לא פעם עולה אצלנו השאלה מתי יש צורך להזמין חברת הדברה, ומתי ניתן לבצע הדברה באופן עצמי.
השאלה איננה שאלה של עלויות כלכליות אלא יותר שאלה של מצב, האם המצב בשטח מאפשר לנו להתמודד איתו לבד או שמא אנו זקוקים למקצועניים עם חומרי הדברה של מקצועניים כדי לטפל בבעיה. במאמר זה נתייחס לשתי האופציות שעומדות בפנינו.
מתי נדביר בעצמנו?
למען הסר ספק, כל אחד צריך שיהיה לו בבית תרסיס הדברה ביתי. תרסיס זה טוב נגד ג'וקים, וחרקים אחרים. ישנם בתים, בעיקר בתים ישנים או בתים בעלי מיקום בעייתי (קומות ראשונות, בית ליד פחי אשפה, בית ליד יציאות ביוב), אשר נחשבים מועדים לפורענות, וכמעט מזמינים אליהם חרקים שונים. מאחר ולא ניתן כל פעם לקרוא לחברת הדברה , אזי שטוב יעשו האנשים שגרים בבתים כאלו, אם יחזיקו תרסיס הדברה.
חשוב לציין, שמוטב לרסס את הדירה אחת לחודש-חודשיים, במקומות מסוימים, בעיקר כאלו שאנו מתקשים לשטוף שם, מתחת למקרר, מתחת לתנור, יציאות במרפסת ועוד. על מנת לפתור את בעיית החרקים והמזיקים בבית, יש דרכים נוספות שאינן קשורות ישירות להדברה, למשל, אם יש לכם כלב, אל תשכחו לתת לו טיפול נגד פרעושים פעם לחודש, גם לטובת בריאותו וגם לטובתכם ולטובת הבית שלכם. רצוי להתקין סלילים, דוקרנים או אפילו דיסקים רגילים במרפסות, כך ציפורים לא ינחתו שם ולא יבנו לעצמן קן. למרות היופי שבדבר, קן של ציפורים מביא עמו חרקים שונים, שלא נדבר על צואת ציפורים שיכולה להיות מקור טוב לחרקים.
מתי נעשה ריסוס באמצעות חברת הדברה?
אנחנו נעדיף להזמין חברת הדברה במספר מקרים:
ראשית, אם נסבול מבעיה שחוזרת על עצמה, של הופעת חרקים מסוגים שונים, כנראה שיש מקור לא ידוע ממנו הם מגיעים, חברת הדברה תטפל במקור זה ביסודיות רבה יותר.
שנית, כאשר מדובר בבית גדול, נעדיף להזמין חברת הדברה שתעשה זאת במקומנו.
שלוש, כאשר יופיעו בבתים חרקים, וחיות מסוגים שונים, למשל עכברים, חולדות, נחשים ועוד. חיות אלו, יכולות להיות גם מסוכנות, וגם המאבק בהן איננו רק מאבק עם חומרי ריסוס והדברה, אלא לעיתים יש צורך במלכודות שונות.
ארבע, כאשר הבית הוא בית קרקע עם גינה. אז יש צורך לבצע ריסוס גם בגינה. חברת הדברה מקצועית תעשה זאת טוב יותר, ועל כן עדיף להזמין אותה. כאשר אנו מחליטים לעשות פעולת הדברה באמצעות חברת הדברה, חשוב מאוד להתכונן לכך בהתאם. במקרים הקלים, נצטרך לצאת מהבית רק בזמן הריסוס, וכמה שעות אחריו נוכל לחזור אליו. זאת כאשר חומרי הריסוס שוקעים ולא נשאר מהם זכר באוויר. אך ישנם מקרים שחומרי הריסוס נשארים זמן רב באוויר. במקרים אלו, יש לצאת מהבית לכמה ימים, לא להיכנס אליו, ולא לאפשר לאיש להיכנס אליו.
המאמר מוגש מטעם מדריך המדבירים הגדול בישראל, בתוכו ניתן למצוא אינדקס מדבירים, מאמרים נוספים בתחום וחדשות בתחום המדבירים.