ביצוע זכרון דברים :
אין לדייר לחתום ללא בדיקה מעמיקה על זכרון דברים , מאחר ומאוחר יותר עלולים להצטער על כך.
חשוב לדעת כי זכרון דברים אשר חתום כדין כמוהו כחוזה לכל דבר , ביטול זכרון הדברים יכול להיות כרוך בקשיים , כמו כן חתימה על זכרון דברים קושרת מבחינה חוזית ומשפטית , ומהווה צמצום בזכויות בכל הקשור לתנאי החוזה.
המסמכים אשר מצורפים לחוזה:
על פי החוק המכר (דירות) תשל"ג - 1973 - חובה על הקבלן לצרף לחוזה הרכישה:
1. מפרט טכני של הדירה הנמכרת, על פי נוסח אשר ישנו בצו מכר דירות (טופס של מיפרט) תשל"ד - 1974.
2 . תוכניות הדירה כוללות : תוכנית של קומת עמודים של הבנין , קומה טיפוסית (בה ממוקמת הדירה) ,קומת גג המבנה ותוכנית המגרש כפי שנדרש בתכנית הגשה על פי הרשות המקומית.
כאשר בודקים את התוכניות יש לבדוק את מיקום הדירה ביחס לבניין , מספר וכיווני האוויר , גודלה והתכנון הפנימי והחיצוני , רמת הגימור.
מומלץ לבדוק אם אין מפגעים סביבתיים בסמוך לבנין כגון : תחנות דלק , מבני תעשיה , כבישים , מתקני אשפה , מתקני חשמל ועוד, בשלב זה ניתן להתייעץ עם שמאי מקרקעין.
במידה ולדירה יש גינה צמודה או גג צמוד יש לבדוק אם אין בשטחים אילו מתקנים ששייכים לדיירים אחרים כגון שוחות ביוב בגינה , ניקוז הגג המשותף לגינה או דוודים וצנרת על גג הבנין.
אילו פעולות יש לבצע לפני החתימה על החוזה:
1 . את החוזה יש לקרוא בבית (ולא במשרדי הקבלן).
2 . יש לקבל חוות דעתם של אנשי מקצוע בתחום כמו : עורך דין , מהנדס בדק בית , אדריכל לגבי כל הכתוב בחוזה והכתוב במפרט הטכני.
3 . יש לוודא כי כל "הבטחה" או "הבנה" עם הקבלן , יופיע בחוזה בכתב ובאופן ברור ונהיר , יש לדעת כי יקשה להוכיח ולתבוע דברים אשר נאמרו בעל פה , לכן אם הם אינם מצויינים בכתב בחוזה יש לרשום אותם.
4 . אין לחתום על סעיפים בחוזה אשר מאפשרים לקבלן אפשרות "לשנות", או "לדחות" או "לקבוע" , על דעת עצמו , וללא הסכמה דו צדדית.
5 . יש לבדוק כי הקבלן מילא באופן מלא את כל הפרטים במפרט הטכני , באופן מפורט ומדויק ולא השאיר מקומות ריקים או שניתנים לפרשנות.
לסיכום, הצמדות להנחיות בסיס אלו יכולה לסייע, לא מעט, בהכנת זיכרון דברים אשר מגן על הרוכש בעסקה. הדפיסו ושמרו את העצות לזמן ההכנה והחתימה על החוזה.
חברת צ'ק האוס עוסקת בבדק בית ושמאות מקרקעין ובינהם בחינת שמאי מקרקעין מוסמך, שירותי בדיקת בית יד שניה ועוד.