הפירוש החיובי של המילה הינו מערכת קשרים הדדית,עדינה,מסועפת וממנפת, בה הצדדים נותנים ומקבלים (לא בהכרח באותו מעמד אבל יש קרדיט על פני זמן ניהול הקשר).
לאנשים חשוב שמתענינים בהם באופן כנה ואמיתי ושמפרגנים להם מכל הלב,זהו בסיס הקשר עליו מתווספים שאר הרבדים (חברתי עסקי ,תעסוקתי וכדומה) חשוב ללמוד להנות מהקשר בזוית בו יש את המכנה המשותף הגדול ביותר.כמובן יש ערוצי נטוורק המבוססים על קשר מקצועי עסקי בלבד אך בערוצים אלה עם איבוד העניין דועך הקשר.
הנטוורק בנוי על שלושה מימדי זמן :עבר הווה ועתיד .בהווה בדרך כלל יש מעגלים משפחתיים וחברתיים תלויי זמן ומקום חלקם קרובים יותר ומרביתם "רופפים"(מחוות קטנות ,חגים,ימי הולדת חוגי עניין וכדומה)
מקובל לכנות את המתודלוגיה של ניהול הנטוורק והתידדות כאומנות בדרך להצלחה בכל התחומים (חברתי,עסקי,מקצועי זוגי וכו)
אם תיקח לעצמך לרגע תפקיד סוציולוגי בכנס ותצפה מהצד תוכל לזהות ביתר קלות את ה"פיבוטים" שהם גם מוקדי ידע שהקהילה נעזרת בשירותיהם- כדאי מאוד שיכירו אותך זה ה"גוגל" מחוץ לרשת.
המשימה שלך במעבר קריירה מורכבת יותר מאחר ועליך מוטלת מלאכה לא פשוטה כלל שימור הקשרים הנוכחים ותחזוקתם,ריענון קשרים מן העבר שאפילו אם כולם מבוססים על חוויות טובות מכוננות ..איך עושים זאת טכנית? איך מוצאים את האנשים ובדרך מי ואולי מה שעשו אז כבר אינו רלוונטי כיום.
לא די בשתי משימות מורכבות אלה אתה יוצא לקריירה חדשה ועליך להרחיב את חוג המכרים,הספקים ,הלקוחות העתידים או המעסיקים הפוטנציאלים שלך(שוב כל זאת אגב
שימור הקיים וריענון קשרי העבר).
הערת אגב: ייתכן ותמצא כבר קבוצות פועלות בשוק של נטורקינג עסקי (מוצר מדף נוח מבחינתך) אז נכון שהם פועלות שנים רבות אבל התחלופה בהם רבה מאוד ומי שבדרך כלל מוביל את האינטרסים הם הותיקים המכונים "ליבת הקבוצה" ולא תמיד ניתן מקום שווה בדינמיקה.
כיצד מפתחים רשת כזו ומתחזקים אותה,כמה טיפים (הנחת עבודה אתה כבר לא מתבייש):
1.נצל כל הזדמנות להגדלת הרשת החברתית שלך בכנסים ובמפגשים רבים ככל האפשר
להתיידד עם כל מי שבסביבה ,שאל ללא היסוס "במה אתה עוסק?"ומיד לאחר מכן ספר לו במה אתה עוסק,נסה לקבוע פגישות עם אלה שאתה מזהה שיכול להיות עימם win win (עדיף להתחיל עם אלה שהאינטואיציה שלך מובילה לתחושה טובה).
נתקלת במישהו מוכר ואתה לוחץ לו יד ,לא בטוח שהוא זוכר לכן עם לחיצת היד אמור
"היי ,אני ישראל ישראלי מחברת ישראל" אל תיתן לו ולך לבזבז זמן יקר על עירור הזיכרון שאולי גם לא יגיע.- האחריות תמיד שלך!
2.תבקש כרטיס ביקור וגם אם אין לו,אל תתעצל כתוב את דרך הקשר על כרטיס שלך (בכנסים מומלץ לקחת טופס networks4u )
חשוב! כמעט כולם במצבך בכנס זה ,לכן חשוב להיות ממוקד ועניני בפנייה כדי לקבל שיתוף פעולה מקדם מהצד השני (תרגל העברת מסר ב30 שניות).
3.הכן רשימה "קרה" מה outlook שלך,מרשתות חברתיות בהם אתה חבר וגם עבור על רשימת שמות לפי א-ב הקיימות בכל אתר של שיש בהם הצעות לשמות תינוקות ,ונסה לעורר זיכרונך (לדוגמא באילו מסגרות הכרתי "חיים", "ענת" וכדומה)
מחפש קשרים למציאת משרה? כמה דגשים :
1.נהוג לחשוב שמרבית המועמדים מתקבלים למשרה בגלל קשרים אישיים,נכון זה לא מזיק אבל לא תמיד רק הקשרים עוזרים,לעיתים אתה מגיע בעיתוי לא נכון (משבר,הפסקת גיוסים וכדומה) אבל אם כל התנאים מבשילים יש לך סיכוי טוב בגלל שהמעסיק הפוטנציאלי קולט מישהו מוכר שיש עליו המלצות וניבוי ההצלחה שלו גבוה ממועמד שאין מידע זה לגביו (זו ההזדמנות לבקר בארכיון המינויים באתר ולראות מי עובד היכן).
2.מייד עם ההחלטה על עזיבה/ פיטורין/ פרישה תתחיל לתקשר את הידיעה בכל הזדמנות למעגלים הקרובים,תוסיף תחומי עניין מרכזיים שאתה מחפש (מומלץ לא יותר משלושה).
גם אם סיפרת פעם אחת אל תהיה בטוח שהמסר נקלט..שידור חוזר לא עולה לך כלום.
3.בנה לעצמך מערכת תמיכה מאנשים דומים לך בכישורים שאולי תתמודדו על אותן משרות, כן,אתה קורא נכון! ה"שוס"..תסכימו שאם מי מכם התקבל לראיון וויתר על התפקיד או לא התקבל הוא מייד מעביר לכל השאר את המידע."מעין "הפוך על הפוך" שייתן לכם יתרון משמעותי בשוק.
לסיכום: רישות הינו צרכן זמן ומחייב שיטתיות, עקביות והשקעת מאמץ רב של גיוס, שימור ומינוף הקשרים לטובת כל הצדדים.זכור כי הקשר הדדי ,היה נכון ל תמיד לקבל ולסייע וכן סגל לעצמך את הפירגון לאחרים כתנאי הכרחי.
לשעבר ראש תחום הדרכת משאבי אנוש ופיתוח ההון האנושי במרכז הישראלי לניהול(המי"ל)ובעל ניסיון של 26 שנה במערך הפרט ומשאבי אנוש בחיל האוויר.
בהשכלתי M.A במדעי החברה,מאמן מוסמך איק"א, בוגר תכנית להב ו S.I.T לחשיבה המצאתית
עוד על אסטרטגיות להצלחה בקריירה באתרינו
http://www.kavhazinuk.co.il
"קו הזינוק" פשוט, להצליח.