המטבח כיום הוא חלל מוקפד בעיצובו, המטבח מתפקד כחלק אינטגראלי מחלל הסלון. המטבח הוא יחידה פתוחה המאפשרת יצירת דיאלוג עיצובי עם שאר פרטי הריהוט. לפניכם רשימת טיפים שיעזרו לכם לעצב מטבח באופן הנכון ביותר.
ארונות מטבח: ארונות המטבח בעלי חללים גדולים ולא עמוקים מידי, יקלו עליכם את הוצאת והכנסת הכלים ושאר הפריטים. רצוי לבנות יחידת ארונות ברוחב של כ-60 סמ'''''''' , יחידה רחבה שכזו עדיפה על שתי יחידות בנות 30 סמ''''''''.
משטחי עבודה במטבח: משטחי עבודה הם קריטיים להתנהלות נוחה במטבח. משטחים קטנים מידי או מפוזרים לא יאפשרו עבודה מהירה ויעילה. כך שכל שטח שניתן להכניס בו משטח עבודה הוא מבורך. משטחי עבודה שבמטבח אמורים להיות מוצבים בסמוך לכיור ולכיריים .
מגירות מטבח: מטבח שאין בו מערכת מגירות שמתוכננת טוב אינו שלם. מגירות הן האלמנט הריהוטי החבוש ביותר אחר המשטחים כיוון שהוא מצוי בשימוש מאסיבי. כיום נוהגים לבנות מערכת מגירות רחבות ועמוקות במיוחד המקום ארונות המטבח. הדבר נובע גם משינוי קונספט עיצובי שלפיו מטבח אמור להיות בנוי לרוחב ולא לגובה. החלוקה הפנימית בתוך מגירות המטבח גם היא קריטית. חלוקה נכונה תעשה לכם חיים קלים, אתם אמורים לתכנון זאת בקפידה: מגירות שטוחות ורחבות מיועדות לסכו"ם, ומגירות עמוקות יותר מיועדות לאפסון סירים ומחבתות.
מדיחי כלים במטבח: מדיח כלים הוא אינו שאלה , הוא הכרח, והכי נכון להציבו משמאלו או מימינו של הכיור באופו שיהיה צמוד אליו ככל הניתן, הסיבה לכך היא בכדי למנוע מצב של טפטוף בעת העברת הכילים מן הכיור למדיח.
זכרו: הכי חשוב בעיצוב מטבח הוא ליצור חלל שהתנועה בו חופשית וזורמת. שיהיה לכם קל להגיע מקום למקום במהירות, עיקר כאשר מדובר בבישול שסביבו מתקיימת תנועה רבה. את משטחי העבודה במטבח יש להתאים לגובה המשתמש העיקרי- זו אולי העצה החשובה ביותר, שכן אנשים נוטים לחשוב שמשטחים בנויים במידות זהות.
מיקום המיקרו -גל- במטבח: אם בעבר תנורים וכיריים היו בשימוש מבוגרים בלבד, הרי שכיום גם הילדים שלנו מבשלים או מחממים אוכל בעצמם- הכל הודות למכשיר המקרו גל. לכן חשוב להציבו שלא במקום גבוה מידי , על-מנת שילדים יוכלו להגיע אליו ולחמם אוכל בעצמם
משטחי נירוסטה במטבח: בכל מטבח קיימים אלמנטים העשויים מנירוסטה. השימוש בחומר זה הופך רווח יותר ויותר בעיצוב מטבחים , בשל קווי העיצוב המודרנים והתעשייתיים מעט. משטחי נירוסטה במטבח אמורים להיות מטופלים באופן נכון. יש לנקותם באמצעות חומרי ניקוי והברקה מיוחדים, והם מצויים בשפע ברשתות השווק השונות. משטחי נירוסטה לא מנקים בשום אופן באמצעות צמר פלדה, כיון שנירוסטה נשרטת בקלות.
משטחים מבריקים במטבח: מטבחים רבים מכילים משטחים מבריקים, כשהכוונה היא לפורמייקות למיניהן, עצים מוברקים או כל משטח אחר אשר מכוסה בחומר מבריק.
על משטחים אלו יש לטפל ולהגן בתקופת החיים הראשונה של המטבח -כ- 6 חודשים. יש לנקות את המשטחים באמצעות מטלית לחה בלבד.
מטבחים העשויים עץ
על מי שמתכונן לקנות מטבח מעץ לדעת שיש להתנהג עם מבטח שכזה במידה של זהירות. יש לטפל במטבח עץ בעזרת מטלית לחה אשר ספוגה במעט מים או בחומר המיוחד לניקוי משטחי עץ. אסור להשתמש בחומרים כמו אלכוהול או במסירי כתמים למיניהם. עץ מנקים בכיוון הסיבים ולא נגדם, וכך יישמר מראהו החי של העץ לתקופה אורכה
ארונות מטבח: ארונות המטבח בעלי חללים גדולים ולא עמוקים מידי, יקלו עליכם את הוצאת והכנסת הכלים ושאר הפריטים. רצוי לבנות יחידת ארונות ברוחב של כ-60 סמ'''''''' , יחידה רחבה שכזו עדיפה על שתי יחידות בנות 30 סמ''''''''.
משטחי עבודה במטבח: משטחי עבודה הם קריטיים להתנהלות נוחה במטבח. משטחים קטנים מידי או מפוזרים לא יאפשרו עבודה מהירה ויעילה. כך שכל שטח שניתן להכניס בו משטח עבודה הוא מבורך. משטחי עבודה שבמטבח אמורים להיות מוצבים בסמוך לכיור ולכיריים .
מגירות מטבח: מטבח שאין בו מערכת מגירות שמתוכננת טוב אינו שלם. מגירות הן האלמנט הריהוטי החבוש ביותר אחר המשטחים כיוון שהוא מצוי בשימוש מאסיבי. כיום נוהגים לבנות מערכת מגירות רחבות ועמוקות במיוחד המקום ארונות המטבח. הדבר נובע גם משינוי קונספט עיצובי שלפיו מטבח אמור להיות בנוי לרוחב ולא לגובה. החלוקה הפנימית בתוך מגירות המטבח גם היא קריטית. חלוקה נכונה תעשה לכם חיים קלים, אתם אמורים לתכנון זאת בקפידה: מגירות שטוחות ורחבות מיועדות לסכו"ם, ומגירות עמוקות יותר מיועדות לאפסון סירים ומחבתות.
מדיחי כלים במטבח: מדיח כלים הוא אינו שאלה , הוא הכרח, והכי נכון להציבו משמאלו או מימינו של הכיור באופו שיהיה צמוד אליו ככל הניתן, הסיבה לכך היא בכדי למנוע מצב של טפטוף בעת העברת הכילים מן הכיור למדיח.
זכרו: הכי חשוב בעיצוב מטבח הוא ליצור חלל שהתנועה בו חופשית וזורמת. שיהיה לכם קל להגיע מקום למקום במהירות, עיקר כאשר מדובר בבישול שסביבו מתקיימת תנועה רבה. את משטחי העבודה במטבח יש להתאים לגובה המשתמש העיקרי- זו אולי העצה החשובה ביותר, שכן אנשים נוטים לחשוב שמשטחים בנויים במידות זהות.
מיקום המיקרו -גל- במטבח: אם בעבר תנורים וכיריים היו בשימוש מבוגרים בלבד, הרי שכיום גם הילדים שלנו מבשלים או מחממים אוכל בעצמם- הכל הודות למכשיר המקרו גל. לכן חשוב להציבו שלא במקום גבוה מידי , על-מנת שילדים יוכלו להגיע אליו ולחמם אוכל בעצמם
משטחי נירוסטה במטבח: בכל מטבח קיימים אלמנטים העשויים מנירוסטה. השימוש בחומר זה הופך רווח יותר ויותר בעיצוב מטבחים , בשל קווי העיצוב המודרנים והתעשייתיים מעט. משטחי נירוסטה במטבח אמורים להיות מטופלים באופן נכון. יש לנקותם באמצעות חומרי ניקוי והברקה מיוחדים, והם מצויים בשפע ברשתות השווק השונות. משטחי נירוסטה לא מנקים בשום אופן באמצעות צמר פלדה, כיון שנירוסטה נשרטת בקלות.
משטחים מבריקים במטבח: מטבחים רבים מכילים משטחים מבריקים, כשהכוונה היא לפורמייקות למיניהן, עצים מוברקים או כל משטח אחר אשר מכוסה בחומר מבריק.
על משטחים אלו יש לטפל ולהגן בתקופת החיים הראשונה של המטבח -כ- 6 חודשים. יש לנקות את המשטחים באמצעות מטלית לחה בלבד.
מטבחים העשויים עץ
על מי שמתכונן לקנות מטבח מעץ לדעת שיש להתנהג עם מבטח שכזה במידה של זהירות. יש לטפל במטבח עץ בעזרת מטלית לחה אשר ספוגה במעט מים או בחומר המיוחד לניקוי משטחי עץ. אסור להשתמש בחומרים כמו אלכוהול או במסירי כתמים למיניהם. עץ מנקים בכיוון הסיבים ולא נגדם, וכך יישמר מראהו החי של העץ לתקופה אורכה