בלילה לפני ההכנה (בד"כ יום ה' בערב) שמים את השעועית הלבנה והאדומה להשריה במים קרים.
בסיר טיגון גדול אוטמים את חתיכות הבשר מכל הצדדים ומניחים בצד
(איזה בשר אתם שואלים? הולכים לקצב ושואלים אותו מה הוא הנתח הבשר הטוב ביותר שיש לך השבוע לחמין ומה שהוא נותן לוקחים....)
באותו הסיר מטגנים 3-4 בצלים פרוסים לעיגולים ב 1/3 כוס שמן.
לא לזרוק הכל לסלוא קוקר-יש סדר:
• מערבבים את הבצל עם השעועית המסוננת,ניתן ורצוי להוסיף גריסים וחיטה.עליהם מניחים את נתחי הבשר והרבה הרבה תפוחי אדמה קלופים.
• אני אישית לא מוותרת על עצמות רגל עם מח שניתן לקנות אצל הקצב (להרתיח אותם במים בסיר נפרד על מנת להוציא חלק מהשומן).
• וכמובן על הקישקע שבשבילו התכנסנו ברגע זה.
• על כל העסק מערימים ביצים שגם הם עברו הרתחה בסיר נפרד, ומעט קליפות בצל או שני תמרים שיתנו צבע חום לכל העסק.
מתבלים בהרבה מלח ופלפל שחור, 2 כפות דבש בשביל הנשמה ומכסים במים....
כמה מים??? עד לכיסוי העסק....
מכסים את הסיר ומשכיבים לישון על אש נמוכה עד לשבת בצהריים. כשיורד גשם בחוץ מגישים עם מלפפונים כבושים,חלה של יום שישי,ביצים קשות קלופות ומהבילות וקצת וודקה לשיפור מערכת העיכול.
בסיר טיגון גדול אוטמים את חתיכות הבשר מכל הצדדים ומניחים בצד
(איזה בשר אתם שואלים? הולכים לקצב ושואלים אותו מה הוא הנתח הבשר הטוב ביותר שיש לך השבוע לחמין ומה שהוא נותן לוקחים....)
באותו הסיר מטגנים 3-4 בצלים פרוסים לעיגולים ב 1/3 כוס שמן.
לא לזרוק הכל לסלוא קוקר-יש סדר:
• מערבבים את הבצל עם השעועית המסוננת,ניתן ורצוי להוסיף גריסים וחיטה.עליהם מניחים את נתחי הבשר והרבה הרבה תפוחי אדמה קלופים.
• אני אישית לא מוותרת על עצמות רגל עם מח שניתן לקנות אצל הקצב (להרתיח אותם במים בסיר נפרד על מנת להוציא חלק מהשומן).
• וכמובן על הקישקע שבשבילו התכנסנו ברגע זה.
• על כל העסק מערימים ביצים שגם הם עברו הרתחה בסיר נפרד, ומעט קליפות בצל או שני תמרים שיתנו צבע חום לכל העסק.
מתבלים בהרבה מלח ופלפל שחור, 2 כפות דבש בשביל הנשמה ומכסים במים....
כמה מים??? עד לכיסוי העסק....
מכסים את הסיר ומשכיבים לישון על אש נמוכה עד לשבת בצהריים. כשיורד גשם בחוץ מגישים עם מלפפונים כבושים,חלה של יום שישי,ביצים קשות קלופות ומהבילות וקצת וודקה לשיפור מערכת העיכול.
קרני דותן תומר, בשלנית בנשמה ואשת יחסי ציבור בחברת "דותן תקשורת"