להלן מתכון מהיר וקל להכנה לעוגיות טחינה , אפשר לייצר גם בגרסא דלת סוכר.
המרכיבים:
- חצי כוס טחינה (עדיף משומשום מלא)
- חצי כוס סוכר
- שתי כוסות קמח
- 100 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות (אפשר להמיס קצת במיקרו)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה. אם הבצק לא מתגבש - אפשר להוסיף עוד קצת טחינה עד שהוא מתגבש.
- יוצרים מהבצק עיגולים קטנים, ובעת ההנחה על התבנית לוחצים על כל עיגול כך שהעוגיה תשטטח קצת. היות והעוגיות לא תופחות, אין צורך להשאיר מרווח גדול ביניהן.
- אופים בתנור במשך 15 דקות - עד שהעוגיות משחימות.
- מוציאים מהתנור ומצננים במשך כ-15 דקות.
בניגוד לכלל העוגיות, העוגיות הללו יותר טעימות כשהן קרות לגמרי.
בתאבון!!!
המרכיבים:
- חצי כוס טחינה (עדיף משומשום מלא)
- חצי כוס סוכר
- שתי כוסות קמח
- 100 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות (אפשר להמיס קצת במיקרו)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה. אם הבצק לא מתגבש - אפשר להוסיף עוד קצת טחינה עד שהוא מתגבש.
- יוצרים מהבצק עיגולים קטנים, ובעת ההנחה על התבנית לוחצים על כל עיגול כך שהעוגיה תשטטח קצת. היות והעוגיות לא תופחות, אין צורך להשאיר מרווח גדול ביניהן.
- אופים בתנור במשך 15 דקות - עד שהעוגיות משחימות.
- מוציאים מהתנור ומצננים במשך כ-15 דקות.
בניגוד לכלל העוגיות, העוגיות הללו יותר טעימות כשהן קרות לגמרי.
בתאבון!!!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il