לפי הרפואה הסינית עונת האביב מסמלת תקופה של התחדשות ויציאה מתרדמת החורף ע"י אנרגיית עשייה ופריחה.זהו הזמן המתאים לניקיון הבית לפני פסח ולניקוי הכבד מרעלים.עונת האביב מקושרת לכבד ולכיס המרה ולכן חשוב לנקות ולחדש את הכבד דווקא בעונה זו.
לכבד תפקידים רבים כגון יצירת אנזימים,מלחי מרה ועוד,אך תפקידו העיקרי הינו סינון רעלים והפרשתם מהגוף.כבד לא מאוזן וגדוש ברעלים לא יוכל לבצע את תפקידו ואף עלול להינזק באופן בלתי הפיך עד למצב של גידול סרטני ושחמת כבד.
כבד לא מאוזן יכול לגרום לתופעות רבות כגון:עייפות וחולשה כללית,חוסר ריכוז,עצבנות,שומנים בדם,מיגרנה,כאבי ראש,כאבי פרקים,כאבי מחזור ותסמונת טרום-וסתית,השמנה,אלרגיות ועוד.
הרפואה הסינית משייכת את הכבד וכיס המרה לאלמנט העץ,המבטא התחדשות ופריצה קדימה,יכולת לקבל החלטות וביצוע משימות.הכבד הינו המפקד הראשי של הגוף ומשמש מעין רמטכ"ל.הטעם המיוחס לאלמנט זה הוא הטעם החמוץ והצבע האפייני לאלמנט העץ הוא ירוק.
אז כמו שאנחנו משקיעים בניקיון וחידוש הבית,חשוב לפחות פעם בשנה להשקיע בניקיון וחידוש הכבד.
הנחיות לניקוי כבד לפי הרפואה הסינית:
יש לאכול במשך 10 ימים אורז מלא עם מאש.לתבל עם כורכום.אפשר לאכול חסה ותפוח עץ מסוג גראנד סמית.
בבוקר על קיבה ריקה-כף שמן זית עם כוס מים פושרים + חצי לימון סחוט.
ניתן לשתות חליטות צמחים.
הנחיות לניקוי כבד לפי הנטורופתיה:
הניקוי נמשך ארבעה שבועות.
שבוע ראשון: דגנים מלאים(למעט חיטה ותירס,הנחשבים אלרגנים וקשים לעיכול)-אורז,שיבלת שועל(קוואקר),קינואה,דוחן,שעורה(גריסים),אמרנט,כוסמת.
ירקות(למעט תפוח-אדמה)-רצוי לשים דגש על ירקות ירוקים וכתומים.מיץ גזר וסלק מומלץ ביותר.
על קיבה ריקה בבוקר-כף שמן זית עם כוס מים פושרים וחצי לימון סחוט.
לתבל עם שמן זית, כורכום וכמון,המסייעים לניקוי הכבד.
אפשר לתבל גם עם מלח עשבים(ניתן להשיג בחנות תבלינים ובבתי טבע).
שבוע שני: מוסיפים לתפריט פירות למעט בננה ופירות טרופיים,העשירים בסוכרים.רצוי פירות חמוצים.
שבוע שלישי: מוסיפים לתפריט קטניות.
שבוע רביעי: מוסיפים יוגורט(רצוי עיזים ביו),ביצים,דג,הודו ועוף.
*במשך כל הניקוי יש להימנע מקפאין,שוקולד,סוכר,מלח,פחמימות ריקות,חיטה,תירס,תפוח-אדמה,מטוגן,משומר,מעובד.
יש להימנע מחשיפה לרעלים ולרדיקלים חופשיים:עישון,זיהום אוויר,ריסוסים,שימוש בכלים מאלומיניום וכו'.
יש להפחית את רמת המתח ככל האפשר-ניתן לעשות פעילות מרגיעה כגון:יוגה,טאי-צ'י,מדיטציה,עיסוי וכו'.
*במשך הימים הראשונים של הניקוי ייתכנו תופעות ניקוי("משבר החלמה") כגון:כאבי ראש,חולשה,עייפות,בלבול,עצבנות,עצירות/שלשול,גזים ונפיחות בבטן.תופעות אלו הינן חיוביות ואמורות לעבור לאחר מספר ימים.
במשך הניקוי חשוב לשתות הרבה מים ונוזלים,עקב הצריכה הרבה של הסיבים הנמצאים בדגנים מלאים,בירקות ופירות.הסיבים סופחים נוזלים ורעלים ומנקים את מערכת העיכול.
*צמחי מרפא המיועדים לניקוי כבד:כורכום,גדילן,שורש שן ארי,עלי ארטישוק,שכיזנדרה.
את הצמחים ניתן לשתות בחליטה או בטינקטורה(מיצוי אלכוהולי).
*את המזון רצוי לבשל באידוי או בתנור.
*מומלץ לשתות בבוקר מיץ עשב חיטה,התורם לניקוי והתחדשות.(ניתן לרכוש בבית טבע).
*הניקוי במתכונת זו אינו מומלץ לנשים בהריון ומיניקות ולאנשים החולים במחלות כרוניות.(במקרה זה יש להיוועץ עם תזונאי/נטורופת).
אז חג אביב שמח ו ב ה צ ל ח ה...........................
לברורים ופרטים נוספים ניתן לפנות לשקמה אשל
לכבד תפקידים רבים כגון יצירת אנזימים,מלחי מרה ועוד,אך תפקידו העיקרי הינו סינון רעלים והפרשתם מהגוף.כבד לא מאוזן וגדוש ברעלים לא יוכל לבצע את תפקידו ואף עלול להינזק באופן בלתי הפיך עד למצב של גידול סרטני ושחמת כבד.
כבד לא מאוזן יכול לגרום לתופעות רבות כגון:עייפות וחולשה כללית,חוסר ריכוז,עצבנות,שומנים בדם,מיגרנה,כאבי ראש,כאבי פרקים,כאבי מחזור ותסמונת טרום-וסתית,השמנה,אלרגיות ועוד.
הרפואה הסינית משייכת את הכבד וכיס המרה לאלמנט העץ,המבטא התחדשות ופריצה קדימה,יכולת לקבל החלטות וביצוע משימות.הכבד הינו המפקד הראשי של הגוף ומשמש מעין רמטכ"ל.הטעם המיוחס לאלמנט זה הוא הטעם החמוץ והצבע האפייני לאלמנט העץ הוא ירוק.
אז כמו שאנחנו משקיעים בניקיון וחידוש הבית,חשוב לפחות פעם בשנה להשקיע בניקיון וחידוש הכבד.
הנחיות לניקוי כבד לפי הרפואה הסינית:
יש לאכול במשך 10 ימים אורז מלא עם מאש.לתבל עם כורכום.אפשר לאכול חסה ותפוח עץ מסוג גראנד סמית.
בבוקר על קיבה ריקה-כף שמן זית עם כוס מים פושרים + חצי לימון סחוט.
ניתן לשתות חליטות צמחים.
הנחיות לניקוי כבד לפי הנטורופתיה:
הניקוי נמשך ארבעה שבועות.
שבוע ראשון: דגנים מלאים(למעט חיטה ותירס,הנחשבים אלרגנים וקשים לעיכול)-אורז,שיבלת שועל(קוואקר),קינואה,דוחן,שעורה(גריסים),אמרנט,כוסמת.
ירקות(למעט תפוח-אדמה)-רצוי לשים דגש על ירקות ירוקים וכתומים.מיץ גזר וסלק מומלץ ביותר.
על קיבה ריקה בבוקר-כף שמן זית עם כוס מים פושרים וחצי לימון סחוט.
לתבל עם שמן זית, כורכום וכמון,המסייעים לניקוי הכבד.
אפשר לתבל גם עם מלח עשבים(ניתן להשיג בחנות תבלינים ובבתי טבע).
שבוע שני: מוסיפים לתפריט פירות למעט בננה ופירות טרופיים,העשירים בסוכרים.רצוי פירות חמוצים.
שבוע שלישי: מוסיפים לתפריט קטניות.
שבוע רביעי: מוסיפים יוגורט(רצוי עיזים ביו),ביצים,דג,הודו ועוף.
*במשך כל הניקוי יש להימנע מקפאין,שוקולד,סוכר,מלח,פחמימות ריקות,חיטה,תירס,תפוח-אדמה,מטוגן,משומר,מעובד.
יש להימנע מחשיפה לרעלים ולרדיקלים חופשיים:עישון,זיהום אוויר,ריסוסים,שימוש בכלים מאלומיניום וכו'.
יש להפחית את רמת המתח ככל האפשר-ניתן לעשות פעילות מרגיעה כגון:יוגה,טאי-צ'י,מדיטציה,עיסוי וכו'.
*במשך הימים הראשונים של הניקוי ייתכנו תופעות ניקוי("משבר החלמה") כגון:כאבי ראש,חולשה,עייפות,בלבול,עצבנות,עצירות/שלשול,גזים ונפיחות בבטן.תופעות אלו הינן חיוביות ואמורות לעבור לאחר מספר ימים.
במשך הניקוי חשוב לשתות הרבה מים ונוזלים,עקב הצריכה הרבה של הסיבים הנמצאים בדגנים מלאים,בירקות ופירות.הסיבים סופחים נוזלים ורעלים ומנקים את מערכת העיכול.
*צמחי מרפא המיועדים לניקוי כבד:כורכום,גדילן,שורש שן ארי,עלי ארטישוק,שכיזנדרה.
את הצמחים ניתן לשתות בחליטה או בטינקטורה(מיצוי אלכוהולי).
*את המזון רצוי לבשל באידוי או בתנור.
*מומלץ לשתות בבוקר מיץ עשב חיטה,התורם לניקוי והתחדשות.(ניתן לרכוש בבית טבע).
*הניקוי במתכונת זו אינו מומלץ לנשים בהריון ומיניקות ולאנשים החולים במחלות כרוניות.(במקרה זה יש להיוועץ עם תזונאי/נטורופת).
אז חג אביב שמח ו ב ה צ ל ח ה...........................
לברורים ופרטים נוספים ניתן לפנות לשקמה אשל