עוגת קדאיף {כנפה }
החומרים הדרושים:
חצי קילו אטריות קדאיף מופשרות
4 X שמנת מתוקה
1 פודינג ווניל
1 ורבע כוס סוכר
4 X סוכר ווניל
1 כפית סירופ ווניל
3-2 טיפות לימון 1 ורבע כוס מים
ההכנה:
לפזר את הקדאיף על שטח תבנית אפייה להזהיב את הקדאיף בגריל מומלץ לא לזוז מהתנור על מנת שלא ישרף להוציא מידי פעם בעזרת שני מזלגות ולערבב. הופכים מלמעלה למטה את האיטריות שעדיין לא הזהיבו להמשיך כך עד שהכל מזהיב להוציא מהתנור ולצנן.
לסירופ:
לסים בסיר קטן: סוכר, סירופ ווניל ומים להרתיח עד שהסוכר נמס לצמצם את הנוזלים לכמעט בחצי לצנן היטב ולטפטף את הלימון . לטפטף את הסירופ הקר על הקדאיף.
הכנת הקרם:
להקציף יחד שמנת מתוקה, סוכר ווניל ופודינג עד לקבלת מרקם עדין אך לא קשה מידי. להניח בתבנית פירקס גדולה חצי מכמות הקדאיף לשפוך עליו את כל הקרם ומעליו להניח את החצי השני של הקדאיף לקרר מספר שעות לפני ההגשה רצוי לילה מומלץ לכסות את התבנית בנילון נצמד על מנת שהעוגה לא תיספוג ריחות אחרים.
עוגה ליום העצמאות
החומרים הדרושים:
3 כוסות קמח
50 גרם שימרית
2 כפות סוכר, 4 ביצים
150 גרם חמאה
43 כוס חלב, קורט מלח
קליפת לימון מגורדת
כפית ת.ווניל
לסירופ:
1 וחצי כוס מיץ תפוזים טרי
1 כוס סוכר
3 כפות ליקר רום
לבשל את חומרי הסירופ כרבע שעה על אש נמוכה.
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים { חוץ מהסירופ } בקערה וללוש עד לקבלת בלילה סמיכה. לצקת לסיר פלא או תבנית אפייה עגולה משומנת ומקומחת ולהניח לתפיחה עד למילוי 32 מגובה התבנית. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ 40 דקות. לצקת את הסירופ על העוגה החמה ולעטר בא.סוכר או בקצפת עם פירות העונה.
בתאבון
החומרים הדרושים:
חצי קילו אטריות קדאיף מופשרות
4 X שמנת מתוקה
1 פודינג ווניל
1 ורבע כוס סוכר
4 X סוכר ווניל
1 כפית סירופ ווניל
3-2 טיפות לימון 1 ורבע כוס מים
ההכנה:
לפזר את הקדאיף על שטח תבנית אפייה להזהיב את הקדאיף בגריל מומלץ לא לזוז מהתנור על מנת שלא ישרף להוציא מידי פעם בעזרת שני מזלגות ולערבב. הופכים מלמעלה למטה את האיטריות שעדיין לא הזהיבו להמשיך כך עד שהכל מזהיב להוציא מהתנור ולצנן.
לסירופ:
לסים בסיר קטן: סוכר, סירופ ווניל ומים להרתיח עד שהסוכר נמס לצמצם את הנוזלים לכמעט בחצי לצנן היטב ולטפטף את הלימון . לטפטף את הסירופ הקר על הקדאיף.
הכנת הקרם:
להקציף יחד שמנת מתוקה, סוכר ווניל ופודינג עד לקבלת מרקם עדין אך לא קשה מידי. להניח בתבנית פירקס גדולה חצי מכמות הקדאיף לשפוך עליו את כל הקרם ומעליו להניח את החצי השני של הקדאיף לקרר מספר שעות לפני ההגשה רצוי לילה מומלץ לכסות את התבנית בנילון נצמד על מנת שהעוגה לא תיספוג ריחות אחרים.
עוגה ליום העצמאות
החומרים הדרושים:
3 כוסות קמח
50 גרם שימרית
2 כפות סוכר, 4 ביצים
150 גרם חמאה
43 כוס חלב, קורט מלח
קליפת לימון מגורדת
כפית ת.ווניל
לסירופ:
1 וחצי כוס מיץ תפוזים טרי
1 כוס סוכר
3 כפות ליקר רום
לבשל את חומרי הסירופ כרבע שעה על אש נמוכה.
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים { חוץ מהסירופ } בקערה וללוש עד לקבלת בלילה סמיכה. לצקת לסיר פלא או תבנית אפייה עגולה משומנת ומקומחת ולהניח לתפיחה עד למילוי 32 מגובה התבנית. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ 40 דקות. לצקת את הסירופ על העוגה החמה ולעטר בא.סוכר או בקצפת עם פירות העונה.
בתאבון
הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net