דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סרטן בלוטת התריס - בדיקת המעקב עולה 6,500 שקלים, ואינה בסל הבריאות. 

מאת    [ 17/07/2006 ]

מילים במאמר: 695   [ נצפה 11611 פעמים ]

סרטן בלוטת התריס - תירוג'ן - לבדיקת המעקב עולה 6,500 ?, ואינה בסל הבריאות.

75 אחוז ממקרי המוות הקשורים בסרטן בלוטת התריס מתרחשים אצל חולים שאובחנו וטופלו, אך הסרטן חזר והתפשט בגופם, חולים שלא ביצעו מעקב עקב חשש מתופעות לוואי! התרופה, תירוג'ן, המאפשרת את קיום בדיקת המעקב, עולה 6,500 ?. חולים רבים אינם יכולים לממן זאת ופוסחים על ביצוע המעקב או לחלופין סובלים מתופעות לוואי קשות.

התרופה מאושרת ע"י משרד הבריאות ואינה נכללת בסל. כיום אין חלופיות טיפוליות לבעיה זו בסל הבריאות ומחוצה לו.



על חולי סרטן בלוטת התריס לעבור בדיקה תקופתית בכדי לוודא שלא נשארו שאריות של רקמות ממאירות ושאין חזרה של הגידול. בשביל הבדיקה, צריך להפסיק את הטיפול ההורמונלי לתקופה של 4-6 שבועות. אולם, הפסקת נטילת ההורמון גורמת לתופעות לוואי קשות. ישנה תרופה המאושרת על ידי משרד הבריאות שמאפשרת את ביצוע המעקב ללא הפסקת נטילת ההורמון ומבלי לסבול מתופעות הלוואי.

הורמונים כל החיים:

חולים שאובחן אצלם סרטן בבלוטת התירואיד עוברים כריתה כירורגית של הבלוטה, וכן טיפול ביוד רדיואקטיבי לסילוק כל הרקמות הממאירות ושארית הבלוטה. לאחר הטיפול על החולים לקחת במשך כל חייהם הורמון תירואיד (תירוקסין) מלאכותי חלופי כדי לאזן את התפקוד האנדוקריני, וכן בכדי לדכא את רמות הורמון התירואיד (TSH- Tyroid Stimulating Hormone) שנוכחותו ממריצה את הגידול הסרטני.



על בדיקת המעקב

לאחר האבחון והטיפול הראשוני, על החולים לבצע מעקב בכדי לוודא שלא נותרו שאריות של רקמות ממאירות ושאין חזרה של הגידול. המעקב נעשה על ידי מיפוי רדיואקטיבי כל גופי. על מנת להשיג תוצאות מהימנות ומדויקות בבדיקה על החולה להפסיק את הורמון התירואיד במשך 4 עד 6 שבועות. הפסקת מתן הורמון התירואיד גורמת למצב של תת-פעילות (היפותירואידיזם), מצב המאופיין בעייפות רבה, בלבול, דיכאון, עליה במשקל, חוסר סבילות לקור, רגישות לכאב, יובש בעור, צרידות וירידה בדופק, עד כדי חוסר תפקוד מושלם. זה יכול לקחת שבועות ולעיתים חודשים עד שהמטופל חש טוב יותר, אפילו לאחר החזרה לטיפול עם הורמון התירואיד. בגלל הקושי הזה חלק מן החולים אינם יכולים לעמוד בהפסקת הטיפול ההורמונלי ולכן מוותרים על המעקב.



הטיפול:

בישראל קיימת תרופה- תירוג'ן, המאפשרת מעקב קפדני של המחלה ללא הפסקת הורמון התירואיד והמשך שגרת החיים בקרב המטופלים ללא הסבל הכרוך בהפסקת הטיפול התרופתי. מדובר בגרסה של ההורמון האנושי THS המיוצר בשיטות המתקדמות של הנדסה גנטית על ידי חברת הביוטכנולוגיה GENZYME האמריקנית, וזהה לחלוטין לזה שבהורמון הטבעי המיוצר בגוף.


אפריים קרני, 51, נשוי, אב לחמישה, טכנאי שידור בגלי צה"ל, חלה בסרטן בלוטת התריס לפני 5 שנים.
בשלב הראשון בוצעה כריתת הבלוטה ובשלב השני החל אפריים ליטול הורמון (תירוקסין) המאזן את הגוף ומאפשר המשך חיים תקין. מספר חודשים לאחר מכן נאלץ לבצע בדיקת מיפוי בכדי לוודא שלא נשארו שאריות של רקמות ממאירות בגופו ושאין חזרה של הגידול. אפריים מספר "כשהפסקתי לקחת את ההורמון הפכתי לסמרטוט. הגעתי למצב שלא יכולתי כמעט ללכת, אי אפשר להתקלח, לבשל או לעמוד יותר מחצי דקה. החולשה הזאת נוראה ונמשכת כחודש ימים. אחרי הבדיקה חזרתי לקחת את ההורמון ולקח שבוע בערך לחזור לתפקוד רגיל". היום אחרי 4 שנים צריך אפריים לבצע בדיקת מיפוי חוזרת. "אין סיכוי שאני מעמיד את עצמי שוב באותו מצב", מסביר אפריים, "המצב האבסורד הוא שיש זריקה המאפשרת תוך 24 שעות לבצע בדיקת מיפוי ללא הפסקת ההורמון וללא תופעות לוואי". כאמור התרופה עולה 6,500 ?, אפריים אינו יכול לממן את התרופה. אפריים הודיע כי לא יבצע את בדיקת המעקב הדרושה בימים אלו עקב אי הספקת התרופה.





עליזה חכמון, 44, נשואה ואם לשנים, פקידה במשרד האוצר, חלתה בסרטן בלוטת בתריס לפני 4 שנים.

בגיל 39 גילתה עליזה שהיא במצב מתקדם של סרטן בלוטת התריס. לאחר אבחון הגוש בוצעה כריתת הבלוטה ועליזה החלה לקחת הורמון (התרוקסין) המאזן את הגוף ומאפשר המשך חיים תקין. בגלל מצבה המתקדם הוחלט על טיפול רדיו-אקטיבי. בכדי להתחיל את הטיפול הרדיו-אקטיבי נאלצה עליזה להפסיק את נטילת ההורמון לתקופה של חודש ימים. משמעות הפסקת ההורמון היא חולשה נוראית, הפסקת עבודה ותלות מוחלטת באחרים. עליזה מספרת "בזמן שלא לקחתי את הכדורים התחילו בעיות זיכרון. לא זכרתי דברים מאוד פשוטים כמו לסגור את הדלת כשאני יוצאת מהבית ולכבות את הגז לאחר בישול, מהר מאוד פעולות פשוטות כמו לבשל ולשטוף כלים כלל אינן אפשריות". בכדי לקבל את הטיפול הרדיו-אקטיבי או לבצע את בדיקת המיפוי צריך להפוך למוגבל ולסבול מאוד במשך חודש או לחליפין לקבל זריקה אחת ולהמשיך בשגרת החיים. עליזה שמעה במקרה על התירוג'ן וההבדל שיכול להיות בסבלה. חברים מהעבודה התגייסו למענה ותרמו את הכסף לזריקה, מה יקרה בפעם הבאה שתידרש לטיפול או בדיקה?




האתר "להיות בריא" מגיש לכם כתבות במיגוון תחומי התמחות רפואיים, רובן מפרי עטם של רופאים מומחים בכירים, ומאפשר לכם לשאול שאלות את מיטב הרופאים.
http://www.2b-bari.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב