. עוגת תפוחי עץ עם קצף
החומרים לבצק:
32 כוס א.סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
1 חלמון
רבע כוס קמח תופח
50 גרם שקדים טחונים דק
גרידה מלימון אחד
החומרים למילוי:
1 קילו תפוחי עץ ירוקים וחמוצים
50 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
2 כפות ריבת משמש
מיץ וגרידה מלימול אחד 100 גרם שקדים גרוסים
100 גרם צימוקים
חצי כפית קינמון
לציפוי:
6-5 חלבונים
43 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק ומכינים בצק אחיד וחלק לאחר מנוחה של כרבע שעה מרפדים תבנית עגולה קפיצית ומשומנת מחוררים מעט במזלג ואופים כ 8 עד 10 דקות לחצי אפייה ומקררים.
מקלפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות ממיסים את החמאה מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ולבסוף את תפוחי העץ ומאדים כ 5 דקות. במידה ויש עודף נוזלים יש לסנן או ליספוג את הנוזלים בערת פירורי ביסקוויט.
להוסיף את השקדים הצימוקים הגרידה ומקינמון. מורחים על תחתית הבצק פריך את הריבה. שמים את תערובת תפוחי העץ ואופים עוד כ 20 דקות .
בינתיים מקציפים את החלבונים מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציץ לקצץ יציב מוציאים את העוגה מהתנור מקשטים בקצף החזק אפשר לקשט עם שקית זילוף בתנועות של שתי וערב עד שכל העוגה מכוסה בקצף מגבירים את חום התנור ומשחימים לדקות מספר את הקצף.
בתאבון
החומרים לבצק:
32 כוס א.סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
1 חלמון
רבע כוס קמח תופח
50 גרם שקדים טחונים דק
גרידה מלימון אחד
החומרים למילוי:
1 קילו תפוחי עץ ירוקים וחמוצים
50 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
2 כפות ריבת משמש
מיץ וגרידה מלימול אחד 100 גרם שקדים גרוסים
100 גרם צימוקים
חצי כפית קינמון
לציפוי:
6-5 חלבונים
43 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק ומכינים בצק אחיד וחלק לאחר מנוחה של כרבע שעה מרפדים תבנית עגולה קפיצית ומשומנת מחוררים מעט במזלג ואופים כ 8 עד 10 דקות לחצי אפייה ומקררים.
מקלפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות ממיסים את החמאה מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ולבסוף את תפוחי העץ ומאדים כ 5 דקות. במידה ויש עודף נוזלים יש לסנן או ליספוג את הנוזלים בערת פירורי ביסקוויט.
להוסיף את השקדים הצימוקים הגרידה ומקינמון. מורחים על תחתית הבצק פריך את הריבה. שמים את תערובת תפוחי העץ ואופים עוד כ 20 דקות .
בינתיים מקציפים את החלבונים מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציץ לקצץ יציב מוציאים את העוגה מהתנור מקשטים בקצף החזק אפשר לקשט עם שקית זילוף בתנועות של שתי וערב עד שכל העוגה מכוסה בקצף מגבירים את חום התנור ומשחימים לדקות מספר את הקצף.
בתאבון
הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net