פעם החלב ומוצריו שימשו כמוצר בסיסי יום יומי . היום המגמה היא להזהיר ולהורות לנו להמעיט בצריכת מוצרי החלב . אבל אנו נוטים לשכוח שיש בחלב רכיבים בריאים וחיוניים לגופנו.
אנשים מתחילים להבין שהכנת גבינות בבית ובמחלבות הקטנות מניבה לנו גבינות איכותיות
ובריאות יותר .
אנחנו רואים ושומעים את התגובות של התלמידים שבאים ללמוד אצלנו הכנת גבינות בבית בתהליכים מסורתיים לגבי איכות הטעם המצוינת והקלות בהכנת חלק נכבד מהגבינות .
חלב וגבינות עזים
חלב העזים בריא יותר למערכת העיכול. אחת הסיבות היא שאין בו קזאין, בגלל חוסר בחלבון זה יש פחות תסיסה ועקב כך פחות כאבי בטן. השוני בהרכב חומצות השומן בחלב עזים לעומת חלב פרה מסייע לעיכול מהיר יותר (כ-30 דקות לעומת שלוש שעות מחלב פרה) ולכן הוא יכול להיות יותר מתאים לאנשים הסובלים מאלרגיות .
גבינות וחלב עזים מכילים חלבון , וויטמין A, 2B , D , נתרן (מעקב הזדקנות ומרגיע את הקיבה), זרחן ומגנזיום . 100 מ"ל חלב עזים מכילים 200 מ"ג סידן.
חלב וגבינות עזים מומלצים לסובלים מבריחת סידן, לילדים ולאנשים מבוגרים . כמו כן במקרה של פצעים בפה ניתן למרוח חלב עזים והפצעים נעלמים תוך יומיים .
בגלל שבגבינות מחלב זה קיימים ערכים נמוכים יותר של לקטוז הרופאים ממליצים לרגישים ללקטוז לנסות לצרוך גבינות אלו ובמקרים מסוימים ממליצים גם אותו הדבר לאנשים הסובלים מאלרגיות .
גבינות שעשויות מחלב זה פיקנטיות יותר, מרקמה של הגבינה עדין ואם מדובר בגבינות צהובות, הטעם חריף יותר. בתהליך הכנת גבינות מחלב עזים אנחנו מלמדים בקורסים שלנו איך לטפל בחלב זה ואיך לעבוד עם הגבן.
חלב כבשים
בחלב זה כמות השומן גדולה פי שניים מאשר בחלב פרה ועזים . כמות הקזאין גדולה ב- 80% מחלב פרה ומחלב עזים . כמות ויטמין C גדולה פי 3 לעומת חלב פרה .
חלב זה עשיר בהרבה מחלב פרה ועזים בויטמינים 12 B ,2B, A , D . כמות הסידן ל-100 מ"ל
חלב כבשים היא 250 מ"ג, זאת אומרת פי שניים לעומת חלב פרה .
בגבינות מחלב כבשים יש כמות פי שניים יותר גדולה של חלבון לעומת חלב פרה .
מבחינת הלקטוז הוא לא מתאים לרגישים ללקטוז , היות וכמות הלקטוז בו קטנה במעט מחלב פרה .
גבינות וחלב פרה
רוב העולם צורך חלב פרה ומוצריו עקב שכיחותם ומחיריהם הזולים לעומת סוגי החלב האחרים
שקיימים.
בחלב פרה יש פחות סידן מאשר בחלב עזים וכבשים . ב 100 מ"ל חלב יש 100 מ"ג סידן.
החלבון , הוויטמינים , והאבץ נמצאים בכמויות יותר קטנות מאשר בחלב צאן .
גבינות וחלב בופאלו
חלב בופאלו נחשב לחלב איכותי במיוחד לספורטאים בגלל רמות החלבון הגבוהות שיש בו,
במיוחד במי הגבינה אם שותים אותם מייד אחרי שהכנו את הגבינה .
לחלב בופאלו ערך תזונתי גבוה וכמויות הסידן , כמות הקלציום והחלבון בו גבוהה פי שלושה מחלב פרה .
ישנם מחקרים שיצאו נגד צריכת חלב ומוצריו ומחקרים אחרים מצדדים בעד צריכת חלב ומוצריו. ,ישנם מחקרים שמצאו קשר בין צריכת חלב ומוצריו ולבין קצב הירידה במשקל.
לפי דעתי צריך ללמוד לצרוך מזון באופן מאוזן ומגוון ולכן הקורסים שלנו כוללים לא רק לימוד הכנת גבינות בבית והתלמידים שלנו לומדים על חשיבות החלב וערכו התזונתי והבריאותי ותוך כדי הכנת הגבינות ניתן לראות את הבדלים בין סוגי החלב השונים .
אנשים מתחילים להבין שהכנת גבינות בבית ובמחלבות הקטנות מניבה לנו גבינות איכותיות
ובריאות יותר .
אנחנו רואים ושומעים את התגובות של התלמידים שבאים ללמוד אצלנו הכנת גבינות בבית בתהליכים מסורתיים לגבי איכות הטעם המצוינת והקלות בהכנת חלק נכבד מהגבינות .
חלב וגבינות עזים
חלב העזים בריא יותר למערכת העיכול. אחת הסיבות היא שאין בו קזאין, בגלל חוסר בחלבון זה יש פחות תסיסה ועקב כך פחות כאבי בטן. השוני בהרכב חומצות השומן בחלב עזים לעומת חלב פרה מסייע לעיכול מהיר יותר (כ-30 דקות לעומת שלוש שעות מחלב פרה) ולכן הוא יכול להיות יותר מתאים לאנשים הסובלים מאלרגיות .
גבינות וחלב עזים מכילים חלבון , וויטמין A, 2B , D , נתרן (מעקב הזדקנות ומרגיע את הקיבה), זרחן ומגנזיום . 100 מ"ל חלב עזים מכילים 200 מ"ג סידן.
חלב וגבינות עזים מומלצים לסובלים מבריחת סידן, לילדים ולאנשים מבוגרים . כמו כן במקרה של פצעים בפה ניתן למרוח חלב עזים והפצעים נעלמים תוך יומיים .
בגלל שבגבינות מחלב זה קיימים ערכים נמוכים יותר של לקטוז הרופאים ממליצים לרגישים ללקטוז לנסות לצרוך גבינות אלו ובמקרים מסוימים ממליצים גם אותו הדבר לאנשים הסובלים מאלרגיות .
גבינות שעשויות מחלב זה פיקנטיות יותר, מרקמה של הגבינה עדין ואם מדובר בגבינות צהובות, הטעם חריף יותר. בתהליך הכנת גבינות מחלב עזים אנחנו מלמדים בקורסים שלנו איך לטפל בחלב זה ואיך לעבוד עם הגבן.
חלב כבשים
בחלב זה כמות השומן גדולה פי שניים מאשר בחלב פרה ועזים . כמות הקזאין גדולה ב- 80% מחלב פרה ומחלב עזים . כמות ויטמין C גדולה פי 3 לעומת חלב פרה .
חלב זה עשיר בהרבה מחלב פרה ועזים בויטמינים 12 B ,2B, A , D . כמות הסידן ל-100 מ"ל
חלב כבשים היא 250 מ"ג, זאת אומרת פי שניים לעומת חלב פרה .
בגבינות מחלב כבשים יש כמות פי שניים יותר גדולה של חלבון לעומת חלב פרה .
מבחינת הלקטוז הוא לא מתאים לרגישים ללקטוז , היות וכמות הלקטוז בו קטנה במעט מחלב פרה .
גבינות וחלב פרה
רוב העולם צורך חלב פרה ומוצריו עקב שכיחותם ומחיריהם הזולים לעומת סוגי החלב האחרים
שקיימים.
בחלב פרה יש פחות סידן מאשר בחלב עזים וכבשים . ב 100 מ"ל חלב יש 100 מ"ג סידן.
החלבון , הוויטמינים , והאבץ נמצאים בכמויות יותר קטנות מאשר בחלב צאן .
גבינות וחלב בופאלו
חלב בופאלו נחשב לחלב איכותי במיוחד לספורטאים בגלל רמות החלבון הגבוהות שיש בו,
במיוחד במי הגבינה אם שותים אותם מייד אחרי שהכנו את הגבינה .
לחלב בופאלו ערך תזונתי גבוה וכמויות הסידן , כמות הקלציום והחלבון בו גבוהה פי שלושה מחלב פרה .
ישנם מחקרים שיצאו נגד צריכת חלב ומוצריו ומחקרים אחרים מצדדים בעד צריכת חלב ומוצריו. ,ישנם מחקרים שמצאו קשר בין צריכת חלב ומוצריו ולבין קצב הירידה במשקל.
לפי דעתי צריך ללמוד לצרוך מזון באופן מאוזן ומגוון ולכן הקורסים שלנו כוללים לא רק לימוד הכנת גבינות בבית והתלמידים שלנו לומדים על חשיבות החלב וערכו התזונתי והבריאותי ותוך כדי הכנת הגבינות ניתן לראות את הבדלים בין סוגי החלב השונים .
אנחנו מלמדים הכנת גבינות בבית בעזרת חומרים וכלים שאת רובם תמצאו במטבח הביתי סדנת גבינות, גבינה, גבינות