כולנו מכירים בחשיבות החלב ומוצריו לבניית עצמות בריאות, אולם מעטים מודעים לתרומתם של מוצרי החלב לבריאות החניכיים והשיניים.
במחקר חדש מיפן נמצא, כי צריכה קבועה של חלב ומוצריו תורמת לבריאות החניכיים.
במחקר נבדקה בריאות החניכיים בקרב 942 משתתפים, ונמצא כי בקרב אלה שצרכו באופן קבוע מוצרי חלב, כמו גבינה, חלב ויוגורט, נמצאו פחות מקרים של מחלות חניכיים.
מחלת חניכיים היא זיהום חיידקי כרוני, המשפיע על החניכיים והעצם התומכת בשן. מחלת חניכיים היא גורם עיקרי לאיבוד שיניים במבוגרים, והיא נמצאה קשורה להתפתחות של מחלת לב, סיכון מוגבר לשבץ, ויכולה לתרום לסיבוכי סוכרת, מחלות נשימה ואוסטיאופורוזיס.
משתתפי המחקר, שהיו בגילאי 40 עד 79 שנים, נבדקו לנוכחות מאפיינים הקשורים למחלת חניכיים. בקרב הנבדקים אשר צרכו יותר מ- 55 גרם ליום של מוצרי חלב המכילים חומצה לקטית (תוצר תסיסה של חיידקי חלב בגבינות), הייתה שכיחות נמוכה של מחלת חניכיים.
מקור:
Journal of Periodontology 2008;79:131-137. (ינואר)
http://www.joponline.org/doi/abs/10.1902/jop.2008.070202
רופאי שיניים ממליצים על חלב או על מים, כמשקאות היחידים הבטוחים לשתייה בין הארוחות מבחינת בריאות השיניים. החלב הוא מקור מצוין לסידן, ומכיל רכיבי תזונה נוספים הידידותיים לשיניים. החלב מכיל חלבונים שתורמים לגדילה ולתיקון השיניים. קזאין, אחד מחלבוני החלב, יוצר שכבה דקה מעל האמייל של השיניים וכך מגן עליהן מפני פגיעה. הלקטוז (סוכר החלב) הוא הסוכר שהכי פחות גורם לעששת, כלומר הכי פחות גורם לחורים בשיניים.
אכילת קובייה קטנה של גבינה קשה (כמו גבינה צהובה, צ'דר ומוצלה) אחרי ארוחה יכולה לעזור במניעת עששת. הסידן, החלבונים והזרחן בגבינה עשויים להגן על אמייל השן, ובנוסף הגבינה מגבירה את ייצור הרוק, ששוטף את החומצה והסוכרים מהשיניים.
מועצת החלב באנגליה יצאה החודש (פברואר) בקמפיין להגברת המודעות ליתרונות של חלב ומוצריו לבריאות השיניים:
סרטון
http://www.milk.co.uk/files/videos/slurpandchew.mov
במחקר חדש מיפן נמצא, כי צריכה קבועה של חלב ומוצריו תורמת לבריאות החניכיים.
במחקר נבדקה בריאות החניכיים בקרב 942 משתתפים, ונמצא כי בקרב אלה שצרכו באופן קבוע מוצרי חלב, כמו גבינה, חלב ויוגורט, נמצאו פחות מקרים של מחלות חניכיים.
מחלת חניכיים היא זיהום חיידקי כרוני, המשפיע על החניכיים והעצם התומכת בשן. מחלת חניכיים היא גורם עיקרי לאיבוד שיניים במבוגרים, והיא נמצאה קשורה להתפתחות של מחלת לב, סיכון מוגבר לשבץ, ויכולה לתרום לסיבוכי סוכרת, מחלות נשימה ואוסטיאופורוזיס.
משתתפי המחקר, שהיו בגילאי 40 עד 79 שנים, נבדקו לנוכחות מאפיינים הקשורים למחלת חניכיים. בקרב הנבדקים אשר צרכו יותר מ- 55 גרם ליום של מוצרי חלב המכילים חומצה לקטית (תוצר תסיסה של חיידקי חלב בגבינות), הייתה שכיחות נמוכה של מחלת חניכיים.
מקור:
Journal of Periodontology 2008;79:131-137. (ינואר)
http://www.joponline.org/doi/abs/10.1902/jop.2008.070202
רופאי שיניים ממליצים על חלב או על מים, כמשקאות היחידים הבטוחים לשתייה בין הארוחות מבחינת בריאות השיניים. החלב הוא מקור מצוין לסידן, ומכיל רכיבי תזונה נוספים הידידותיים לשיניים. החלב מכיל חלבונים שתורמים לגדילה ולתיקון השיניים. קזאין, אחד מחלבוני החלב, יוצר שכבה דקה מעל האמייל של השיניים וכך מגן עליהן מפני פגיעה. הלקטוז (סוכר החלב) הוא הסוכר שהכי פחות גורם לעששת, כלומר הכי פחות גורם לחורים בשיניים.
אכילת קובייה קטנה של גבינה קשה (כמו גבינה צהובה, צ'דר ומוצלה) אחרי ארוחה יכולה לעזור במניעת עששת. הסידן, החלבונים והזרחן בגבינה עשויים להגן על אמייל השן, ובנוסף הגבינה מגבירה את ייצור הרוק, ששוטף את החומצה והסוכרים מהשיניים.
מועצת החלב באנגליה יצאה החודש (פברואר) בקמפיין להגברת המודעות ליתרונות של חלב ומוצריו לבריאות השיניים:
סרטון
http://www.milk.co.uk/files/videos/slurpandchew.mov
דיאטנית קלינית, מתמחה בתזונת ילדים וסוכרת. סיימה בהצטיינות לימודי תזונה קלינית באוניברסיטה העברית.
דוקטורנטית בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.
עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית.
ורוב הזמן מחייכת
דוקטורנטית בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.
עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית.
ורוב הזמן מחייכת