בר קפה בארועים
מהו הקפה :
קפה הוא שם גנרי למ"ס רב של משקאות חמים וקרים על בסיס פולי קפה מצמח הקפה
צמח הקפה גדל בעיקר באזורים בעלי אקלים טרופי או סוב טרופי שנמצא באזור קו המשווה, אסיה ובאפריקה
תהליך יצור הקפה מתחיל בנביטת פול הקפה בצמח הקפה לאחר מכן בקטיפתו ע"י עבודה ידנית קילופו יבושו ולאחר מכן קלייטו במתקן קלייה מיוחד
יחודיות הקפה והבדלי הטעם מגיעים ממ"ס קלייות פול הקפה , תהליך יבושו, וכמובן אזור הגידול שלו (הרים-קור, מישור- לחות וכו..)
הבדלי הטעם של הקפה יכולים גם להיות מתהליך הכנתו במכונת האספרסו בדוכן הקפה (המכונה לא מגיעה לטמ"פ מספיק גבוהה ולא חולטת את אבקת הקפה בטמ"פ הרצויה בין 9-13 בר
כמו כן טעם ההפוך שאנו מכירים גם אותו אפשר לשנות ע"י שריפת החלב בחימומו , שינוי הרכב היחסים שבין האספרסו לחלב ולקצף, אי חימום הכוס לפני מזיגת האספרסו שינוי מידת טחינת הפולים וכו...
ז"א כפי שאנו רואים מאד חשוב גם לבחור את סוג פולי הקפה האיכותיים ביותר אבל לא פחות חשוב מכונת האספרסו שתהיה תקינה ונקיה וכמובן גם הבריסטה (ברמן קפה) שיהיה מיומן לא לשרוף ולשמור על מידות נכונות של חלב /מים/קצף וקפה
צמח הקפה פולי קפה לאטה (הפוך)
אפשרויות שונות לחליטת אבקת הקפה:
קפה בוץ (שחור)- חליטת אבקת הקפה במים רתוכים (טמ"פ של 90 מעלות) תיגרום לאבקת הקפה לשקוע לתחתית הכוס ותיצור לנו בוץ בתחתית
קפה טורקי- חליטת הקפה בפינג'אן (קנקן בישול קטן מימדים אוטנטי) עירבובו כל הזמן עד שהוא רותח, רגע לפני שהקפה נשפך מהסיר, רק אז מוסיפים מתיקות ממשיכים לבשל לרתיחה שניה ורק אז מוזגים לכוסות
פילטר- אבקת הקפה כמו שאנו מכירים נמצאת באריזת נייר סופג מיוחד שדרכו אנו מעבירים את המים הרתוכים לספל, דבר זה מונע מהאבקה להיתפזר בספל ולשקוע ,כמו כן קפה זה יהיה יותר מימי מהקפה שהזכרנו מקודם
אספרסו- פולי קפה קלוים שנטחנו במידה שווה הרצויה לנו (טחינה גסה -תערובת חלשה יותר טחינה דקה -תערובת חזקה יותר) במידה של 7 גרם אשר נידחסים לגומחה בידית המכונה שדרכה זורמים מים חמים בטמ"פ של לא פחות מ 9 בר בזמן של 25 שניות מקס'
קפה נמס- פולי קפה קלויים וטחונים דק אשר מבושלים ומיובשים וניטחנים פעם נוספת במידה הרצויה (אבקה דקה - נס קפה, אבקה גסה נס קפה מגורען)
משקאות קפה פופולריים:
אספרסו קצר- 7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 30 מ"ל מים
מקיאטו- משקה האספרסו בתוספת כתם של חלב מוקצף
אספרסו ארוך-7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 50 מ"ל מים
אספרסו כפול- 14 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 60 מ"ל מים
אמריקנו- 14 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת מים חמים עד סוף הכוס
לאטה (הפוך)- 7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת חלב חם וקצת חלב מוקצף
קפוצ'ינו- שליש ספל של אספרסו, שליש חלב חם ושליש חלב מוקצף
מהו הקפה :
קפה הוא שם גנרי למ"ס רב של משקאות חמים וקרים על בסיס פולי קפה מצמח הקפה
צמח הקפה גדל בעיקר באזורים בעלי אקלים טרופי או סוב טרופי שנמצא באזור קו המשווה, אסיה ובאפריקה
תהליך יצור הקפה מתחיל בנביטת פול הקפה בצמח הקפה לאחר מכן בקטיפתו ע"י עבודה ידנית קילופו יבושו ולאחר מכן קלייטו במתקן קלייה מיוחד
יחודיות הקפה והבדלי הטעם מגיעים ממ"ס קלייות פול הקפה , תהליך יבושו, וכמובן אזור הגידול שלו (הרים-קור, מישור- לחות וכו..)
הבדלי הטעם של הקפה יכולים גם להיות מתהליך הכנתו במכונת האספרסו בדוכן הקפה (המכונה לא מגיעה לטמ"פ מספיק גבוהה ולא חולטת את אבקת הקפה בטמ"פ הרצויה בין 9-13 בר
כמו כן טעם ההפוך שאנו מכירים גם אותו אפשר לשנות ע"י שריפת החלב בחימומו , שינוי הרכב היחסים שבין האספרסו לחלב ולקצף, אי חימום הכוס לפני מזיגת האספרסו שינוי מידת טחינת הפולים וכו...
ז"א כפי שאנו רואים מאד חשוב גם לבחור את סוג פולי הקפה האיכותיים ביותר אבל לא פחות חשוב מכונת האספרסו שתהיה תקינה ונקיה וכמובן גם הבריסטה (ברמן קפה) שיהיה מיומן לא לשרוף ולשמור על מידות נכונות של חלב /מים/קצף וקפה
צמח הקפה פולי קפה לאטה (הפוך)
אפשרויות שונות לחליטת אבקת הקפה:
קפה בוץ (שחור)- חליטת אבקת הקפה במים רתוכים (טמ"פ של 90 מעלות) תיגרום לאבקת הקפה לשקוע לתחתית הכוס ותיצור לנו בוץ בתחתית
קפה טורקי- חליטת הקפה בפינג'אן (קנקן בישול קטן מימדים אוטנטי) עירבובו כל הזמן עד שהוא רותח, רגע לפני שהקפה נשפך מהסיר, רק אז מוסיפים מתיקות ממשיכים לבשל לרתיחה שניה ורק אז מוזגים לכוסות
פילטר- אבקת הקפה כמו שאנו מכירים נמצאת באריזת נייר סופג מיוחד שדרכו אנו מעבירים את המים הרתוכים לספל, דבר זה מונע מהאבקה להיתפזר בספל ולשקוע ,כמו כן קפה זה יהיה יותר מימי מהקפה שהזכרנו מקודם
אספרסו- פולי קפה קלוים שנטחנו במידה שווה הרצויה לנו (טחינה גסה -תערובת חלשה יותר טחינה דקה -תערובת חזקה יותר) במידה של 7 גרם אשר נידחסים לגומחה בידית המכונה שדרכה זורמים מים חמים בטמ"פ של לא פחות מ 9 בר בזמן של 25 שניות מקס'
קפה נמס- פולי קפה קלויים וטחונים דק אשר מבושלים ומיובשים וניטחנים פעם נוספת במידה הרצויה (אבקה דקה - נס קפה, אבקה גסה נס קפה מגורען)
משקאות קפה פופולריים:
אספרסו קצר- 7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 30 מ"ל מים
מקיאטו- משקה האספרסו בתוספת כתם של חלב מוקצף
אספרסו ארוך-7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 50 מ"ל מים
אספרסו כפול- 14 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת של 60 מ"ל מים
אמריקנו- 14 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת מים חמים עד סוף הכוס
לאטה (הפוך)- 7 גרם של אבקת פולי קפה קלויים בתוספת חלב חם וקצת חלב מוקצף
קפוצ'ינו- שליש ספל של אספרסו, שליש חלב חם ושליש חלב מוקצף
נשמח אם תכנסו לאתרינו למאמרים נוספים בנושא
http://www.rosebar.co.il
http://www.rosebar.co.il