דולר-שקל: שבוע המסחר החולף רשם עליות שערים קלות בלבד. בסה"כ אנו עדים למגמת דשדוש מסוימת עם אפשרות להמשך עליות קלות. השער עדיין נגוע לא נוגע בגבולות מיצויו המלא של התיקון הטכני. האינדיקאציות לטווח הארוך בשלב זה סותרות ואינן חד משמעיות. לא מומלץ לקחת סיכונים בינתיים באחת מכיווני הפוזיציות. גם בשלב זה עדיין מומלץ לסוחרים לטווח ארוך לבחון כניסה לשורט רק בפריצה מטה של שער 3.7900. לעומת זאת לגבי אפשרות לעסקה שורית – אפשרית בפריצת השיא האחרון, אם כי במסחר שבתוך גבולות תעלת הדשדוש.
יורו-דולר: באופן כללי ניכרת מעט "עצבנות" בקרב הסוחרים על צמד זה נוכח אי היציבות וחוסר הוודאות באשר לעתיד הצפוי לשני מטבעות אלו. יחד עם זאת, ניראה שלמרות הירידות עדיין ישנו אפקט "שורי" מצטבר. עדיין רוב הסוחרים נותנים את אמונם בשלב זה במטבע האירופאי ומגלים מידה של היסוס לגבי כוחו של זה האמריקאי, היסוס הנובע בעיקר מההצהרות האמריקאיות לגבי האפשרות שהשוק אצלם עומד לפני היחלצות וחזרה ליציבות, אולי אף לצמיחה הדרגתית מחודשת. הסוחרים מודעים לנתונים ומבינים שלא בהכרח שכך אכן יהיה, בעוד הם מעוניינים ביותר "עובדות" בשטח שאותם הם טרם פגשו. בכל מקרה גם אם השוק האמריקאי יחזור לאט ובהדרגה לשגשוג עדיין ספק רב באם זה יקרה כבר בתקופה המאוד קרובה, ולכן ההערכה נשארה שהצמד ימשיך להפגין עליות של היורו, גם אם יהיו שלבים בהם נצפה מידי פעם בדשדוש לתקופות מה, וחרף האפשרות הסבירה בהחלט, שדווקא נתחיל את שבוע המסחר החדש עם התחזקות מה של הדולר.
סטרלינג-דולר: מי שעקב אחר הסקירה משבוע שעבר שם בוודאי לב שנמסר כי הכיוון ממשיך להיות עולה במעלה הגרף, אולם יש להיזהר משאננות בצמד דינמי זה, שכן צפויה "אתנחתא" של השעטה מעלה בסביבות שער 1.6300, כפי שאכן קרה. לאחר שהשער אף המשיך מעבר לשער האמור ואפילו חצה את 1.6500, חלה "התרסקות" בשלושת ימי המסחר האחרונים של שבוע המסחר החולף, אולם עד לגבול החיצון העליון של הדשדוש. ניראה ששם הוא ימשיך להתמקם תקופת מה, תוך כדי אפשרות לגמרי סבירה שבימים הקרובים של המסחר הוא אפילו אולי ירד מתחתיו בכמה מאות בודדות של פיפסים (מה שניראה כיותר נכון לעת עתה), וזאת בטרם יחזור לכיוון עם הפנים מעלה בהמשך.
דולר-יין: גם במקרה של צמד זה מי שעקב אחר הסקירה משבוע שעבר ופעל על פיה – הרוויח! כפי שנמסר הצמד התכנס (ואף גם בשבוע המסחר החולף המשיך להתכנס), אולם הניתוח בהיבטו הרחב העיד על אפשרות של התחדשות מגמת העלייה, וזאת חרף הירידות להן היינו עדים מזה זמן רב קודם לכן, בעוד הועלתה האפשרות שמגמת עליה זו תהיה בעלת עוצמה. ואכן כך קרה בפועל. עוד נמסר שאזור המחיר 99.20-99.70 מהווה קו התנגדות דומיננטי. כפי שאנו עדים השער כמעט והגיע בסוף שבוע המסחר החולף לאזור זה ולכן יש לנקוט במשנה זהירות לגבי המשך הפוזיציות השוריות בימי המסחר הקרובים. שבירה של אזור זה כלפי מעלה עשויה להעיד על כיוון עולה יותר ברור, אולם בשלב זה ישנם יותר סימנים המעידים דווקא על אפשרות להמשך ההתכנסות של הצמד, כך שאנו יכולים להבחין בתחילת שבוע המסחר הקרוב בירידות שערים של הדולר.
דולר-קנדי: אכן הכיוון הדובי "זכה" באותה האטה צפויה שהוזכרה בסקירה הקודמת. במהלך שבוע המסחר הקודם נוכחנו במימושים ותיקונים שהתבטאו בעליות שערים, אולם בשלב זה עדיין לא ניראה שמדובר בשינוי מגמה, אלא חלק מהליך המסחר הדובי הצפוי גם בהמשך. עם זאת, לא בהכרח שצריך בכל מקרה לרוץ כבר לעסקאות השורט אלא להמתין ולבחון האם עליות השערים של שבוע המסחר האחרון משנות פניהם בכיוון מטה במהלך שבוע המסחר הקרוב, ויחד עם בחינת תמונת המצב מצד האינדיקאטורים, הדבר עשוי קרוב לוודאי להצביע על אותו "אישור" יותר ברור להמשך פוזיציות בהן יובילו מכירות המטבע האמריקאי.
אוסטרלי-דולר: כפי שנמסר אכן שני ימי המסחר הראשונים של שבוע המסחר החולף המשיכו בעליות צפויות, שחברו לאחר מכן למימושים צפויים. סה"כ היינו עדים ל"סווינג" שביצע הצמד במהלך השבוע שעבר. ככל הנראה בימי המסחר הקרובים של שבוע המסחר הקרוב נמשיך לצפות בירידות. מה גם שצפינו מהלך של תיקון כמעט מלא של גל הירידות שהחל ביולי אשתקד והסתיים אי שם לקראת סוף אוקטובר שנה שעברה. עם זאת יש לזכור שלמרות הירידות הקרובות האפשרויות אנו עדיין בעיצומו של גל עליות במגמה ראשית, כך שאין לבטל אפשרויות לפוזיציות שוריות בהמשך, בעיקר לאחר שבירה מעלה של השיא האחרון, כמו גם קו ההתנגדות שעומד על סביבות שער 0.8550, שמהווה גם חריגה שמעבר לתיקון הטכני המלא שצוין לעיל.
דולר-פרנק: ההאטה הצפויה בירידות, שצוינה בסקירה הקודמת, אכן באה לידי ביטוי בעליות שערים של הדולר שהובילו את שבוע המסחר החולף. באופן כללי אנו נמצאים במגמה ראשית יורדת שממשיכה מגמה דובית ארוכת טווח לאחר תיקון שהתבטא בגל עליות קודם בגרף. בכל זאת אנו נמצאים בנקודת ציון קריטית שיש לנקוט כלפיה במשנה זהירות והתנהלות מבוקרת, שכן הכיוון הכללי הינו אכן דובי, אולם בד בבד אנו נמצאים על קו בלימה של ירידות – המתבטא בקו המגמה העולה – ועוד צפויות כמה נקודות בלימה כאלה בדרך להשגת שפלים נוספים חוזרים ונשנים. לכן – סוחרי התעלות קרוב לוודאי שיפתחו פוזיציות שוריות על בסיס משסחר תוך תעלתי, אולם הסוחרים היותר "ביטחוניסטים" יעדיפו להמתין ולבחון לאן נושבת הרוח. אם זו תהיה בגבם של הדובים הם יבחרו לפתוח עסקאות שורט בפריצת קו המגמה ונקודת השפל האחרונה.
http://www.forexpros.co.il
הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" http://www.maoffinance.co.il , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר במטבע חוץ בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.