עוגת ט"ו בשבט
החומרים לבצק פריך שקדים:
2 כוסות אבקת סוכר, 300 גרם חמאה או מרגרינה, 3 חלמונים, 43 כוס קמח, 1 כפית א.אפייה, 50 גרם שקדים טחונים דק, גרידה מלימון אחד.
מלית א':
חצי קילו תפוחי עץ ירוקים וחמוצים ומרוסקים על פומפיה גסה, 50 גרם קונפיטורת תות שדה, 50 גרם ריבת משמש, 1 כף קינמון.
מלית ב':
250 גרם שקדים
100 גרם פירורי בסקוויט, חצי כוס סוכר, 50 גרם חמאה, 3 חלבונים גרידה מלימון אחד.
לציפוי:
1 ביצה למריחה.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק ומכינים בצק פריך ומניחים במקרר בין חצי שעה לשעה מוציאים מהמקרר מחלקים ל 5 חלקים שווים. מרדדים 4 חלקים שמים אותם ב 4 תבניות מחוררים ואופים כל תחתית חצי אפייה כ 10 דקות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות את החלק החמישי שומרים בצד.
הכנת המליות:
מערבבים את כל החומרים של מלית א' ,{תפוחי עץ} ומיסיפים עם צריך קינמון וסוכר לפי הטעם.
מערבבים את כל החומרים של מלית ב' {שקדים} ויוצרים עיסה שאפשר למרוח אותה במידה והיא סמיכה מידי אפשר להוסיף קצת חלב או מים.
את שתי סוגי המליות מחלקים ל 2 ז"א שיש לנו 2 כערות עם מלית תפוחי עץ ו 2 כערות עם מלית שקדים.
על תחתית אפויה ראשונה מורחים שיכבה דקה מאוד של קונפיטורת תות שדה ועליו שיכבה דקה של מלית השקדים מכסים בבצק אפוי שני, מהדקים בזהירות מורחים ריבת משמש בשיכבה דקה מאוד מפזרים עליו את מלית תפוחי העץ מכסים שוב בבצק , וחוזרים שוב על אותו תהליך קונפיטורה, שקדים,בצק, ריבת משמש, ומלית תפוחי העץ.
וכעת מרדדים את החלך החמישי של הבצק ומכסים על התפןחי העץ מורחים בביצה טרופה מסמנים בעזרת מזלג רשת או קווים ואופים בחום של 170 מעלות בערת כ 20 דקות עד שישחים ויתקבל צבע זהוב
הערה מאוד חשובה עוגה זו לחתוך רק למחרת כדי שהעוגה לא תתפורר בחיתוך
בתאבון
הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net