דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הדימוי העצמי 

מאת    [ 24/08/2009 ]

מילים במאמר: 900   [ נצפה 39896 פעמים ]

לצורת החשיבה שלנו יש השפעה על הדימוי העצמי של עצמנו ועל יכולת התפקוד היומי שלנו. חשיבה חיובית היא דבר נרכש ניתן ללמוד לחשוב חיובי ובכך לשלוט טוב יותר בחיינו.

כאשר הדימוי העצמי חיובי - ניתן להתגבר על בעיות וקשיים. ניתן לשנות אמונות ותפיסות עולם שליליות בדפוסי החשיבה שלנו. מסיבות שונות יש מאיתנו- החיים עם דימוי עצמי שלילי.המוליד שנאה עצמית., הערכה עצמית נמוכה, והטלת אחריות על אחרים, על הסביבה, במקום לקחת כל האחריות עליך. ככל שנתחבר לדימוי העצמי החיובי איכות החיים תשתפר,נלמד לאהוב את עצמנו ואת הזולת,לסלוח לעצמנו ולחבר, לשמוח בחלקך ובחלקו של האחר, תפנים בך הקשבה לעצמך ולסובב אותך. כוח המחשבה החיובית המביאה לדימוי עצמי חיובי- היא ברת שינוי ניתן לשנותה בכל רגע נתון, השינוי במחשבה יכול ליצור עבורנו מציאות שונה ומחר יותר טוב, השינוי בחשיבה הוא בידנו, בשליטתנו- לדיבור, לפה,למילים יש כוח הן יכולות להחליש ולחסום כל אנרגיה חיובית מילים כמו "נראה..", "אוף...","אינני יכול...","לא מסוגל..","ניסיתי..","רציתי..","השתדלתי..", "אין לי זמן..", "אני לחוץ גם ככה...",לעומתם ניתן להפיק מפינו חשיבה חיובית ולהרגיל עצמנו לתלאות העולם הסובב אותנו ברוח חיובית איתנה, שאני מסוגל להתמודד איתה ולנצח. העוצמה להגביה עוף,לחלוף על פני מכשולים תלויה בנו בחשיבה הטובה ובדימוי העצמי של עצמי.

חשיבה חיובית ודימוי עצמי, מביא קנאה תאווה, וסיפוק בכל תחומי החיים.

בעל הדימוי העצמי החיובי שולט בעצמו בתגובותיו ובהתנהגותו.

המשפטים הנאמרים מפיו של החושב חיובי שונים במהותם מהשלילי. "היום יום נפלא...","אבחר להתמודד עם..", "אני טוב ואקבל ציון טוב...","אני :רצוי, אוהב, סולח,בעל אמונה,שמח,נאמן,מתחדש,מרגיש חזק ובריא,בעל כוח פיזי גדול יותר,סבלן,נחוש,מעיז,בעל מרץ, יוזמתי ויצירתי....". כל אדם וכל ילד הוא ייחודי בחשיבה, בפעולות,במעשים,בתהליך, לכל אחד קצב חשיבה משלו, ודימוי עצמי חיובי בדרגות שונות. ניתן להעניק וללמד כל אחד לחשוב חיובי ולעצב דימוי עצמי חיובי,אף כי לכל אחד אופי משלו, אפשר להטמיע בכולם דימוי עצמי איתן, בכלים שונים וסדר המתאים לאופי שלו.אין צורך להשוות בין הילדים, מיטב האנרגיה יש להטביע בפיתוח הפוטנציאל הייחודי של כל אחד.

יש לאתר ולמצוא פעילויות העשרה ועידוד, משחקים ותחביבים ,דרכי חשיבה וחיי חברה שונים לכל אחד, הכול בהתאם לאופיו של הילד/ האדם.

צריך לאפשר לכל ילד לצמוח עפ"י כישוריו, יכולתו ודרכו, כך מעודדים אותו ומטפחים בו דימוי עצמי חיובי. להורים, כמו למורים השפעה חזקה מאוד על הקניית הדימוי העצמי.

 

ביקורת מתמדת פוגעת ומזיקה, יש להרבות במילים טובות, מעודדות, תוך מציאת נקודות האור והחוזק שבכל אחד, כך מגבירים את המוטיבציה ומונעים הדיכאון. למידה מתוך שמחה, יצירת חיי חברה מתוך אורה וחדווה יוצרים תשתית איתנה לבניין הדימוי העצמי. מותר להעביר ביקורת -אך להמעיט בכך,ראוי להרבות במחמאות,ביקורת שונה יכולה להיות יעילה אם היא נעשית מתוך

 

אהבה. חיבוק ונשיקה לכל ילד במשפחה- מוסיף המון תחושות של דימוי עצמי חיובי. החיבוק- הלטיפה מפצה על פגיעה ברגשותיהם.

 

הקשבה-כנה ואמיתית גורמת לתחושת ביטחון עצמי המגבירים את הדימוי העצמי. הקשבה מעוררת רגשות. וחשיבה.הקשבה, פועלת על האינטליגנציה השכלית והרגשית. כאשר הדימוי העצמי חיובי, המוטיבציה גוברת וגורמת להתמודדות חזיתית חזקה ואיתנה אל מול קשיים.לילד, לאדם מבוגר-בעלי דימוי עצמי חיובי- חיי חברה טובים, יעילים ותוססים.

הם מסוגלים להתמודד עם עולם משתנה ותחרותי, סביבה המשתפרת ומתחדשת כל הזמן. אדם כזה רואה את חבריו באור חיובי ומאפשר להביע דעות שונות מתוך תרבות של מחלוקת.

ילד עם דימוי עצמי חיובי לוקח על עצמו משימות רבות יותר לביצוע, מעמיס על גבו מטלות ואומץ לב להצליח בכל משימותיו.

לעיתים נכשלים - כמו כולם, המה רואים בכישלון אתגר. הם אופטימיים בכל דרכם ובכל עשייתם.

ככל שהדימוי העצמי יהא חזק יותר- הרי הילד יאמין יותר בעצמו

אמונה מועצמת זו- תאיץ בו לנסות.... להתמודד עם עוד רעיונות חדשים וקשים. נמצא במחקר למשל כי הלימוד בחטיבה צעירה מגביר את הדימוי העצמי ובכך רמת החרדות קטנה ביותר.

אי הצלחה במשהו... צריך לגרום לכך שאנו ננתב אותו למסלול אחר שונה- שם הוא יצליח. העיקר שינסה שוב ושוב. בעל הדימוי העצמי החיובי ינסה ויחפש דרכים אלטרנטיביות להתגבר על התקלה.

ברורה לנו החשיבות העצומה של קיום חברת ילדים, פיתוח חיי חברה מקטנות, שהרי הילדים- החברים הם הגורמים הדומיננטיים בהשפעתם על חבריהם, הם בעיקר משפיעים על אופיו של הילד, היינו על הדימוי העצמי החיובי, ככל שהורים ומורים ימקדו את חינוך ילדיהם מתוך יצירת חיי חברה, כן תגבר המודעות לבניית דימוי עצמי חיובי. השיתופיות מהווה אף היא גורם אטרקטיבי בעיצוב דמות הילד.במקום הוראות, עונשים, ראוי להתייעץ, לחשוב יחד, לשתף הילדים בדילמות ובמציאת פתרונות.

השיתופיות מגבירה את הביטחון העצמי, מוסיפה פן חשוב של אחריות, מעוררת לחשיבה חיובית, מפתחת ההבנה של -ילד הוא גם חלק מהבניין, חולייה משרשרת איתנה וחזקה. וככל שנטפח, נדגיש ונאמר בקול רם- בפני כולם מה טוב בכל ילד, כן נזכה לפתח היטב את הדימוי העצמי.

לביישן ולמסוגר- דימוי עצמי נמוך. אין להם חשק ורצון לפעול. היינו העשייה כולה והחשיבה הנכונה והאיכותית תלויים בעיקר בדימוי העצמי שלנו את עצמנו.אנו יכולים לעצב אותו לחדש ולשנות.

התשתית האיתנה ביותר להצלחתו של אדם, היא הראייה שלו את עצמו.

 

האופן בו הוא מעריך את עצמו, כחכם, כבריא, כמוכשר, כנמרץ, כיעיל, כאידיאליסט,כבעל דמיון, כמקצועי, כהוגה, כשאפתן וכנינוח.

האישיות והתפקוד של האדם תלויים בדימוי העצמי שלו. הדימוי האיתן והחזק מגביר את תחושת השליטה על כל הסביבה.

 

חשוב להדגיש כי חוויות של הצלחה מחזקות מאוד את הדימוי העצמי החיובי. ככל שנגביר בבית ובביה"ס חוויות של הצלחה, כן נזכה לגדל ילדינו כבעלי דימוי עצמי חיובי.

ההצלחה היא פונקציה ישירה של מורה טוב, מורה הנושא באחריות למציאת הכלים הנכונים כדי להצליח. חוויות של הצלחה- למידה עדכנית חווייתית שיש עימה רק הצלחה- מביאה לחיזוק הדימוי העצמי.

אם הורים ומורים יבינו כי פיתוח דימוי עצמי חיובי תלוי רק בהם הם יאלצו למצוא הכלים הנכונים מקטנות, כדי להגביר תחושת הדימוי העצמי החיובי שבכל ילד.

 

- תואר ראשון ושני במדעי הטבע-ביולוגיה

- תואר שלישי בחינוך במנהיגות

משרות במשרד החינוך:
- 3 שנים מפקח על מדעי הטבע
- 12 שנים מפקח כולל
- 10 שנים מפקח מחוזי

בכל תחום פיתח מנהלים כמנהיגים, אשר הגיעו להישגים הטובים בארץ באזורם

ב6 שנים האחרונות מרכז את הקורס המכשיר מנהלים בבר אילן, וכמובן מלמד חינוך ומנהיגות באוניברסיטה ובעוד 3 מכללות.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב