שמי הוא שחר לירון, בוגר בית הספר לתקשורת במכללת נתניה,בוגר לימודי סאונד,ובעל תוכנית רדיו ב 106 FM .
במאמר הבא אשרטט את שני הצעדים הראשונים שיש לבצע על מנת שתוכל להשמיע מוסיקה בבית העסק שלך ....
1.התשתית הטכנית
מוזיקה הוא נושא רחב ומאחד בתוכו תחומים רבים אשר לא אפרט פה את כולם כמובן, אך אדגיש שתי נקודות שיש לקחת בחשבון בזמן התכנון העסקי יש לקחת בחשבון את נושא מערכת המוזיקה והרמקולים בבית העסק ואיתו יחד גם את נושא האקוסטיקה , נושא אשר בדרך כלל מוזנח ולא נלקח בחשבון.
הנקודה הראשונה בשלב התכנון היא המערכת המוזיקלית הבסיסית אשר כוללת את המגברים אשר יש לבחור בקפידה. כמובן שמגבר סטריאו ביתי טוב יעשה את העבודה בבית עסק קטן עד 50 מטר מרובע אך מעבר לזה יש להשתמש במגברי כוח אשר מסוגלים לעבוד בתנאים קשים ולספק הגברה איכותית לרמקולים.
יותר מזה אמליץ לבתי עסק אשר מארחים לקוחות להציב מספר מגברים אשר יגבירו אזורים שונים וכך יהיה ניתן לווסת בין האזורים ולתת פתרונות ללקוחות אשר מעוניינים בשמע שקט יותר באזורם. בחירת הרמקולים כאן שוב ניתן להגיע לתוצאות מדהימות, בתחום הזה השמיים הם הגבול אבל נהיה ריאליים ולא נציב רמקולים מיוחדים במאות אלפי שקלים אלא נרכוש רמקול מחברה ידועה אשר ייתן לנו סאונד איכותי בווליום סביר.
וכעת אגיע לנושא החשוב ביותר בתחום התשתית בבית העסק שעליו יש לתת את הדעת בצורה מקצועית וכשאני אומר מקצועית אני מתכוון שיש לשלב בתהליך יועץ אקוסטיקה אשר ימדוד זוויות חזרה ומלכודות באס קטלניות ולא נעימות לאוזנינו הרגישות, ייתן חוות דעת מקצועית פיזיקאלית וישרטט לנו שרטוט שבו יופיעו המיקומים המדויקים להצבת הרמקולים.
נשמע מסובך - כן, אקוסטיקה זה תחום מסובך ויש לתת לאנשי מקצוע לעשות את העבודה שלהם, מניסיון אישי אומר כי בעיצובי החנויות ובתי העסק ישנו שימוש אדיר בחומרים לא ידידותיים לאקוסטיקה כמו זכוכיות,שיש ובטון וכאשר מקום העסק יהיה מלא בקהל אשר בא לחוות חוויה של הנאה, צריכה ובילוי הרעש המצטבר בחלל יהיה בלתי נסבל ובלתי אינטימי בעליל.
אקצר ואומר שיש לתת לאנשי מקצוע כגון חברות הגברה ויועצי אקוסטיקה לבצע את העבודה ולא לעשות זאת באופן שרירותי ובלתי מודע לנזקים שיבואו לאחר מכן.
2. בחירת מערכת מוזיקלית מהטייפ לעבר תוכנות המחשב
זהו נושא מרתק ואסביר אותו בצורה כרונולוגית. לפני כשלושה עשורים כאשר היה נפתח עסק ובעל העסק היה מעוניין לשלב מוזיקה בתוכו כל מה שהיינו צריכים היה מערכת משולבת עם רמקולים מובנים אשר ידעה לספק שתי צורות של שמע האחד רדיו והשני טייפ.
באמצע שנות השמונים הגיח ממעבדות סוני ופיליפס הקומפקט דיסק אשר נתן צליל מתקדם ואפשר שימוש לא רציף אך איכותי של שמע ואפשרויות. בעשור האחרון הגיחה טכנולוגיה חדשה, המחשב הביתי, אשר השימוש בו נעשה ידידותי ומגוון.
המחשב מספק לנו מקום רב לאחסון מידע ועם מספר חידושים טכנולוגיים ניתן היה להמיר את המוזיקה מהקומפקט דיסק אל מחשב ה PC.
פתרון זה אפשר להקים מאגרי מוזיקה בלתי נדלים ובעזרת כבל פשוט התאפשרה חיבורו של המחשב את מערכת השמע הביתית והמקצועית.
כיום ניתן לחבר את המחשב לרשת האינטרנט להתחבר לתחנת רדיו אינטרנטית לבחור סגנון מוזיקלי ולהשמיע מתוכו את המוזיקה. לשיטה זו חסרון מכיוון שתשתית האינטרנט בארצנו הקטנטונת לא ממש יציבה ומידי פעם קורסת ומעבר לזה איכות ה STREAMING לא ממש מספקת איכות שמע טובה אלא לעיתים גם גרועה.
מסתמן לעתה כי הפיתרון השפוי הוא שימוש בחברות חיצוניות אשר מתמחות במתן פיתרון כולל ומספקות מחשב מתקדם אשר עליו מותקנת תוכנת נגן שמע מקצועית ייעודית אשר יודעת לנגן מוזיקה באופן רציף ממבחר מוזיקלי אשר נבחרות בקפידה על ידי עורכים מוזיקליים בשעות ספציפיות אשר מוגדרות לו מראש.
כמובן שתמיד ניתן להציב רדיו עם אנטנה או להיעזר בשרותי הטלוויזיה בכבלים או בלווין במגוון ערוצי המוזיקה שלהם אך לא תמיד הדבר יהיה לטובת העסק בגלל הפרסום הרב שקיים במדיות אלו.
במאמר הבא אמשיך לדון בנושאים חשובים לא פחות : זכויות יוצרים ותוכן מוזיקלי.