דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


גבינה ספרדית 

מאת    [ 25/04/2009 ]

מילים במאמר: 541   [ נצפה 6155 פעמים ]


ספרד ידועה במאכלי הים שלה, שמן הזית, הנקניקים המעודנים שלה ומי לא מכיר את הזעפרן הספרדי?
הוא גדל במחוזות טולדו, טרוואל. גידול הזעפרן מחייב עבודת כפיים קשה ורגש מיוחד. מכל פרח כורכום קוטפים ידנית את שלושת החוטים
האדומים ומייבשים אותם.
ספרד שופעת נופים מרהיבים. יש בה את האזורים המישוריים, העמקים והאזורים ההרריים. בגלל הבדלים אלו מבחינה טופוגרפית, יש לנו
אקלים שונה, צמחיה שונה, כמובן תרבויות ומנהגים שונים. כל זה משפיעה על סוגי החלב, צאן, בקר, עזים או שילוב של כמה סוגי חלב. למשל איפה שהאקלים חם ויבש- הצמחייה מועטה, באזורים קשים אלו קל לגדל עזים (אזור אנדלוסיה). הפרות גדלות באזורים שבהם האקלים נוח יותר והמזון קל יותר להשגה, איפה שיש שדות מרעה פוריים כמו בצפון מערב ספרד.
לכן טעמו של החלב יהיה שונה מאזור לאזור וכתוצאה מכך גם הגבינות יהיו שונות. נקבל גבינות בעוצמות שונות של טעמים ומרקמים מאוד מענייניים.
גבינת המנצ'גו שאנחנו מלמדים בקורסים שלנו היא אחת הגבינות הספרדיות הידועות ביותר בכל העולם. גבינה זו מיוצרת מחלב כבשים, באזור לה מנשה.
זוהי גבינה צהובה קשה בעלת מרקם סמיך וטעם רענן.
אפשר למצוא בחנויות מגוון רחב של גבינות מנצ'גו אבל תמיד אתם צריכים לזכור שגבינת מנצ'גו אמיתית היא הגבינה שרשום עליה שהיא יוצרה באזור לה מנשה.
בספרד מגישים אותה בליווי זיתים ופרוסות חם של חזיר סרנו.
את הגבינה התחילו לייצר בשנת 1996 שלושה אחים וכך היא הפכה תוך זמן קצר לאחת הגבינות הספרדיות המפורסמות.
כשממשיכים לטייל לאורך האי מיורקה אנחנו נפגוש את העיירה "מהון". זו עיירה חקלאית, בה נפגוש מחלבות קטנות שמייצרות גבינת מהון בתהליכים מסורתיים. את הגבן לוקחים ומכניסים לבד מסובבים ותולים לכמה ימים להוצאת מי הגבינה.
גבינה זו מייצרים מחלב פרות, היא בעלת ניחוח מתוק עסיסי, היא מזכירה את הגבינה גאודה או אדם. הספרדים לוקחים את הגבינה כשהיא צעירה ופורסים אותה, מפזרים מעליה שמן זית, פלפל שחור ואוכלים בליווי זיתים.
כשנותנים לגבינה להבשיל עוד היא מצוינת לטוסטים ולאפייה.
ועכשיו נשוטט לאורך הצד הצפון מערבי, באזור גליציה שבו הטבע נדיב מאוד.
באזור זה ניתן למצוא גבינות כמו: גבינה מעושנת בשם טטייה. היא נקראת כך בגלל צורתה שדומה לעטין. גבינה זו מעשנים עישון עדין במשך שבועיים. מבחוץ צבע כתום כהה ומבפנים צבע לבן. טעמה עדין ומרקמה כרמי.
ונמשיך לטייל לאזור ההררי של קנטבריה ונפגוש את מלכת הגבינות הכחולות גבינת קברלס. גבינה זו עשויה לפעמים מחלב פרות ולפעמים מערבבים חלב פרה עם חלב עזים וכבשים, כל זה בהתאם למתכון הסודי. הבחלת הגבינה נעשית בתוך מערות שבהרים באזור זה משם היא מקבלת את העורקים הכחולים ואת טעמה הנפלא.
גבינה זו מגישים בליווי ברנדי, שרי או יין אדום, בתוספת סלט או מגישים אותה בליווי יין מתוק לקינוח.
ואם מדברים על הרים חייבים לדבר על גבינת רונקל מייצרים אותה באזור הרי הפרינאיים שמפרידים בין ספרד לצרפת. הכבשים יוצאות למראה באזורים הגבוהים, לכן החלב שמן באיכות גבוה והגבינה בעלת ארומה מיוחדת.
ואם ממשיכים לדבר על גבינות שמיצרים באזורים ההרריים אסור לשכוח
את גבינת קנדרט מונטסק שהיא גבינה קטלונית, כרמית, מחלב עזים. העזים יוצאות למראה בהרים על יד הרי לרידה, ובכפר Clua מעצבים לצורת גושי גבינה גדולים שמשקלו של כל אחד כ- 2 קילוגרם. לפני הבשלת הגבינה מכסים אותה באפר ונותנים לה להבשיל כחודשיים שלוש.
גבינת קואסקו איבורס היא גבינה חצי קשה לפעמים מצפים אותה בשמן ופפריקה, זוהי גבינה בעלת מרקם כרמי וארומה מיוחדת מאוד. גבינה זו מיוצרת מחלב לא מפוסטר בעיירה מורסיה.
בספרד ישנן עוד גבינות רבות ומיוחדות, אבל עליהן נמשיך לדבר בחלק הבא.
"גבינות מהלב" אנחנו מלמדים הכנת גבינות בבית. באתר שלנו ניתן לקרוא על הקורסים שאנחנו מעבירים. ניתן לרכוש חומרים להכנת גבינות.טלפון:054-7522906
http://www.גבינות-מהלב.com/courses.htm



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב