בעבר החלב ומוצריו שימשו כמוצר בסיסי יום יומי . היום קיימת מגמה להזהיר ולהורות לנו להמעיט בצריכת מוצרי החלב . לכן לעתים אנו נוטים לשכוח שיש בחלב רכיבים בריאים וחיוניים לגופנו .
כיום אנשים מתחילים להבין שהכנת גבינות בבית או במחלבות הקטנות מניבה לנו גבינות איכותיות
יותר ובריאות יותר .
גבינות מחלב עזים
חלב עזים בריא יותר למערכת העיכול מאשר סוגי חלב. אחת הסיבות לכך היא שהוא אינו מכיל קזאין, בגלל חוסר בחלבון זה ישנה תסיסה פחותה ועקב כך פחות כאבי בטן . ההבדל בהרכב חומצות השומן בחלב עזים לעומת חלב פרה מסייע לעיכול מהיר יותר, לכן הוא עשוי להיות יותר מתאים לאנשים הסובלים מאלרגיות .
גבינות העשויות מחלב עזים מכילות חלבון , ויטמינים A, 2B , ,D נתרן, זרחן ומגנזיום. 100 מ"ל של חלב עזים מכילים 200 מ"ל סידן .
גבינות וחלב עזים מומלצים לסובלים מבריחת סידן, לילדים ולאנשים מבוגרים . כמו כן במקרה של פצעים בפה ניתן למרוח חלב עזים והפצעים נעלמים תוך מספר ימים .
גבינות מחלב עזים מכילות ערכים נמוכים יותר של לקטוז ולכן הרופאים ממליצים לרגישים ללקטוז לנסות לצרוך גבינות אלו ובמקרים מסוימים ממליצים גם אותו הדבר לאנשים הסובלים מאלרגיות .
גבינות מחלב כבשים
בחלב זה קיימת כמות שומן הגדולה פי שניים מאשר בחלב פרה ועזים. כמות הקזאין גדולה ב- 80% מחלב פרה ומחלב עזים. תכולת הוויטמין C גדולה פי 3 לעומת חלב פרה .
לעומת חלב פרה, חלב זה עשיר בהרבה ועזים בויטמינים 12 B ,2B, A , D . כמות הסידן ל-100 מ"ל חלב כבשים הינה 250 מ"ג, זאת אומרת פי שניים לעומת חלב פרה .
גבינות מחלב כבשים מכילות כמות חלבון הגדולה פי שניים מכמות החלבון בחלב פרה.
מבחינת הלקטוז חלב כבשים איננו מתאים לרגישים ללקטוז, היות וכמות הלקטוז בו קטנה במעט מחלב פרה .
גבינות מחלב פרה
חלב פרה מכיל פחות סידן מאשר בחלב כבשים ועזים. ב 100 מ"ל חלב יש 100 מ"ג סידן. החלבון , הוויטמינים , והאבץ נמצאים בכמויות יותר קטנות לעומת חלב צאן .
כיום אנשים מתחילים להבין שהכנת גבינות בבית או במחלבות הקטנות מניבה לנו גבינות איכותיות
יותר ובריאות יותר .
גבינות מחלב עזים
חלב עזים בריא יותר למערכת העיכול מאשר סוגי חלב. אחת הסיבות לכך היא שהוא אינו מכיל קזאין, בגלל חוסר בחלבון זה ישנה תסיסה פחותה ועקב כך פחות כאבי בטן . ההבדל בהרכב חומצות השומן בחלב עזים לעומת חלב פרה מסייע לעיכול מהיר יותר, לכן הוא עשוי להיות יותר מתאים לאנשים הסובלים מאלרגיות .
גבינות העשויות מחלב עזים מכילות חלבון , ויטמינים A, 2B , ,D נתרן, זרחן ומגנזיום. 100 מ"ל של חלב עזים מכילים 200 מ"ל סידן .
גבינות וחלב עזים מומלצים לסובלים מבריחת סידן, לילדים ולאנשים מבוגרים . כמו כן במקרה של פצעים בפה ניתן למרוח חלב עזים והפצעים נעלמים תוך מספר ימים .
גבינות מחלב עזים מכילות ערכים נמוכים יותר של לקטוז ולכן הרופאים ממליצים לרגישים ללקטוז לנסות לצרוך גבינות אלו ובמקרים מסוימים ממליצים גם אותו הדבר לאנשים הסובלים מאלרגיות .
גבינות מחלב כבשים
בחלב זה קיימת כמות שומן הגדולה פי שניים מאשר בחלב פרה ועזים. כמות הקזאין גדולה ב- 80% מחלב פרה ומחלב עזים. תכולת הוויטמין C גדולה פי 3 לעומת חלב פרה .
לעומת חלב פרה, חלב זה עשיר בהרבה ועזים בויטמינים 12 B ,2B, A , D . כמות הסידן ל-100 מ"ל חלב כבשים הינה 250 מ"ג, זאת אומרת פי שניים לעומת חלב פרה .
גבינות מחלב כבשים מכילות כמות חלבון הגדולה פי שניים מכמות החלבון בחלב פרה.
מבחינת הלקטוז חלב כבשים איננו מתאים לרגישים ללקטוז, היות וכמות הלקטוז בו קטנה במעט מחלב פרה .
גבינות מחלב פרה
חלב פרה מכיל פחות סידן מאשר בחלב כבשים ועזים. ב 100 מ"ל חלב יש 100 מ"ג סידן. החלבון , הוויטמינים , והאבץ נמצאים בכמויות יותר קטנות לעומת חלב צאן .