ארבעת השלבים בייצור צמחי מרפא:
1. בחירת חומר הגלם של צמחי המרפא
2. תהליך ההשרייה של צמח המרפא
3. תהליך הסחיטה של צמחי המרפא
4. שימור התמצית של צמחי המרפא.
בחירת חומר הגלם האיכותי
לאחר שכבר ערכתם מחקר בגוגל, נכנסתם לאתרים הנותנים מידע איזה צמח מרפא ברצונכם להשתמש, וקראתם את המחקרים שמוכיחים שצמח המרפא הספציפי יוכל לעזור לכם לבעיה ממנו אתם סובלים.
יש להבין שבחירת חומר הגלם הבסיסי הוא התהליך החשוב ביותר בשימוש בצמחי מרפא. כמו שברור לכם, שרוצים להכין מרק עוף טעים ובריא, יש להשתמש בעוף טרי שנשחט אתמול, ולא לפני שבועיים, כך בבחירת צמחי מרפא יש לחפש צמחי מרפא טריים, ולא צמחי מרפא יבשים, שרוב הפעמים שוכבים שנה שנתיים במחסנים, או בחנויות, וחלק גדול מהחומרים הפעילים של צמחי המרפא כבר התפוגגו.
ולכן שאתם רוכשים צמח מרפא מכל ספק שהוא, חייבים לוודא שיש למגדל/החקלאי אישורים שהוא מגדל בשיטה אורגנית צמחי מרפא, ולא בחומרי הדברה, היכולים להישאר בתוך צמח המרפא, וכך מצד אחד נכניס לגופינו צמח שיוכל לסייע לבעיה אחת, ויגרום בעיה מצד שני.
שיטת ההשרייה של צמחי מרפא
לכל צמח מרפא, יש מונוגרף, עם הוראות שימוש מדוייקות איך מכינים את צמח המרפא.
לדוגמא, אם רציתם לפתור לעצמיכם את בעיות העור, ואתם רוצים להשתמש בפרח של קלנדולה-ציפורני חתול, שיטת ההכנה היא כדלקמן:
לוקחים קילו קלנדולה ומשרים אותו בשלושה ליטרים של נוזל שמכיל אלכוהול 96% ומים מטוהרים.
שלושת הליטרים של הנוזל צריכים להיות מורכבים מ 70% אלכוהול ו 30% מים מטוהרים על לגרום לחומרים הפעילים של פרח הקלנדולה, להשתחרר לתמצית או הטינקטורה שאמורה לצאת מהפרח. מיצוי של פחות מ 70% אלכוהול לא יעיל בפרח הקלנדולה.
ישנם צמחי מרפא שצריכים רק 45% אלכוהול, ואם משרים את הצמח ב 70% החומרים הפעילים לא יפעלו.
לאחר שהשרתם את צמחי המרפא, במשך 3 שבועות, יש לבצע סחיטה במכונת פרס, הדומה לרעיון של מכונת ידנית של סחיטת מיץ תפוזים, על מנת שכל החומרים הפעילים של צמחי המרפא יעברו לנוזל.
לאחר שמתקבל הנוזל, יש לבצע סינון של תמצית צמחי המרפא, ולשמר בבקבוק זכוכית ולא בפלסטיק.
רפואה שלמה ממחלקת הייצור של חברת אנדרסון צמחי מרפא המייצרת בשיטות אירופאיות עתיקות, תמציות איכותיות של צמחי מרפא
7