מלית פרג ל-3 רולדות:
250 גרם פרג טחון טרי
1 כוס חלב
חצי כוס דבש
גרידה מלימון אחד
חצי כוס סוכר
2 כפות פרורי לחם או פרורי בסקויטים.
להרתיח את החלב עם הסוכר, להוסיף את הפרג והדבש ולבשל יחד 2 דקות. להוסיף את גרידת הלימון ואת פרורי הלחם או העוגה. ניתן להוסיף לפרג תפוח עץ חמוץ מגורר וכן אגוזים. משפר אך לא הכרחי.
בצק שמרים בסיסי:
1 ק"ג קמח לבן רגיל
2 ביצים + 1 חלמון
200 ג' חמאה רכה או מחמאה לשומרי כשרות
2 כוסות חלב פושר או מים לשומרי כשרות
1 כוס סוכר
חצי כפית מלח
1 ח' שמרית או 50 ג' שמרים טריים
רצוי לנפות את הקמח לתוך קערה עמוקה. להוסיף את הסוכר וגרגרי השמרית ולערבב יחד. להוסיף את החמאה והחלב הפושר ולהתחיל ללוש בצק. בהתחלה הבצק דביק ולאחר עיבוד הבצק מתגבש. את המלח להוסיף בסוף.
להתפיח במקום חמים את הבצק. ניתן להתפיח תפיחה ראשונית ולאחר מכן להכניס למקרר עד השימוש בבצק.
הכמות מספיקה ל-5 רולדות בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
למרוח על העוגות חלמון ביצה מדולל בכף חלב.
אחרי האפיה ניתן למרוח על העוגות סירופ וניל: חצי כוס מים, 2 כפות אבקת סוכר וכף תמצית וניל. להרתיח הכל יחד ולמרוח עם מברשת מיד עם סיום האפיה.
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il