עוגת שמרים עם ריבה ופירורים
החומרים הדרושים:
30 גרם שמרים טריים
רבע כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
43 כוס חלב פושר
3 וחצי כוסות קמח
100 גרם מרגרינה
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית ת.ווניל
1 חבילה צימוקים
3 כפות ריבה אדומה מומסת
החומרים לפירורים:
4 כפות קמח, 3 כפות סוכר, 2 כפות מרגרינה
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים במים הפושרים ומוסיפים כפית סוכר מניחים למספר דקות עד שהשמרים נמסים. מעבירים לקערה ומוסיפים מעליהם את החלב וכוס אחת של קמח, מערבבים היטב ומשהירים שוב עד שנראית תסיסה בתערובת חשוב להשאיר את הקערה במקום חמים.
בקערה אחרת בוחשים היטב את המרגרינה עם הסוכר, הביצים ות.הווניל מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השמרים ומאחדים את שתיהן. לאט מוסיפים את שאר הקמח ולבסוף את הצימוקים העיסה צריכה להיות חלקה ואחידה.
משמנים היטב תבנית אפייה גדולה או שתיים בינוניות יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים לתפיחה במשך שעה או עד שהנפח מוכפל.
מכינים פירורים פריכים: מוסיפים לקערה שבה הוכן הבצק מבלי לנקות אותה לפני כן, 4 כפות קמח, 3 כפות סוכר ושתי כפות מרגרינה אוספים ביד את כל שאריות הבצק שבקערה ויחד עם החומרים החדשים יוצרים מהכל פירורים אפשר להוסיף מעט סוכר ווניל.
לאחר שהתערובת תפחה בתבנית מורחים אותה במעט ריבה אדומה וזורים עליה את הפירורים אופים בחום בינוני במשך 45 דקות או עד שהעוגה משחימה והפירורים ניראים מוזהבים ופריכים
מגישים פושר או קר.
בתאבון
החומרים הדרושים:
30 גרם שמרים טריים
רבע כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
43 כוס חלב פושר
3 וחצי כוסות קמח
100 גרם מרגרינה
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית ת.ווניל
1 חבילה צימוקים
3 כפות ריבה אדומה מומסת
החומרים לפירורים:
4 כפות קמח, 3 כפות סוכר, 2 כפות מרגרינה
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים במים הפושרים ומוסיפים כפית סוכר מניחים למספר דקות עד שהשמרים נמסים. מעבירים לקערה ומוסיפים מעליהם את החלב וכוס אחת של קמח, מערבבים היטב ומשהירים שוב עד שנראית תסיסה בתערובת חשוב להשאיר את הקערה במקום חמים.
בקערה אחרת בוחשים היטב את המרגרינה עם הסוכר, הביצים ות.הווניל מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השמרים ומאחדים את שתיהן. לאט מוסיפים את שאר הקמח ולבסוף את הצימוקים העיסה צריכה להיות חלקה ואחידה.
משמנים היטב תבנית אפייה גדולה או שתיים בינוניות יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים לתפיחה במשך שעה או עד שהנפח מוכפל.
מכינים פירורים פריכים: מוסיפים לקערה שבה הוכן הבצק מבלי לנקות אותה לפני כן, 4 כפות קמח, 3 כפות סוכר ושתי כפות מרגרינה אוספים ביד את כל שאריות הבצק שבקערה ויחד עם החומרים החדשים יוצרים מהכל פירורים אפשר להוסיף מעט סוכר ווניל.
לאחר שהתערובת תפחה בתבנית מורחים אותה במעט ריבה אדומה וזורים עליה את הפירורים אופים בחום בינוני במשך 45 דקות או עד שהעוגה משחימה והפירורים ניראים מוזהבים ופריכים
מגישים פושר או קר.
בתאבון
הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net