תבנית גוגלהוף בקוטר 24 ס"מ.
לעוגה:
200 ג' חמאה רכה
כוס וחצי סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים שלמות
3 כוסות קמח רגיל
1 כף אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2.5 גביעים שמנת חמוצה או לבן לשומרי המשקל (500 ג')
מלית אגוזים, קקאו וקינמון:
כוס סוכר חום כהה
1 כף קינמון
2 כפות קקאו
150 ג' אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-180 מעלות
לערבב יחד את כל החומרים היבשים למלית
במיקסר או במעבד מזון - לעבד את החמאה, סוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת קרמית בהירה. להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה עד קבלת תערובת אחידה.
מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה והמלח. מוסיפים (למיקסר או למעבד המזון) את תערובת הקמח לסרוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים. מתחילים ומסיימים עם הקמח.
יוצקים רבע מהתערובת לתבנית משומנת בנדיבות, מפזרים מעל שליש ממלית האגוזים, ממשיכים ליצור שכבות של בצק ואגוזים - לקבלת 4 שכבות בצק וביניהן 3 שכבות אגוזים.
לאפות כשעה עד שהקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי והעוגה קפיצית למגע וריחנית.
להפוך את העוגה על צלחת בעודה פושרת.
אחרי שימון התבנית, ניתן לפזר סוכר חום על התבנית ועליהם לצקת את תערובת הבצק.
בתאבון!!!!!!!!!!
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il