אם נשאל אנשים, מה לדעתם חכם יותר מבחינה "ירוקה" או אקולוגית, שימוש בכלים חד פעמיים או שימוש בכלים רב פעמיים, הם בוודאי יגידו כי כלים חד פעמיים הם פחות עדיפים משום שהם מזהמים יותר את הסביבה ולמעשה הם בזבוז של חומרי גלם.
אולם לא כל מומחי האקולוגיה ושימור הטבע יסכימו על קביעה זו, ולמעשה, כיום ניתן לומר כי במקרים רבים שימוש בכלים רב פעמיים הוא בזבזני יותר מאשר שימוש בכלים חד פעמיים.
הסיבות לכך ברורות למדי. בעוד שכלים רב פעמיים דורשים כמויות גדולות של מים לשטיפתם החוזרת, כלים חד פעמיים נזרקים לפח בתום השימוש ואין שום צורך לבזבז מים על מנת לשטוף אותם.
מובן שכך למעשה מגדילים את כמות הזבל הנזרק, אך במדינות שחונות כדוגמת ישראל, לחסכון במים ערך אקולוגי רב מאד ולכן שימוש בכלים חד פעמיים הוא חסכוני יותר מבחינה כלכלית (כי הרי חשבון המים גם הוא סכום רב למדי) וגם נכון יותר מבחינה אקולוגית!
אם כך, לכלים חד פעמיים מספר יתרונות משמעותיים:
עלות כלכלית - כלומר חסכון משמעותי במחיר המבוזבז על מים לשטיפה וגם על משאבי האנוש של חברות קייטרינג שצריכות להחזיק שוטפי כלים.
נוחות השימוש - אין ספק כי שימוש בכלים חד פעמיים הוא נוח יותר משום שהוא מצריך מינימום התעסקות בכלים. פשוט עורכים אותם וזורקים בתום השימוש.
עלות אקולוגית - חסכון חשוב במים יקרים!
כיום ניתן להשיג כלי אירוח ומוצרים חד פעמיים באיכות גבוהה מאד. כלים חד פעמיים אלו יכולים לשמש לכל מטרה: החל משימוש בייתי פשוט ועד לשימוש על ידי חברות קייטרינג ואירוח.
השילוב של מוצרים איכותיים אלו יחד עם היתרונות הרבים של כלים חד פעמיים הופך אותם לנפוצים יותר ויותר במטבח הישראלי ובעולם האירוח והקייטרינג.
אולם לא כל מומחי האקולוגיה ושימור הטבע יסכימו על קביעה זו, ולמעשה, כיום ניתן לומר כי במקרים רבים שימוש בכלים רב פעמיים הוא בזבזני יותר מאשר שימוש בכלים חד פעמיים.
הסיבות לכך ברורות למדי. בעוד שכלים רב פעמיים דורשים כמויות גדולות של מים לשטיפתם החוזרת, כלים חד פעמיים נזרקים לפח בתום השימוש ואין שום צורך לבזבז מים על מנת לשטוף אותם.
מובן שכך למעשה מגדילים את כמות הזבל הנזרק, אך במדינות שחונות כדוגמת ישראל, לחסכון במים ערך אקולוגי רב מאד ולכן שימוש בכלים חד פעמיים הוא חסכוני יותר מבחינה כלכלית (כי הרי חשבון המים גם הוא סכום רב למדי) וגם נכון יותר מבחינה אקולוגית!
אם כך, לכלים חד פעמיים מספר יתרונות משמעותיים:
עלות כלכלית - כלומר חסכון משמעותי במחיר המבוזבז על מים לשטיפה וגם על משאבי האנוש של חברות קייטרינג שצריכות להחזיק שוטפי כלים.
נוחות השימוש - אין ספק כי שימוש בכלים חד פעמיים הוא נוח יותר משום שהוא מצריך מינימום התעסקות בכלים. פשוט עורכים אותם וזורקים בתום השימוש.
עלות אקולוגית - חסכון חשוב במים יקרים!
כיום ניתן להשיג כלי אירוח ומוצרים חד פעמיים באיכות גבוהה מאד. כלים חד פעמיים אלו יכולים לשמש לכל מטרה: החל משימוש בייתי פשוט ועד לשימוש על ידי חברות קייטרינג ואירוח.
השילוב של מוצרים איכותיים אלו יחד עם היתרונות הרבים של כלים חד פעמיים הופך אותם לנפוצים יותר ויותר במטבח הישראלי ובעולם האירוח והקייטרינג.
אדריה בע"מ מתמחה בשיווק כלים חד פעמיים לחברות קייטרינג, לחברות הסעדה, למלונאות וליחידים.