קבל מידע על הענף. בדוק את השוק ואת מתחרייך, מה נפוץ ואהוב בקרב הלקוחות. למשל באירועים וכנסים, איזה מאכלים האורחים והסועדים צורכים ועל איזה הם מעדיפים לוותר. שקול את השוק ואת הענף והצב לעצמך ולפי מה שברשותך כמה אתה מוכן או יכול להשקיע, הן כספית והן מבחינת הזמן. האם העסק יהווה עסק עונתי, או מתחדש?. ומהו תחום הסביבה בה תספק שירות קייטרינג לאירועים?. סקור את כישורייך. זה יעזור הרבה, אם אתה יכול לבשל טוב, או שיש לך ידע על מזון וכן בעל יכולת מעולה להכין מאפים ומתוקים יעזרו לך למשוך לקוחות פוטנציאלים המחפשים שירותי קייטרינג. אם לא, אז לפחות תדאג לשותף שניתן לסמוך עליו ובעל ידע וניסיון בבישול ואפייה, עדיף שף או שף קונדיטור אם אתה רוצה להתמחות גם במאפים מתוקים, עוגות, קינוחים ומוצרים חלביים לאירועים. מצא ספקים, עדיף שניתן לסמוך עליהם ובתור התחלה זולים. לאחר מכן, שקול את כישוריך לא רק בתור הבעלים ומנהל העסק אלא גם כמתכנן מעצב ומפיק של אירועים. קייטרינג לא מגיע רק לחוש הטעם והריח אלא הוא דבר מוחשי וויזואלי שתורם רבות לחזות האירוע והצלחתו. הפקת אירועים היא חלק בלתי נפרד משירות קייטרינג לאירועים . זה חשוב שיש לך כישורי ארגון יוצאי דופן ואתה יודע איך לתכנן סדרה של צעדים שיובילו חתונה, בר מצווה או כל אירוע אחר לשיאים חדשים. עשה שיקולים כספיים ותקציביים. קייטרינג זה עסק שדורש ציוד, השקעה וחומרי גלם טריים וזמינים. אתה יכול לבחור להתחיל בקטן עם הציוד הביתי שברשותך ולרכוש ציוד שאין לך ושאתה יכול להרשות לעצמך כלכלית בתור התחלה. בתחילת הדרך יש להקטין צריכה ראשונית, אבל עם הזמן קייטרינג זה עסק שדורש ציוד איכותי ויקר וגם עובדים מיומנים ובעלי ניסיון עם יחסי אנוש גבוהים. שקול את השוק. בעסק זה ניתן למקד את תחום השירות שלך למשהו ספציפי ומצומצם או לפנות לשוק רחב יותר המקיף את כל סוגי האירועים, מסיבות וכנסים. למשל ניתן למקד את שירות הקייטרינג רק לכנסים, או לשוק פתוח יותר של חתונות, בר מצווה, ימי הולדת, השקות, קוקטיילים ובעצם לכל סוג אירוע שיש ביקוש לקייטרינג. קיים בר משקאות ובר קפה עם תוספת מאפים קטנים ומתוקים ומאפים מלוחים. להציע ללקוחות מספר חבילות ולהגמיש את עצמך לצורכי הלקוח. להיות מוכן פיזית או רגשית. גם אם העסק הוא מבחינתך משרה מלאה או משרה חלקית ומצומצמת, זה בכל זאת עסק, ועסק דורש המון זמן והשקעה כדי שהעסק יצמח וישגשג. קייטרינג במיוחד זה עסק שדורש תמיד הפעלה מחדש והמון עבודה וזה לעולם לא יחדל, אין רגע קט בו ניתן לשבת ולנוח, תמיד יהיה דורש לו. אם אתה לא רגיל לעבוד ולנהל תחת לחץ, למד ונסה להתרגל לכך בהקדם, הלקוחות תמיד ינשפו בעורפך ויבדקו אותך בזכוכית מגדלת. בהצלחת הטיפים הנ"ל והשמת דגש על כל אחד ואחד מהם, אתה עשוי לצפות לצמיחה בריאה והצלחה בעסק החדש. בהצלחה !!!
נכתב על ידי שי.