ר?ני פולק הוא ש?ף צעיר שלמד בבית הספר הצרפתי ''קורדון בלו''. בהיותו סטודנט לרפואה, ביקר במרכז למחלות מעי דלקתיות בבית החולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם. פולק התרשם כי החולים שבאים להתייעץ עם רופא או עם דיאטנית קלינית מקבלים רשימת ''עשה'' ו''אל תעשה'' ואינם יודעים כיצד להתמודד עמה ובוודאי שלא כיצד להכין באמצעותה אוכל טעים. מצב זה גורם לפגיעה באיכות חייהם של החולים.
פולק, סטודנט לרפואה באוניברסיטה העברית, הוא אחד מהזוכים בפרס קיי היוקרתי של האוניברסיטה העברית. הפרס יוענק לו בטקס להענקת פרסים לפיתוחים חדשניים ע''ש קיי שיתקיים מחר, יום ב' 06 ביוני, בשעה 10:15 בבניין וייז, קמפוס אדמונד י' ספרא גבעת רם.
אנשים רבים בישראל, כמו ברוב העולם המערבי, סובלים ממחלות כרוניות שונות. חלק ניכר ממחלות אלה מחייבות הקפדה על תזונה מיוחדת המגבילה את מגוון המוצרים המומלצים לצריכת חולים. מחלת קרוהנס למשל, היא מחלת מעיים דלקתית. חולים הסובלים ממנה צריכים לשמור על דיאטה חמורה, שההגבלה העיקרית שלה היא: תכולת סיבים נמוכה.
בחסות המרכז למחלות מעי דלקתיות בבית החולים האוניברסיטאי הדסה ובשיתוף עם מחלקת התזונה והדיאטה של בית החולים, פיתח פולק סדנת בישול לחולים אלו. הסדנה הורכבה משבע פגישות בנות שלוש שעות כל אחת שנערכו בבית ספר מקצועי לבישול בירושלים. כל פגישה נפתחה בהרצאה מפי דיאטנית קלינית, שדנה בעיקרון תזונתי ייחודי למחלה. בתום ההרצאה נערכה סדנה מעשית בהנחיית פולק. כל מפגש הסתיים בארוחת גורמה, פרי ידם של המשתתפים בסדנה. החולים שהשתתפו בסדנה קיבלו גם ספר בישול עם המתכונים וטכניקות הבישול שליוו את הסדנה ושפותחו על ידי פולק במיוחד עבורה.
במחקר שביצע פולק הו?כח כי ההשתתפות בסדנה עזרה בהורדת מדד פעילות המחלה של החולים בקבוצת המחקר. המחקר נעשה בהנחיית פרופ' ערן גולדין וד''ר ערן ישראלי מהמחלקה הגסטרואנטרולוגית בבית החולים האוניברסיטאי הדסה.
''אני מקווה כי בעתיד בית הספר לבישול יהיה רק חלק ממרכז גדול יותר, שייעודו יהיה שיפור איכות החיים של חולים הסובלים ממחלות עם מגבלות תזונתיות בפרט ומחלות כרוניות בכלל, על ידי שילוב תחומי ידע של רופאים, שפים ותזונאים קליניים'', אומר פולק.
פולק, סטודנט לרפואה באוניברסיטה העברית, הוא אחד מהזוכים בפרס קיי היוקרתי של האוניברסיטה העברית. הפרס יוענק לו בטקס להענקת פרסים לפיתוחים חדשניים ע''ש קיי שיתקיים מחר, יום ב' 06 ביוני, בשעה 10:15 בבניין וייז, קמפוס אדמונד י' ספרא גבעת רם.
אנשים רבים בישראל, כמו ברוב העולם המערבי, סובלים ממחלות כרוניות שונות. חלק ניכר ממחלות אלה מחייבות הקפדה על תזונה מיוחדת המגבילה את מגוון המוצרים המומלצים לצריכת חולים. מחלת קרוהנס למשל, היא מחלת מעיים דלקתית. חולים הסובלים ממנה צריכים לשמור על דיאטה חמורה, שההגבלה העיקרית שלה היא: תכולת סיבים נמוכה.
בחסות המרכז למחלות מעי דלקתיות בבית החולים האוניברסיטאי הדסה ובשיתוף עם מחלקת התזונה והדיאטה של בית החולים, פיתח פולק סדנת בישול לחולים אלו. הסדנה הורכבה משבע פגישות בנות שלוש שעות כל אחת שנערכו בבית ספר מקצועי לבישול בירושלים. כל פגישה נפתחה בהרצאה מפי דיאטנית קלינית, שדנה בעיקרון תזונתי ייחודי למחלה. בתום ההרצאה נערכה סדנה מעשית בהנחיית פולק. כל מפגש הסתיים בארוחת גורמה, פרי ידם של המשתתפים בסדנה. החולים שהשתתפו בסדנה קיבלו גם ספר בישול עם המתכונים וטכניקות הבישול שליוו את הסדנה ושפותחו על ידי פולק במיוחד עבורה.
במחקר שביצע פולק הו?כח כי ההשתתפות בסדנה עזרה בהורדת מדד פעילות המחלה של החולים בקבוצת המחקר. המחקר נעשה בהנחיית פרופ' ערן גולדין וד''ר ערן ישראלי מהמחלקה הגסטרואנטרולוגית בבית החולים האוניברסיטאי הדסה.
''אני מקווה כי בעתיד בית הספר לבישול יהיה רק חלק ממרכז גדול יותר, שייעודו יהיה שיפור איכות החיים של חולים הסובלים ממחלות עם מגבלות תזונתיות בפרט ומחלות כרוניות בכלל, על ידי שילוב תחומי ידע של רופאים, שפים ותזונאים קליניים'', אומר פולק.
האתר "להיות בריא" מגיש לכם כתבות במיגוון תחומי התמחות רפואיים, רובן מפרי עטם של רופאים מומחים בכירים, ומאפשר לכם לשאול שאלות את מיטב הרופאים.
http://www.2b-bari.co.il
http://www.2b-bari.co.il