לאחר גמר שלב הריצוף מומלץ לבצע ליטוש על-ידי אנשי מקצוע מנוסים. אי הקפדה על כללי ליטוש נכונים יפגמו במראה הסופי של הריצוף ואף יגרמו נזקים למשטח המרוצף. חשוב מכך: לכל סוג של שיש ואבן טבעית יש תכונות סגוליות שונות וחובה להכיר את סוג הריצוף שנבחר לפני תחילת הליטוש! חובה לבצע ליטוש לריצוף שיש ואבן טבעית רק לאחר שהמצע מתחת לריצוף יבש לחלוטין, בדרך-כלל כמספר שבועות לאחר תחילת הריצוף ובהתאם לעונות השנה. בדיקת לחות למצע נעשית במספר דרכים וכל לטש מקצועי יוכל לבצע בדיקות אלו ללא בעיה מיוחדת. השלב הראשוני בליטוש הינו חירוץ המשטח המרוצף בעזרת מסור דיסק ידני בעובי זעיר (עד 3 מ"מ) ליצירת מרווחים ("פוגות") זהים על-פני המשטח המרוצף בשיש ואבן טבעית. החירוץ מתבצע באופן ידני ויוצר קווים ישרים ומחפה על סטיות באבן או בהנחת הריצוף על-ידי הרצף.בסיום החירוץ ולאחר קבלת "פוגות" זהות ברוחבם במשטח המרוצף מתבצע מילוי "פוגות" בדבק שיש. יש לציין שחובה לערוך ניסוי בפינת החדר על-מנת לקבוע את גוון דבק השיש המתאים לריצוף. חשוב ביותר שמילוי "הפוגות" ייעשה רק לאחר ניקיון יסודי ושאיבה של לכלוך ואבק ממעמקי "הפוגות". לאחר מילוי דבק השיש ניתן להתחיל את תהליך הליטוש ולקבוע בו את רמת הברק הנחוצה.בסיום ליטוש השיש והאבן הטבעית, ולפני סיום הגמרים בפרויקט, מורחים סילר שהוא חומר אטימה.