במדינת ישראל מושכרות מדי שנה מאות אלפי דירות מגורים. מלאכת השכרת הדירה נחתמת לרוב בחוזה שכירות סטנדרטי בין בעל הדירה (או עורך דין מטעמו) לבין הדיירים המבקשים לשכור אותה (שותפים, זוגות, יחידים, משפחות ועוד). במידה וגם אתם עומדים בפני חיפוש דירות להשכרה - המדריך הבא יעמיד לרשותכם טיפים ועצות שיסייעו לכם למצוא דירות איכותיות, בלי להיות מופתעים לרעה ביום שלאחר חתימת החוזה.
דירות להשכרה יתויגו לרוב או כדירות שותפים או כדירות ריקות (אותן תוכלו להשכיר ללא שותפים), ורוב מדריכי הדירות יארגנו את הדירות שמתפרסמות בהם ל-2 קבוצות אלו. במידה ואתם מחפשים דירות להשכרה עם שותפים, הקפידו לברר מראש, לפני שאתם הולכים לראות את הדירה, האם מדובר בשותפים מעשנים, מה גילם, מינם, האם יש להם בעלי חיים - וכל שאלה אחרת שתסייע לכם לסנן מראש את הדירה, כך שלא תצטרכו לנסוע עד אליה כדי לגלות שהיא לא מתאימה לדרישה הבסיסית שלכם.
במידה ואתם נוסעים לבדוק מקרוב דירות להשכרה, חשוב שתקפידו לעמוד על מספר סעיפים. הסעיף הראשון, והחשוב ביותר בבואכם להיכנס לדירת שותפים - הוא השותפים עצמם. אם מצאתם דירה מקסימה ומושלמת, בה השותפים הם לא לרוחכם - אל תתפתו לחתום על חוזה שכירות. דירות להשכרה עם שותפים בעייתיים תוכלנה לאמלל את תקופת המגורים שלכם, ולהתגלות כמקום שמאוד לא נעים לכם לחזור אליו.
במידה והשותפים התגלו כנחמדים, או שאין אלו דירות להשכרה עם שותפים, חשוב שתבדקו את תכולת הדירה (מבחינת ריהוט), את גודלם של החדרים, ואת מצב הדירה. חשוב לחזור ולבדוק את איכות הצנרת, לוודא שיוצאים מים מהברזים ושהחשמל עובד.
פרט נוסף וחשוב בהחלט הוא מחירן של דירות להשכרה. בדקו האם מחירן של דירות להשכרה הינו מחיר הצמוד לדולר או למדד המחירים לצרכן, וכן ודאו האם המחיר כולל תשלומי חשמל, מים, מסי ארנונה, ותשלומי ועד בית. כל התשלומים הנלווים הללו נראים בתחילה כתשלומים זניחים, אך לאחר חתימת החוזה השוכרים הטריים עשויים לגלות שהם צריכים להוסיף על מחיר הדירה מאות שקלים לא מתוכננים מדי חודש.