. אפשר להגיש גם יותר מאוחר לאחר חימום, או לאכול קר.
בתיאבון!!!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.