גיל המעבר מלווה בתופעות פיזיולוגיות ומנטליות, הנובעות מהשינויים ההורמונאליים. עם הפסקת המחזור החודשי, נשים רבות סובלות מגלי חום, בריחת סידן, מצבי רוח ואפילו דיכאון. התופעה השכיחה ביותר בגיל המעבר, היא כמובן ירידה בצפיפות העצם ובריחת סידן שעלולות לגרום לאוסטיאופורוזיס.
אימון ברטט לא יכולה לטפל בכל תופעות גיל המעבר, אך היא מסייעת לחשובות שבהן: מניעת בריחת סידן, סיוע בבניית העצם ושיפור מצב הרוח.
איך מסייע האימון ברטט?
עם הגיל, העצמות נעשות חלשות יותר וקצב בנייתן נעשה איטי יותר. חידוש תאי העצם תלוי בעומסים שמופעלים על העצמות, ככל שהעומס יהיה רב יותר, כך קצב חידוש התאים יוגבר.
אימון ברטט "מאלץ" את השרירים לעבוד בצורה רציפה ומסונכרנת עם הרטט: כיווץ, הרפיה, כיווץ, הרפיה וכו'. העומס שמופעל על השרירים מעודד בצורה גורפת את חידוש תאי העצם.
כלומר, אימון ברטט לא רק מסייעת במניעת ירידת צפיפות העצם, אלא אף תורמת להעלאתה. זהו יתרון משמעותי עבור נשים בגיל המעבר. מחקרים מוכיחים כי בטווח של 6 חודשי אימון רטט ניתן לעלות את צפיפות העצם ולסייע בבנייתה.
במילים פשוטות, אימון ברטט הינה השיטה היעילה ביותר להילחם בתופעות גיל המעבר ואף למניעת אוסטיאופורוזיס בעתיד.
חשוב לדעת אוסטיאופורוזיס שנוצר בגיל המעבר, עלול בגיל מאוחר יותר לגרום לשברים ולנכויות, עד כדי אי יכולת תפקוד.
גיל המעבר אם כן, זה הזמן למתן את הירידה בצפיפות העצם והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות אימון ברטט
מחקרים מוכיחים:
במחקר שנערך בקרב נשים בגילאים 45 עד 60 נמצא כי באמצעות שיטת הרטט ניתן למנוע ירידה בצפיפות העצם . כמו כן, בקרב נשים שהתאמנו באמצעות השיטה חל שיפור בהרגשה הכללית.
בשנים האחרונות יעילות אימון בשיטת הרטט למניעת בריחת סידן, נחקרה בעשרות מחקרים אקדמאיים.
לדוגמא מחקר שנערך ע"י American society for bone and mineral בדק את יעילות השיטה בקרב 70 נשים שעברו את גיל המעבר. התוצאות היו מדהימות: לאחר זמן קצר של אימון בשיטת הרטט בריחת הסידן נעצרה לחלוטין בעמוד השדרה ובעצמות הירך. יתרה מזו בקרב מספר גדול של נשים רמת הסידן אף עלתה. לעומת זאת, בקבוצת הביקורת בריחת הסידן נמשכה בקרב כל הנשים.
כמו כן נמצא, כי בקרב נשים שהתאמנו בשיטת הרטט חל שיפור במצב הרוח ובהרגשה הכללית. ההסבר לכך טמון בייצור המואץ של ההורמונים, כתוצאה מהאימון.
אוסטיאופורוזיס או בעברית דלדול העצם
אוסטיאופורוזיס היא אחת הרעות החולות הגדולות ביותר שנשים מבוגרות סובלות ממנה. למעשה זוהי מחלה שבה דחיסות המינרלים בעצם פוחתת וע"י כך פוגעת בחוזק של העצם. כתוצאה מכך החשיפה לנפילות ושברים גדולה יותר. אמנם קיימות שיטות תרופתיות לטיפול במחלה, אולם כל הרופאים ממליצים על טיפול מונע כבר בגיל המעבר, עם הופעת הסימפטומים.
מאחר שהמחלה מושפעת בעיקר מההורמון הנקבי - אסטרוגן, יותר נשים מאשר גברים, לוקות במחלה.
מה הן התופעות הבולטות?
אחת התופעות הנפוצות בקרב נשים בגיל המעבר היא הפחתה של יכולת התנועה, הגורמת להחלשות השרירים ולזרימת הדם וכתוצאה מכך, לדלדול העצמות. בנוסף, ככל שעולים בגיל, הגוף מייצר פחות הורמונים כגון: טסטוסטרון, אסטרוגן והורמון הגדילה המשמעותיים ביותר לתחזוקת חוזק העצמות.
על פי מחקר שערך המרכז הלאומי לבקרת מחלות בשנת 2003 עלה כי שיעור התחלואה במחלה בקרב נשים בגיל 45 -55 עומד על 9% ומעל גיל 65 שיעור זה עומד על כ- 30%.
מה ניתן לעשות כדי למנוע את המחלה?
אמצעי המניעה המומלץ ביותר הוא להתחיל בפעילות גופנית, כבר בשלבים הראשונים. בשלב מאוחר, ההחלמה קשה מאד להשגה.
אימון בשיטת הרטט מחזק את הגוף ובונה את מתח השרירים. הוא משפר את זרימת הדם, שכן הרטט "פותח" את הורידים ברגליים. כמו כן הוא מעורר את רקמות העצם ומסייע בבניית תאי עצם חדשים.
מחקרים מוכיחים שאימון בשיטת הרטט תורם משמעותית לטיפול ולמניעת אוסטיאופורוזיס.
אפילו החל מהאימון הראשון רמות הורמון הטסטוסטרון והורמון הגדילה עולות ותורמות לחיזוק העצם.
מצב רוח
ידוע כי לסרוטונין תפקיד חשוב במצב הרוח וההרגשה הכללית. כאשר הוא מצוי בכמות קטנה ההרגשה היא של דיכאון. מקובל לטפל בתופעה ע"י תרופות המגדילות את כמות הסרוטונין
אם רוצים לשפר את מצב הרוח בדרך טבעית אימון ברטט היא דרך נפלאה לעשות זאת.
מחקרים מוכיחים כי אימון בשיטת הרטט משפיע על מוליכי העצבים ודרכי פעולתם. האימון מגביר את ייצור הסרוטונין, אשר יכול להסביר את שיפור ההרגשה לאחריו.
ייצור הסרוטונין הוכח כבר במחקרים שנעשו בשנת 1984.
B. HEALTH TECHNOLOGIES LIMITED
משרדי החברה ממוקמים בישראל, בלגיה וקפריסין, ומפעל יצרני בסין העממית.
http://www.vibratech.co.il