אם יש לכם מקרן ואם יצא לכם לשלוח אותו לשירות תיקון מקרן יכול מאוד להיות ששמעתם מהטכנאי במקום שהייתם יכולים לחסוך לעצמכם הרבה כסף אם רק הייתם מטפלים בו כמו שצריך. אז בשבילכם ובשביל מי שעוד לא עשה טעות בשימוש במקרן שגרמה לו לקלקול, להלן מספר טיפים שיוכלו לעזור לכם להאריך את חיי המקרן שלכם.
אחד מהקלקולים הנפוצים יותר הוא עומס חום. המקרן ממוקם במיקום שלא מאפשר לו אוורור מספיק ולאחר הפעלה ממושכת הוא פשוט מפסיק לעבוד או מתחיל לזייף. בחירת המיקום של המקרן הוא אולי דבר שכדאי לעשות עוד לפני שרכשתם אותו. הכלל העיקרי שצריך לשמור עליו הוא מרחק של כחצי מטר מפתח האוורור של המקרן. במידה ויש יותר מפתח אוורור אחד יש להתחשב בכולם. בדרך כלל הם נמצאים בחלק האחורי או העליון של המקרן.
בהרבה מקרים המקרן ממוקם בקומה התחתונה ששימשה עד כה כממ"ד או מקלט. במידה וזה אכן המקרה יש לדאוג לאוורור מספיק בזמן הפעלת המקרן וכן לדאוג שהטמפרטורות בחדר לא מגיעות לשיאים לא שיגרתים גם במצב בו המקרן כבוי.
ניקיון, ניקיון וניקיון. אי אפשר להדגיש מספיק כמה הניקיון חשוב על מנת לשמור על המקרן. בדומה מאוד למחשב, מקרן שצבר הרבה אבק צפוי לשבוק חיים בשלב כלשהו. ישנם תרסיסים מיוחדים שמיועדים למחשבים המכילים אוויר בלחץ גבוה וניתן לנקות עימם בקלות את המקרן גם בלי לפרק אותו לגמרי.
אל תבזבזו - לא לבזבז חשמל כבר שמעתם מההורים שלכם ואח"כ מהחברה לאיכות הסביבה ואפילו עשו בשביל זה יום עולמי של כיבוי אורות להזדהות עם כדור הארץ המתחמם שלנו. במקרה של מקרנים זה אפילו חשוב עוד יותר. זכרו שלמקרן יש חיי מנורה שמתבטאים במספר שעות הפעולה שלה. אם אתם לא צופים במקרן כבו אותו.
לחלקכם טיפים אלו ייראו קצת בנאליים ואפילו מיותרים. אולם לכם אני אומרת - אין לכם מושג כמה אנשים מביאים את המקרן שלהם לתיקון בגלל סיבות שהיו יכולות להימנע בקלות. אלו מכם שנעזרו פעם בשירות השכרת מקרן יוכלו להעיד שאלו הם חלק מהחוקים שהמשכיר מתעקש עליו על מנת שהמקרן שלו יחזור אליו בשלמות. לא רשמתי פה הערות כמו - אל תשפכו עליו מים, אל תציתו אותו באש או אל תשליכו אותו בעוצמה לכיוון הרצפה. אני מקווה שהוראות תפעול מהסוג הזה מספיק ברורים עבורכם.