טיפים לתפעול נכון של קמין עצים
קמין העץ ידוע כמוקד משיכה והתרכזות של כל באי הבית, זה בזכות יתרונותיו ביצירת אווירה חמימה , רומנטית ונוסטלגית בבית המושגת על ידי אש להבה חיה, רחש פיצפוצי השרפה של העץ והארומה העדינה המופצת על ידו בחלל הבית.
להלן טיפים לתפעולו הנכון של קמין העץ:
סוגי עצים ואחסנתם
ישנם מספר סוגי עצים הנחשבים טובים לבעירה. הטוב מביניהם הוא עץ הזית, שני בטיבו הוא האלון ואחריו נמליץ על הדרים שבנוסף ליעילותם מפיצים ניחוח הדרים נעים בבית.
חשוב ביותר להשתמש בעץ יבש לכן מומלץ לאחסן את העץ באיזור מקורה ,מאוורר ויבש.עץ שיושאר תחת כיפת השמים ירקב תוך שנה.
דרך נוספת , קלה יותר ואינה מצריכה מקום רב לאחסון הינה שימוש בקוביות נסורת מוכנים אותם ניתן לרכוש יחד עם הקמין.
הדלקה
יש להימנע מלהשתמש בחומרים כימיים לצורך ההדלקה, רצוי להשתמש בחומרים אורגניים בלבד.
לפני ההדלקה יש לפתוח את מעברי האויר ואת מעקבי החום על מנת לספק חמצן לצורך ליבוי הבעירה ובכדי להמנע מכניסת עשן לתוך הבית .
בשעת ההדלקה נזין עצים קטנים ( כ- 10 עד 15 ס"מ אורך) לתוך תא הבעירה , אחרי שהם נדלקו נשתמש בעצים קצת יותר גדולים ורק אחר כך נזין את תא הבעירה בבולי עצים שגודלם לא עולה על 50 ס"מ.
הזנה מחודשת
לפני שנזין את תא הבעירה מחדש יש לבצע 3 פעולות:
1. פתיחה חוזרת של מעברי האויר
2. פתיחה חוזרת של מעקבי חום
3. יש לנענע את התבנית התחתונה בתוך תא הבעירה באמצעות הידית על מנת לפנות את האפר שהצטבר בתוך תא הבעירה ועל ידי כך נאפשר זרימה חופשית של אויר.
שליטה בטמפרטורה
בקמין עץ ישנם שני כלים לשליטה בטמפרטורה:
כמות העצים אותה נזין בתוך תא הבעירה וויסות החמצן שנאפשר לקמין לצרוך.
בכל מקרה , נמנע מלהעמיס כמות גדולה מדי של עצים בתוך תא הבעירה , שכן פעולה זו במקום ליצור חימום מוגבר "תחנוק" את הבעירה. כדי להעלות טמפרטורה יש להזין את הקמין בכמות מתאימה של עצים ולפתוח את מעברי האוויר כדי לאפשר ליותר חמצן להכנס לתוך תא הבעירה. בהתאמה, במידה ונרצה שהקמין יחמם לאורך זמן ממושך נזין את תא הבעירה בכמות קטנה של חמצן או במילים אחרות "נשמור אותו על אש קטנה..."
חשוב לזכור שגוף התנור העשוי יציקה מגיע לטמפרטורות גבוהות לכן נמליץ לתפעל אותו באמצעות כלים וכפפות עמידות לחום אותן ניתן לרכוש עם רכישת התנור.
כותב המאמר הינו מומחה בתחום הקמינים מחברת "קמינים NESTOR MARTIN" ישראל. למידע נוסף בנושא קמינים, בקרו באתר קמין NESTOR MARTIN