היא עוברת מדור לדור במשפחה ותמיד קוצרת אינספור מחמאות וליקוקי שפתיים, קבלו את המפתה החדשה - עוגת שוקולד אלוהית!
מצרכים:
6 ביצים
כוס וחצי קמח
3 כפות קקאו
1/2 כפית נס קפה
1 חבילה שוקולד מריר איכותי 70% קקאו (100 גרם)
כוס שמן
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס מים
3 כפות ליקר לבחירתכם (שרי/קפה)
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר: מים, קקאו, נס קפה, סוכר וסוכר וניל
- שופכים את התערובת שהורתחה לתוך סיר באן מרי (סיר בתוך סיר עם מים רותחים), מוסיפים קוביות שוקולד ומערבבים עד לקבלת עיסת שוקולד
- מוסיפים לתערובת את כוס השמן וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת הומוגנית
- מורידים מהאש וממתינים שיתקרר
- מפרידים חלבונים וחלמונים ומקציפים את החלבונים
- מוסיפים את החלמונים לאט לאט לשוקולד הקר
- שמים בצד 3/4 כוס מהשוקולד ומערבבים את הקצפת עם השוקולד שנשאר
- מוסיפים קמח, אבקת אפיה וליקר ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה בלי גושים
- אופים בחום של 180 מעלות בערך 45 דקות (בהתאם לתנור)
- כשהעוגה מוכנה דוקרים בה חורים עם קיסם ומורחים את השוקולד שהשארנו בצד
- העוגה מתאימה לתבנית עגולה (קפיצית) 26 או שתי תבניות אינגליש קייק
בתיאבון!
מצרכים:
6 ביצים
כוס וחצי קמח
3 כפות קקאו
1/2 כפית נס קפה
1 חבילה שוקולד מריר איכותי 70% קקאו (100 גרם)
כוס שמן
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס מים
3 כפות ליקר לבחירתכם (שרי/קפה)
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר: מים, קקאו, נס קפה, סוכר וסוכר וניל
- שופכים את התערובת שהורתחה לתוך סיר באן מרי (סיר בתוך סיר עם מים רותחים), מוסיפים קוביות שוקולד ומערבבים עד לקבלת עיסת שוקולד
- מוסיפים לתערובת את כוס השמן וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת הומוגנית
- מורידים מהאש וממתינים שיתקרר
- מפרידים חלבונים וחלמונים ומקציפים את החלבונים
- מוסיפים את החלמונים לאט לאט לשוקולד הקר
- שמים בצד 3/4 כוס מהשוקולד ומערבבים את הקצפת עם השוקולד שנשאר
- מוסיפים קמח, אבקת אפיה וליקר ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה בלי גושים
- אופים בחום של 180 מעלות בערך 45 דקות (בהתאם לתנור)
- כשהעוגה מוכנה דוקרים בה חורים עם קיסם ומורחים את השוקולד שהשארנו בצד
- העוגה מתאימה לתבנית עגולה (קפיצית) 26 או שתי תבניות אינגליש קייק
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: