שם המתכון: סלט פסטה ברוטב פסטו ואגוזים.
כשרות: כשר
דרגת קושי: קל
הועלה לאתר על ידי: זיוה קופר ישוב: ארגמן
מקור המתכון: סימה כדי .
נוסף: צמחוני חגיגי לאירוח
קטגוריות: תוספות- פסטה.
חומרים:
1/2חב' פסטה(צינורות, פרפרים, צבעוני) מבושלת בהתאם להוראות היצרן.
1/2 שקית עלי ביבי.
4 פלפלים קלויים וקלופים חתוכים לרצועות.
כ-10 עגבניות שרי חצויות.
1 בצל סגול פרוס לעיגולים.
גר' גבינת פטה בקוביות.
2 כפות גדושות פסטו(מתכון למטה).
מלח.
100 גר' אגוזים קלויים.
לפסטו:
2 כוסות דחוסות בעלי בזיליקום.
10 שיני שום.
1/2 כוס שמן זית.
4 כפות צנוברים קלויים.
1 כפית מלח.
אופן הכנה:
שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו מלבד השמן.
מוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת ממרח אחיד במרקמו.
מעבירים לצנצנת.
להכנת הסלט:
מערבבים יחד את כל מרכבי הסלט למעט האגוזים.
מתבלים בפסטו ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
מפזרים את האגוזים לפני ההגשה.
את שארית הפסטו שומרים בצנצנת במקרר או בהקפאה.