טיפים לתזונה בריאה
ככל שנלעס יותר את המזון כך הוא יתעכל יותר טוב וכך נמנע בעיות עיכול רבות. מומלץ ללעוס כל ביס לפחות 32 לעיסות.
יש לאכול בישיבה ליד שולחן, לא תוך כדי התעסקות עם משהו אחר, לא מול הטלוויזיה ולא תוך כדי קריאת עיתון.
לא לאכול במצבי עייפות וכעס. לאכול בהנאה, באווירה שקטה ורוגעת.
הארוחה האחרונה ביום צריכה להיות לפחות 4 שעות לפני השינה.
עדיף לאמץ שיטות בישול אחרות מטיגון (אפיה, בישול, הקפצה, אידוי).
מומלץ לצמצם צריכת חטיפים למיניהם ככל האפשר, מכיוון שמכילים לא מעט שומן רווי.
רצוי להימנע ככל האפשר ממזון מעובד .
פירות מתעכלים מהר ולכן לא מומלץ לאכול מיד לאחר האוכל. רצוי לחכות שעה-שעה וחצי אחרי ארוחה, או כחצי שעה לפני ארוחה .
צבעי מאכל ותוספים מלאכותיים אחרים גורמים לנזק רב לכלל הגוף ולעור בפרט.
רצוי להעדיף מים על פני משקאות אחרים. יש לשתות מינימום ליטר וחצי ביום.
להשתדל לא לשתות בזמן הארוחה, אלא חצי שעה לפני או שעתיים אחרי האוכל.
להמעיט בשימוש במלח - מלח מעודד תיאבון, תחושת צמא ואגירת נוזלים בגוף וכמובן מעלה את רמת הנתרן בגוף.
אבקות מרק מכילות כימיקלים וחומרים מזיקים ולכן רצוי להימנע מהן לגמרי.
ככל שנלעס יותר את המזון כך הוא יתעכל יותר טוב וכך נמנע בעיות עיכול רבות. מומלץ ללעוס כל ביס לפחות 32 לעיסות.
יש לאכול בישיבה ליד שולחן, לא תוך כדי התעסקות עם משהו אחר, לא מול הטלוויזיה ולא תוך כדי קריאת עיתון.
לא לאכול במצבי עייפות וכעס. לאכול בהנאה, באווירה שקטה ורוגעת.
הארוחה האחרונה ביום צריכה להיות לפחות 4 שעות לפני השינה.
עדיף לאמץ שיטות בישול אחרות מטיגון (אפיה, בישול, הקפצה, אידוי).
מומלץ לצמצם צריכת חטיפים למיניהם ככל האפשר, מכיוון שמכילים לא מעט שומן רווי.
רצוי להימנע ככל האפשר ממזון מעובד .
פירות מתעכלים מהר ולכן לא מומלץ לאכול מיד לאחר האוכל. רצוי לחכות שעה-שעה וחצי אחרי ארוחה, או כחצי שעה לפני ארוחה .
צבעי מאכל ותוספים מלאכותיים אחרים גורמים לנזק רב לכלל הגוף ולעור בפרט.
רצוי להעדיף מים על פני משקאות אחרים. יש לשתות מינימום ליטר וחצי ביום.
להשתדל לא לשתות בזמן הארוחה, אלא חצי שעה לפני או שעתיים אחרי האוכל.
להמעיט בשימוש במלח - מלח מעודד תיאבון, תחושת צמא ואגירת נוזלים בגוף וכמובן מעלה את רמת הנתרן בגוף.
אבקות מרק מכילות כימיקלים וחומרים מזיקים ולכן רצוי להימנע מהן לגמרי.