יותר ויותר עדויות מחקריות הולכות ומצטברות על המחיר הכבד שמשלמים בעלי הפרעות קשב שאינם מאובחנים ואינם מטופלים. להלן סקירה של חלק ממחקרים אלה, בצירוף המקורות הביבליוגרפיים.
דיסתימיה - : פגיעה במצב הרוח.
דיכאון - המחשבה היא שבקרב המבוגרים הסובלים מהפרעת קשב קיים מרכיב גנטי המכוון לדכאון.
הפרעות חרדה - כולל OCD. בגלל סמיכות המוקדים באונה המצחית במוח, נפוץ השילוש: ADHD - OCD - טורט.
PTSD - תסמונת פוסט טראומטית.
הפרעה ביפולרית - תסמונת נפרדת השכיחה בבעלי הפרעות קשב.
הפרעות אישיות, בעיקר cluster B - כיום ישנה הבנה שמטופלים רבים (בעיקר מטופלות) שאובחנו בעבר כסובלים מההפרעה הגבולית סובלים בעצם מהפרעת קשב לא מטופלת, כיום ההבנה היא, שהלחץ הנפשי המופעל על האישיות של האדם הסובל מההפרעה, מהווה גורם סיכון להתפתחות הפרעות אישיות אלו.
אובדנות - בשנים האחרונות התחילו לדון יותר בקשר בין אובדנות בגיל הנעורים לבין הפרעת קשב.
בריונות - כפי שרואים גם במחקרים בבתי הכלא, קיים קשר ישיר בין הפרעת קשב לבין הנטייה לבריונות משני קצותיה. אנשים אלו נוטים להפוך לבריונים כמו גם לקורבנות.
הפרעות התנהגות והתפתחות אישיות אנטי סוציאלית - הממצאים בדומה לעיל.
הפרעות שינה - מעריכים כי מדובר באחוז גבוה של בעלי ADHD הסובלים מהפרעת שינה לא ספציפית, הרטבת לילה, היפוך של השעון הביולוגי, restless leg syndrome ועוד.
הפרעות אכילה - ההנחה היא כי יש קשר בין אימפולסיביות לבולימיה, ובין דכאון וחרדה לאנורקסיה.
התנהגות מסוכנת - אנשים עם הפרעת קשב, הנוטים לחפש אדרנלין, נוטים יותר לסכנה, החל מספורט אתגרי וכלה בפעילויות על גבול החוק.
תאונות - קיים קשר בין הפרעת קשב לבין תאונות, הן בגלל האימפולסיביות הגדולה יותר, והן בגלל חוסר הקשב הגורם למוסחות ולשגיאות של חוסר תשומת לב.
התמכרויות - קיים קשר ישיר בין הפרעת הקשב לבין התפתחות התמכרויות לניקוטין, אלכוהול, גראס, חשיש, קוקאין וממריצים נוספים, וכן התמכרות למשחקי מחשב ולאינטרנט.הטיפול התרופתי מגן מפני ההתמכרות והטיפול התרופתי במתמכרים מוריד את הנטייה ההתמכרותית.
אחראית תחום רפואה בעמותת קווים ומחשבות
מנהלת המרכז לקשב וריכוז, בית חולים גהה,
מזכירת הסקציה של הפרעות קשב באיגוד הפסיכיאטריה העולמי
לקריאת המאמר המלא עם ביבליוגרפיה מחקרית: http://keshev.org/apage/39248.php