עוגת בננות
החומרים:
שליש כוס א.סוכר
100 גרם חמאה
150 גרם קמח תופח
1 חלמון ביצה
גרידת לימון ס.ווניל
מלית:
600 גרם בננות בשלות
חצי קופסא שמנת מתוקה
2 קופסאות אינסטנט פודינג ווניל
1 וחצי כוס חלב
1 כוסית ליקר בננות
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק ויצרים בצק אחיד וחלק. לאחר מנוחה של כרבע שעה משטחים על תבנית משומנת את הבצק בעובי של כ 3-4 מ"מ והדפנות בגובה של 3-2 ס"מ מחוררים בעזרת מזלג ואופים בחום בינוני כ 15 דקות או עד לקבלת צבע בהיר מאוד, מקררים.
המלית:
מקלפים את הבננות, חותכים לפרוסות, מפזרים עליהן מעט מיץ לימון, מעט סוכר וקצת ליקר בננות {כדי שלא ישחיר ו }. מקציפים את השמנת מתוקה ושמים בצד. מערבבים את א.הפודינג עם החלב, מוסיפים ליקר בננות ולבסוף גם את הקצפת.
שמית כחצי קילו מן הבננות על התחתית האפוייה {את השהרית מסננים ושומרים לקישוט} על הבננות מחליקים ומישרים את קרם הפודינג ואת הבננות שנותר ו מקשטים מלמעלה ומקררים לפחות כשעתיים.
בתאבון
החומרים:
שליש כוס א.סוכר
100 גרם חמאה
150 גרם קמח תופח
1 חלמון ביצה
גרידת לימון ס.ווניל
מלית:
600 גרם בננות בשלות
חצי קופסא שמנת מתוקה
2 קופסאות אינסטנט פודינג ווניל
1 וחצי כוס חלב
1 כוסית ליקר בננות
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק ויצרים בצק אחיד וחלק. לאחר מנוחה של כרבע שעה משטחים על תבנית משומנת את הבצק בעובי של כ 3-4 מ"מ והדפנות בגובה של 3-2 ס"מ מחוררים בעזרת מזלג ואופים בחום בינוני כ 15 דקות או עד לקבלת צבע בהיר מאוד, מקררים.
המלית:
מקלפים את הבננות, חותכים לפרוסות, מפזרים עליהן מעט מיץ לימון, מעט סוכר וקצת ליקר בננות {כדי שלא ישחיר ו }. מקציפים את השמנת מתוקה ושמים בצד. מערבבים את א.הפודינג עם החלב, מוסיפים ליקר בננות ולבסוף גם את הקצפת.
שמית כחצי קילו מן הבננות על התחתית האפוייה {את השהרית מסננים ושומרים לקישוט} על הבננות מחליקים ומישרים את קרם הפודינג ואת הבננות שנותר ו מקשטים מלמעלה ומקררים לפחות כשעתיים.
בתאבון
הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net