גולשי סקי וסנובורד מאז ומתמיד בחרו אתרי סקי לפי מראם היפה, או לפי מספר הקילומטרים של פיסטות שיש בהם (כמה שיותר יותר טוב), או לפי איכותה של סצינת האפרה סקי שבהם. אולם, לאט לאט מתחילים גולשים להעדיף אתרי סקי שאינם רק יפים, מזמינים ומרובי-מסלולים, אלא גם ירוקים. כחלק מטרנד איכות הסביבה העולמי, גם אתרי סקי נבחנים כיום לפי התעודות הירוקות שהם מציגים.
כולכם ודאי מנחשים כי חלק מהטרנד נובע מחששם הלגיטימי של אתרי סקי רבים מהתחממות כדור הארץ, מהקרחונים הנמסים ומהשלג שעלול להיעלם. אפשר להגיד כי ביום שזה יקרה, אף אחד בעולם לא יעשה יותר סקי. או, בעצם, כל פעילות אחרת. לכן חשובה פי כמה וכמה השמירה על האתרים בפרט ועל הכדור שלנו בכלל.
כיצד מביעים אתרי סקי שונים את המודעות הירוקה שלהם?
חברת Vail Resorts האמריקאית, למשל, החליטה לעבור לשימוש בחשמל המיוצר על ידי שבשבות, כלומר – אנרגיית רוח. אתרי סקי נוספים משתמשים גם הם באנרגיית רוח, אך חברת ווייל הודיעה כי היא מתכוונת להפעיל את כל המערכות שלה – החל מהמעליות וכלה במסעדות ובמלונות – בעזרת אנרגיית הרוח.
דוגמא נוספת: בית ספר לסקי Progression Ski בעיירה Val d’Is?re, צרפת, טוען להיות בית הספר לספורט שלג הידידותי לסביבה הראשון בעולם. בית הספר הצטרף לקמפיין "אחוז אחד לכדור הארץ" – תכנית בה כל גולש תורם סכום מסוים לקופה, אשר משמשת למימון יוזמות למען איכות הסביבה.
הבעיה הגדולה ביותר היא, שהגולשים עצמם לא תמיד מודעים לנושאים הסביבתיים ולא תמיד דואגים להם. כולם רוצים לעשות משהו למען הסביבה, ואם הם עושים – תחושת האשמה שלהם פוחתת. אבל לא תמיד יודעים מה אפשר לעשות. מה שכן, אם תשאלו כל גולש סקי אם הוא שם לב לשינוי במצב השלג, כולם יענו שהשלג הולך ופוחת. אז איך בכל זאת מוצאים פתרון? ואיך אתם יכולים להפוך לגולשים ירוקים יותר?
- גלשו קרוס-קאנטרי – יש לכך השפעה פחות שלילית על ההר.
- אם אתם בטיול באירופה – סעו לאלפים ברכבת במקום ברכב.
- בדקו אילו פעולות נקט האתר אליו אתם נוסעים על מנת להפוך ירוק יותר.
- העדיפו אתרים גבוהים עם שלג מאשר אתרים נמוכים עם שלג מלאכותי – בתהליך הכנת השלג שואבים מים מנהרות ואגמים.
- מחזרו, מחזרו, מחזרו – כן, גם בחופשה.
ושתהיה חופשת סקי ירוקה!
http://www.alphaskiclub.co.il