דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מרקים וחשיבתם מאת: דע היימישע קיכע 

מאת    [ 05/09/2009 ]

מילים במאמר: 343   [ נצפה 4047 פעמים ]

מרקים וחשיבתם


מאת : פרומה ו.

נושא המרקים, נראה על פניו כאילו איזה שהוא מנה טפלה למנות העיקריות שבארוחה, כי הרי מה יש בו במרק ?, קצת ירקות, או קצת עצמות עוף וכו' עם הרבה מים, ותבלינים.
אבל לא כן הדבר, אנו רואים, כי חז"ל הגדירו את מנת המרק בהגדרה של "מיסעד-סעיד", ופירושו כי המרק סועד את הגוף ומשביע אותו. גם בימנו אנו, רואים במציאות, בכל ארוחה מכובדת וחגיגית, ה-מרק "מככב" כמנה מכובדת ביותר, ואולי אפילו יותר מהמנה הראשונה.
קיימים אנשים לא מעטים, שלא יגשו לארוחה מכובדת ללא מרק בתפריט, כולל כותבת השורות בתוכם.
בימות החורף, יתכן , שבן אדם מתיישב לארוחה, ומוגש לפניו מרק עוף או מרק ירקות עם גריסים או פטריות, מהביל, ועקב המזג האוויר הסגרירי הוא לא מסתפק בצלחת אחת והוא עובר לצלחת השני'ה, אולם לאחר גמר הצלחת השני'ה הוא נמצא במצב משביע ללא יכולת להמשיך בתפריט נוסף.

למרק גם נקשר סגולות רפואיות, ובמיוחד, למרק העוף החם שמשייכים לו תכונה רפואית להקלה בסימפטומי השפעת והצינון.
בימים עברו, מה שנקרא "דע אלטע היים" (בית אבא הישן), שהתפריט העיקרי הי'ה בשר בקר, וכל אחד שחט אצל שוחט באופן אישי. כשראו ילדה הולכת עם העוף לשוחט, שאלו אותה, מה אמך ילדה ?, בן או בת, כי הי'ה מקובל לשחוט ליולדת עוף, ולבשל לה מרק עוף מרוכז מאד, בכדי להבריאה. "איך שהעולם משתנה" ?? ! .

בלילות שבת וחגים, אצל שומרי המסורת, מקובל להגיש את מרק העוף אחרי הדגים, הלא הוא ה-געפילטע פיש, עוד לפני המנה העיקרית. כנ"ל בחגים בסעודת היום, כשהחג יוצא באחד מימות השבוע (לא בשבת), המותרת אז בבישול, מוגש מרק עוף החם, כחלק מתפריט היום, ובסעודות אלו המרק הוא כמעט בגדר חובת היום.

כך מכל כיוון שאנו מסתכלים על נושא המרק, הוא מככב בשורה מכובדת בממלכת ההסעדה.

אני מאד מקווה, כי הפתעתי אתכם, ונתתי לכם כיוון חשיבה חדש על כל נושא המרק. והתייחסות למנת המרק כבר לא י'הי'ה כמו איזה שהוא צלחת מים עם קצת תבלינים. וזה בתנאי שבמרק הושקע מוח ומחשבה, בכדי שהוא י'הי'ה טעים וגם מזין.
באתר שלי הנושא את השם "דע היימישע קיכע" (המטבח הביתי היהודי) אני מקדישה לנושא של המרקים במה חשובה ומכובדת.

ושי'הי'ה באמת לכולנו

בתיאבון

פרומה ו.

בס"ד
למחברת ידע רב בכל הנושא של הבישולים במטבח ההונגרי. ובמיוחד
בנושא של הכנת סלטים ומעדנים ממטבח הביתי היהודי האשכנזי.
פרטים נוספים באתר שלי http://www.haimishefood.com

רעיון האתר שהוקם הוא כאתר פרומו, לפרוייקט שאמור לקום ליצירת אתרים מסונני תוכן לצרכנות וכלכלה והודעות למגזר החרדי. כמו"כ ליצירת מערכת דיוור אלקטרוני לאלו שאינם מוכנים להשתמש בשירותי הגלישה בכלל. על הרעיון תוכל לקרוא בהרחבה ע"י לחיצה על הלינק http://www.haimishefood.com/119390/marketingorthodoxsector
זוהי הזדמנות מצויינת למפרסמים/למשווקים/לרשתות שותפים וכו'
ליצור קשר לרעיון חדשני זה שאינו קיים עדיין ולהנות מהראשוניות.
לצורך העניין אפשר להשאיר לי הודעה בתיבת "צור קשר" שבאתר שלי


פרומה ו.
*



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב