העובדים הזרים זכאים לכל התנאים הנכללים בחוקי העבודה בישראל, לרבות זכויות ותנאים סוציאלים.
העובדים הזרים לא תמיד מודעים למלוא הזכויות שלהם, אך רשויות האכיפה עשויות להעניש באופן חמור מעסיקים של עובדים זרים שלא מעניקים להם את תנאי ההעסקה המגיעים להם על פי חוק.
להלן הרשימה המלאה של כל הזכויות והתנאים הסוציאלים להם זכאים עובדים זרים:
1) ביטוח רפואי – חובה לדאוג לביטוח רפואי יחודי לעובדים זרים בכל תקופת העסקתם בבית הזקן. חברת הסיעוד או העובד הזר אינם מחוייבים בתשלום ביטוח רפואי, וחובה זו חלה על הזקן או בני משפחתו. את הביטוח הרפואי יש לערוך אצל מבטח שיש ברשותו רישיון בתוקף מטעם המפקח על הביטוח במשרד האוצר. על ביטוח זה לכלול את כל השירותים המינימלים שנקבעו בצו עובדים זרים.
2) תשלום ביטוח לאומי- יש לשלם עבור העובדים הזרים דמי ביטוח לאומי אשר מכסה מקרים של תאונות עבודה, הריון ועוד. ניתן לדווח על שכר נטו (ואז התשלום משולם ישירות על ידי המעסיק).
3) ימי מחלה – עובדים זרים זכאים ל-1.5 ימי מחלה בכל חודש עבודה. שנת עבודה שלמה מזכה את העובד ב-18 ימי מחלה. על ימי המחלה ישולם לעובדים הזרים על פי הדירוג הבא: 0% ליום המחלה הראשון, 37.5% על היום השני והשלישי ו-75% ליום הרביעי ואילך.
4) תנאי מחיה – חובה לדאוג לעובדים הזרים לתנאי מחיה ראויים הכוללים מזון, מקום לינה ופרטיות.
5) יום חופשה שבועי – עובדים זרים זכאים ליום חופש אחד בשבוע. ברוב המקרים מדובר ביום שבת או ראשון. את יום החופשה השבועי חשוב לקבוע מראש, לרבות מועד היציאה ושעת החזרה של העובד. במידה והעובד הזר הסכים לעבוד בביתו של הזקן גם ביום החופשי שלו, עליו לקבל על כך תשלום נוסף.
6) חופשה בחגים – לכל ארץ יש את מועדי החג שלה. עובדים זרים זכאים לקבל ימי חופשה במועדי החג של ארץ מוצאם. לפני תחילת העסק העובד, מומלץ לסכם איתו בכתב אילו חגים מזכים אותו בימי חופשה.
7) חופשה שנתית – בכל שנת עבודה זכאים העובדים הזרים לצאת לחופשה שנתית של שבועיים. את ימי החופשה הללו ניתן לנצל רק בתום כל שנת עבודה אצל המעסיק. לא ניתן לפדות ימים אלה תמורת כסף כל זמן שהעובד הזר עובד אצל הזקן. אם בעת הפסקת עבודתו נותרו לו ימי חופשה שלא מימש, זכאי העובד הזר לפדות אותם בכסף.
8) פיצויי פיטורין - עובד זר אשר פוטר מעבודתו, זכאי לקבל פיצויי פיטורין בהתאם לחוק – שכר חודש עבור כל שנת עבודה.