ב"ה
עוגת שוקולד מהירת הכנה וטעימה מאוד
יש לי כמה וכמה מתכונים של עוגת שוקולד אבל מתכון אחד של עוגת שוקולד אני מאוד מאוד אוהבת להכין. וגם הילדים משתתפים בשמחה. גם בהכנה ומאוד באכילה..
מכיוון שהעוגה קלה להכנה נאפת מהר וטעימה עד מאוד!
כמות זו מספיקה לעוגה אחת בתבנית מספר 26 אפשר וגם רצוי להכפיל את הכמות
העוגה ניתנת להקפאה ובהפשרה בטמפרטורת החדר או ע"י חימום קל במיקרו גל האורחים שלכם לא יאמינו שהעוגה לא יצאה הרגע מהתנור
המצרכים הנדרשים לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
3/4 כוס שמן
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמנת מתוקה חלבי/פרווה
100 גרם שוקולד לבישול
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבישול
1/2 מיכל שמנת מתוקה חלבי/פרווה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מערבבים יחד
ביצים,סוכר,שמן
מוסיפים:שוקולית,קמח,אבקת אפיה
וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה
ממיסים שוקולד לבישול +שמנת מתוקה במחבת על אש קטנה
עד שמתקבל מרקם אחיד
מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת מתוקה שהומסו לתוך קערת המיקסר תוך כדי עירבוב שלא יקרש השוקולד ומערבלים עוד כשתי דקות לקבלת תערובת אחידה
משמנים קלות תבנית מספר 26 או תבנית אלומיניום חד פעמית בגודל בינוני ושופכים פנימה את כל התערובת
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך כ30-40 דקות
כדאי מאוד לבדוק אחרי כ20 דקות את העוגה מאחר ויש הבדלים בין תנור לתנור
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ לתוכה יוצא נקי
ממיסים במחבת 100 גרם שוקולד לבישול
1/2 מיכל שמנת מתוקה חלבי או פרווה
עד לקבלת מרקם אחיד
מחוררים קלות את העוגה החמה ומצפים אותה בקרם השוקולד
מניחים לעוגה להתקרר ו....בתאבון!תהנו!
עוגת שוקולד מהירת הכנה וטעימה מאוד
יש לי כמה וכמה מתכונים של עוגת שוקולד אבל מתכון אחד של עוגת שוקולד אני מאוד מאוד אוהבת להכין. וגם הילדים משתתפים בשמחה. גם בהכנה ומאוד באכילה..
מכיוון שהעוגה קלה להכנה נאפת מהר וטעימה עד מאוד!
כמות זו מספיקה לעוגה אחת בתבנית מספר 26 אפשר וגם רצוי להכפיל את הכמות
העוגה ניתנת להקפאה ובהפשרה בטמפרטורת החדר או ע"י חימום קל במיקרו גל האורחים שלכם לא יאמינו שהעוגה לא יצאה הרגע מהתנור
המצרכים הנדרשים לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
3/4 כוס שמן
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמנת מתוקה חלבי/פרווה
100 גרם שוקולד לבישול
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבישול
1/2 מיכל שמנת מתוקה חלבי/פרווה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מערבבים יחד
ביצים,סוכר,שמן
מוסיפים:שוקולית,קמח,אבקת אפיה
וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה
ממיסים שוקולד לבישול +שמנת מתוקה במחבת על אש קטנה
עד שמתקבל מרקם אחיד
מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת מתוקה שהומסו לתוך קערת המיקסר תוך כדי עירבוב שלא יקרש השוקולד ומערבלים עוד כשתי דקות לקבלת תערובת אחידה
משמנים קלות תבנית מספר 26 או תבנית אלומיניום חד פעמית בגודל בינוני ושופכים פנימה את כל התערובת
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך כ30-40 דקות
כדאי מאוד לבדוק אחרי כ20 דקות את העוגה מאחר ויש הבדלים בין תנור לתנור
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ לתוכה יוצא נקי
ממיסים במחבת 100 גרם שוקולד לבישול
1/2 מיכל שמנת מתוקה חלבי או פרווה
עד לקבלת מרקם אחיד
מחוררים קלות את העוגה החמה ומצפים אותה בקרם השוקולד
מניחים לעוגה להתקרר ו....בתאבון!תהנו!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: