מאות יקבים המייצרים יינות איכותיים, מזנים רבים ומגוונים, שזוכים לביקורות טובות ממבקרי היינות החשובים בארץ ובעולם,
וכמובן עשרות אלפי חובבי יין הלוקחים חלק בארועי יין שונים וטועמים יינות איכותיים מרחבי העולםהינם עדות לתרבות היין המתפתחת בישראל.
ההיצע הגדול של יינות ויקבים מצריך לא פעם "מורה נבוכים" בעומדנו מול המדפים.
הדרך הטובה ביותר לפיתוח טעם אישי היא "למידה פעילה" על ידי בדיקה והתנסות ופיתוח מיומנות הטעימה וגילוי הטעם האישי.למטרה זו, מתקיימות טעימות יין החושפות אותנו ליינות חדשים לצד ותיקים.
טעימות יין
טעימות יין מאפשרות לכל אחד:
• למידה אישית על טעם
• פיתוח מיומנות הטעימה והערכה של יינות
• חשיפה למגוון יינות מהארץ ומהעולם
• פיתוח העדפה וטעם אישי
כיצד טועמים יין
בטעימת יין מבחינים בשלושה קריטריונים עיקריים : מראה, ניחוחות וטעמים.
מראה -
בחנו את היין בעין. במבט ראשון הביטו בכוס. על מנת לבחון את הגוון של היין ואת עומק צבעו.יש להחזיק אותו מעל משטח לבן בזוית של 45 מעלות. כמו כן על מנת לבחון את עומק הצבע ניתן להביט ביין מלמעלה ולראות את מידת האטימות או השקיפות וכן את הגוונים השונים ביין.
ניחוחות -
בכדי לבחון את הארומה בצורה הטובה יותר, יש לערבל את היין בכוס. פעולת הערבול מחדירה יותר חמצן פנימה ומשחררת את הארומות ביין. את היין יש לבחון כאשר האף בחלק העליון של הכוס בזוית של 45 מעלות בערך, על מנת להרחיב את שטח הפנים של היין והמגע שלו עם האויר.הריחו את הניחוחות (רצוי בעיניים עצומות) ונסו לדמיין את הניחוחות השונים שהיין מזכיר לכם.
טעמים -
כעת ניתן סוף סוף לטעום את היין. קחו לגימה, העבירו את היין בכל חלקי הפה ולאחר שבלעתם הכניסו מעט אויר לפה ובכך אפשרו לרכיבים הנדיפים ביין לעבור לאף ולהגביר את חווית הטעימה. נסו להבין מאילו טעמים היין מורכב:האם היין פירותי? אילו טעמים וניחוחות אתם מגלים? וניל? גרגרי יער? עשביות? כיצד ממלא היין את הפה? האם ליין גוף מלא או האם הוא קל?
סיומת היין -
לאחר שסיימתם את הטעימה, בחנו איזו תחושות וטעמים היין משאיר.האם הוא משאיר את חותמו לזמן ארוך או קצר. לאורך כל הטעימה בחנו את האיזון ביין.
דרך היין מזמינה אותכם להנות מטעימות חינם, בכל יום שישי בכל אחד מהסניפים.
וכמובן עשרות אלפי חובבי יין הלוקחים חלק בארועי יין שונים וטועמים יינות איכותיים מרחבי העולםהינם עדות לתרבות היין המתפתחת בישראל.
ההיצע הגדול של יינות ויקבים מצריך לא פעם "מורה נבוכים" בעומדנו מול המדפים.
הדרך הטובה ביותר לפיתוח טעם אישי היא "למידה פעילה" על ידי בדיקה והתנסות ופיתוח מיומנות הטעימה וגילוי הטעם האישי.למטרה זו, מתקיימות טעימות יין החושפות אותנו ליינות חדשים לצד ותיקים.
טעימות יין
טעימות יין מאפשרות לכל אחד:
• למידה אישית על טעם
• פיתוח מיומנות הטעימה והערכה של יינות
• חשיפה למגוון יינות מהארץ ומהעולם
• פיתוח העדפה וטעם אישי
כיצד טועמים יין
בטעימת יין מבחינים בשלושה קריטריונים עיקריים : מראה, ניחוחות וטעמים.
מראה -
בחנו את היין בעין. במבט ראשון הביטו בכוס. על מנת לבחון את הגוון של היין ואת עומק צבעו.יש להחזיק אותו מעל משטח לבן בזוית של 45 מעלות. כמו כן על מנת לבחון את עומק הצבע ניתן להביט ביין מלמעלה ולראות את מידת האטימות או השקיפות וכן את הגוונים השונים ביין.
ניחוחות -
בכדי לבחון את הארומה בצורה הטובה יותר, יש לערבל את היין בכוס. פעולת הערבול מחדירה יותר חמצן פנימה ומשחררת את הארומות ביין. את היין יש לבחון כאשר האף בחלק העליון של הכוס בזוית של 45 מעלות בערך, על מנת להרחיב את שטח הפנים של היין והמגע שלו עם האויר.הריחו את הניחוחות (רצוי בעיניים עצומות) ונסו לדמיין את הניחוחות השונים שהיין מזכיר לכם.
טעמים -
כעת ניתן סוף סוף לטעום את היין. קחו לגימה, העבירו את היין בכל חלקי הפה ולאחר שבלעתם הכניסו מעט אויר לפה ובכך אפשרו לרכיבים הנדיפים ביין לעבור לאף ולהגביר את חווית הטעימה. נסו להבין מאילו טעמים היין מורכב:האם היין פירותי? אילו טעמים וניחוחות אתם מגלים? וניל? גרגרי יער? עשביות? כיצד ממלא היין את הפה? האם ליין גוף מלא או האם הוא קל?
סיומת היין -
לאחר שסיימתם את הטעימה, בחנו איזו תחושות וטעמים היין משאיר.האם הוא משאיר את חותמו לזמן ארוך או קצר. לאורך כל הטעימה בחנו את האיזון ביין.
דרך היין מזמינה אותכם להנות מטעימות חינם, בכל יום שישי בכל אחד מהסניפים.
http://www.wr1993.co.il
דרך היין ,רשת חנויות יין ומרכז תרבות יין בישראל.
דרך היין ,רשת חנויות יין ומרכז תרבות יין בישראל.