בנק ההשקעות מריל לינץ' פרסם בשבוע האחרון (ה') תחזית לפיה הדולר האמריקאי עומד בפני תקופה בה יסחר במגמת ירידה בולטת מול השקל.
כלכלני מריל לינץ' מעריכים כי המטבע האמריקאי ימשיך להיחלש מול השקל עד אמצע 2010, ואז יתייצב. לפי אנשי הבנק הדבר יתרחש כחלק ממגמה של היחלשות הדולר האמריקאי בעולם, ועלייה בערכם של מטבעות של מדינות השווקים המתעוררים.
כמו כן נאמר בסקירה, כי המטבע הישראלי מתחזק כרגע על רקע נתונים כלכליים טובים של המשק הישראלי, אך לעת עתה הבנק המרכזי ימשיך לנסות למנוע את ההתחזקות כדי לתמוך בייצוא, מה שעשוי להגביל את פוטנציאל העליות של השקל בשוק המט"ח.
הדולר האמריקאי והין היפני נחלשו ביום ה', לאחר שדו"ח שפורסם אמש בארה"ב הצביע על ירידה שלישית ברציפות במספר מקבלי האבטלה. מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה הצביע על עלייה של 25 אלף ל-584 אלף לעומת צפי ל-573 אלף.
מצד שני, מספר התביעות המתמשכות לדמי אבטלה ירדו ב-54 אלף ומספר מקבלי דמי האבטלה באופן שוטף בארה"ב ירד ל-6.197 מיליון, הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש אפריל.
עוד בשוק הפורקס ביום ה' - היורו התחזק מול המטבעות העיקריים על רקע נאומו של נגיד הבנק המרכזי באירופה ונתוני אבטלה טובים מהצפוי בגרמניה.
נשיא הבנק ז'אן קלוד טרישה הצהיר כי צעדי החירום מתחילים לחלחל אל כלכלת מרחב היורו. לפי סקירה חדשה של הבנק האירופי המרכזי הביקוש למשכנתאות באיחוד האירופי עלה לראשונה מאז תחילת 2006 ומהווה מעין נקודת מפנה בגיוס אשראי מן הבנקים.
בנוסף, נתוני התעסוקה לחודש יולי בגרמניה הצביעו על ירידה של 6,000 איש במספר דורשי העבודה, חברות גרמניות רבות צימצמו את שעות העבודה יומיות וכך הקטינו את היקף הפיטורים - ומדובר בחדשות נוספות שמדגישות את הדעיכה במימדי המשבר הכלכלי באיחוד האירופאי.