דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


בר קפה עגלת קפה 

מאת    [ 12/07/2009 ]

מילים במאמר: 445   [ נצפה 2215 פעמים ]

בר קפה בארועים
מהו הקפה :
קפה הוא שם גנרי למ"ס רב של משקאות חמים וקרים על בסיס פולי קפה מצמח הקפה

צמח הקפה גדל בעיקר באזורים בעלי אקלים טרופי או סוב טרופי שנמצא באזור קו המשווה, אסיה ובאפריקה

תהליך יצור הקפה מתחיל בנביטת פול הקפה בצמח הקפה לאחר מכן בקטיפתו ע"י עבודה ידנית קילופו יבושו ולאחר מכן קלייטו במתקן קלייה מיוחד

יחודיות הקפה והבדלי הטעם מגיעים ממ"ס קלייות פול הקפה , תהליך יבושו, וכמובן אזור הגידול שלו (הרים-קור, מישור- לחות וכו..)

הבדלי הטעם של הקפה יכולים גם להיות מתהליך הכנתו במכונת האספרסו בדוכן הקפה (המכונה לא מגיעה לטמ"פ מספיק גבוהה ולא חולטת את אבקת הקפה בטמ"פ הרצויה בין 9-13 בר

כמו כן טעם ההפוך שאנו מכירים גם אותו אפשר לשנות ע"י שריפת החלב בחימומו , שינוי הרכב היחסים שבין האספרסו לחלב ולקצף, אי חימום הכוס לפני מזיגת האספרסו שינוי מידת טחינת הפולים וכו...

ז"א כפי שאנו רואים מאד חשוב גם לבחור את סוג פולי הקפה האיכותיים ביותר אבל לא פחות חשוב מכונת האספרסו שתהיה תקינה ונקיה וכמובן גם הבריסטה (ברמן קפה) שיהיה מיומן לא לשרוף ולשמור על מידות נכונות של חלב /מים/קצף וקפה



צמח הקפה פולי קפה לאטה (הפוך)

אפשרויות שונות לחליטת אבקת הקפה:
קפה בוץ (שחור)- חליטת אבקת הקפה במים רתוכים (טמ"פ של 90 מעלות) תיגרום לאבקת הקפה לשקוע לתחתית הכוס ותיצור לנו בוץ בתחתית

קפה טורקי- חליטת הקפה בפינג'אן (קנקן בישול קטן מימדים אוטנטי) עירבובו כל הזמן עד שהוא רותח, רגע לפני שהקפה נשפך מהסיר, רק אז מוסיפים מתיקות ממשיכים לבשל לרתיחה שניה ורק אז מוזגים לכוסות

פילטר- אבקת הקפה כמו שאנו מכירים נמצאת באריזת נייר סופג מיוחד שדרכו אנו מעבירים את המים הרתוכים לספל, דבר זה מונע מהאבקה להיתפזר בספל ולשקוע ,כמו כן קפה זה יהיה יותר מימי מהקפה שהזכרנו מקודם

אספרסו- פולי קפה קלוים שנטחנו במידה שווה הרצויה לנו (טחינה גסה -תערובת חלשה יותר טחינה דקה -תערובת חזקה יותר) במידה של 7 גרם אשר נידחסים לגומחה בידית המכונה שדרכה זורמים מים חמים בטמ"פ של לא פחות מ 9 בר בזמן של 25 שניות מקס'

קפה נמס- פולי קפה קלויים וטחונים דק אשר מבושלים ומיובשים וניטחנים פעם נוספת במידה הרצויה (אבקה דקה - נס קפה, אבקה גסה נס קפה מגורען)

משקאות קפה פופולריים:

אספרסו קצר- 7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 30 מ"ל מים

מקיאטו- משקה האספרסו בתוספת כתם של חלב מוקצף

אספרסו ארוך-7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 50 מ"ל מים

אספרסו כפול- 14 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 60 מ"ל מים

אמריקנו- 14 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת מים חמים עד סוף הכוס

לאטה (הפוך)- 7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת חלב חם וקצת חלב מוקצף

קפוצ'ינו- שליש ספל של אספרסו, שליש חלב חם ושליש חלב מוקצף
נשמח אם תכנסו לאתרינו למאמרים נוספים בנושא
http://www.rosebar.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב