תזונה ים תיכונית
סוג השומן אותו אנו צורכים מכריע במניעת מחלות לב. השומן המומלץ הנו שומן חד בלתי רווי קרי: אבוקדו, שמן זית, שקדים, ואגוזים. החומצה החד בלתי רוויה מורידה את רמות הכולסטרול הרע LDL ומעלה את הכולסטרול הטוב ה HDL.
כיוון שחומצה זו אינו עוברת חמצון, היא מונעת טרשת עורקים ומחלות לב כלילות (מחלה של עורקי הלב).
על חולי לב להימנע מצריכה של שומן טרנס, כלומר שומן מוקשה (מרגרינה) ולא להפריז בצריכת שומן מן החי.
יש לשים לב שכאשר מצוין על מוצר כי הוא מכיל 0 % כולסטרול אין הדבר אומר שאינו מכיל שומן מוקשה.
התזונה הים תיכונית עשירה בסיבים: קטניות, פרות וירקות, המורידים את רמות הכולסטרול ומקנים תחושת שובע.
צריכת דגים שמקורם בים הצפוני (מקרל, הליבוט, סלמון, טונה) לפחות פעמיים בשבוע, מספקת חומצת שומן מסוג אומגה 3. זאת משפיעה לטובה על לחץ הדם ומורידה שומנים בדם (טריגליצרידים). מחקרים הראו, כי צריכת אומגה 3 עומדת ביחס ישר עם ירידה במחלות לב והתמותה מהן.
צריכת דברי חלב דלי שומן- אלה מכילים רמות גבוהות של סידן ומסייעים לאיזון לחץ הדם.
שימוש מבוקר במלח- המלח מעלה את לחץ הדם, מחקרים מצאו כי ישנו שיפור ניכר באנשים שהורידו את מינוני המלח בתפריטם מ 2.5 מ"ג ל1.5 מ"ג ביום. אולם במי שירד מ 4.5 מ"ג ל 2.5 מ"ג לא ניכר שיפור דומה. המלצה: להתרגל לאכול עם כמות מלח זעירה, "בסך הכל מדובר בהרגלת קולטני הלשון".
סוג השומן אותו אנו צורכים מכריע במניעת מחלות לב. השומן המומלץ הנו שומן חד בלתי רווי קרי: אבוקדו, שמן זית, שקדים, ואגוזים. החומצה החד בלתי רוויה מורידה את רמות הכולסטרול הרע LDL ומעלה את הכולסטרול הטוב ה HDL.
כיוון שחומצה זו אינו עוברת חמצון, היא מונעת טרשת עורקים ומחלות לב כלילות (מחלה של עורקי הלב).
על חולי לב להימנע מצריכה של שומן טרנס, כלומר שומן מוקשה (מרגרינה) ולא להפריז בצריכת שומן מן החי.
יש לשים לב שכאשר מצוין על מוצר כי הוא מכיל 0 % כולסטרול אין הדבר אומר שאינו מכיל שומן מוקשה.
התזונה הים תיכונית עשירה בסיבים: קטניות, פרות וירקות, המורידים את רמות הכולסטרול ומקנים תחושת שובע.
צריכת דגים שמקורם בים הצפוני (מקרל, הליבוט, סלמון, טונה) לפחות פעמיים בשבוע, מספקת חומצת שומן מסוג אומגה 3. זאת משפיעה לטובה על לחץ הדם ומורידה שומנים בדם (טריגליצרידים). מחקרים הראו, כי צריכת אומגה 3 עומדת ביחס ישר עם ירידה במחלות לב והתמותה מהן.
צריכת דברי חלב דלי שומן- אלה מכילים רמות גבוהות של סידן ומסייעים לאיזון לחץ הדם.
שימוש מבוקר במלח- המלח מעלה את לחץ הדם, מחקרים מצאו כי ישנו שיפור ניכר באנשים שהורידו את מינוני המלח בתפריטם מ 2.5 מ"ג ל1.5 מ"ג ביום. אולם במי שירד מ 4.5 מ"ג ל 2.5 מ"ג לא ניכר שיפור דומה. המלצה: להתרגל לאכול עם כמות מלח זעירה, "בסך הכל מדובר בהרגלת קולטני הלשון".
ד''ר נסטור ליפובצקי, דיאטן קליני בכיר, בעל תואר שלישי במדעי הרפואה, ומפתח שיטת דוקטור נסטור, שיטה מדעית מתקדמת לדיאטה, תזונה נכונה, ספורט ובריאות.
"אני מאמין שאם אני הצלחתי לשנות את צורת המחשבה, התנהגות והרגלי האכילה (הרגלים תזונתיים), ולתקן את גופי על ידי הורדת אחוזי שומן ובניית שריר, כל אחד אחר שרוצה לקחת אחריות על גופו - מסוגל לכך. "
"אני מאמין שאם אני הצלחתי לשנות את צורת המחשבה, התנהגות והרגלי האכילה (הרגלים תזונתיים), ולתקן את גופי על ידי הורדת אחוזי שומן ובניית שריר, כל אחד אחר שרוצה לקחת אחריות על גופו - מסוגל לכך. "