כולנו אוהבים חומוס, אבל כמה מותר לאכול? האם הוא בריא בכלל? האם הוא לא משמין מאד? האמת הפשוטה היא שכן ולא. כלומר - החומוס הוא מאכל בריא, בתנאי שמדובר בחומוס טרי ולא בחומוס תעשייתי מוכן. והוא לא אמור להיות משמין, אם מקפידים על הרכב נכון.
חומוס מוכן עלול להיות מאד לא בריא. לא בגלל הקוליפורמים אלא דווקא בגלל החומרים המשמרים שאמורים להילחם בה. החומוס המוכן גם לעיתים קרובות כולל חומרי טעם וריח, חומרים מייצבים, שומנים תעשייתיים (כתחליף לחלק מהטחינה, שהיא מוצר יקר) ותוספות של עמילן, חומץ חומצות מאכל וכו'. כל הנ"ל מזהמים את הגוף, מעמיסים על מערכת העיכול ועושים צרבת.
חומוס טרי שתכינו בעצמכם או תאכלו בחומוסיה נקייה, יהיה בריא בהרבה. לגרגרי החומוס יש ערך תזונתי גבוה. כ-20% חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמין B ו-C, סידן, מגנזיום, ברזל ואשלגן וכ-5 אחוזי שומן בלבד. הטחינה תורמת סידן, אשלגן, חלבון וויטמינים ממשפחת B, וגם השום יעשה לכם רק טוב. החומוס הטרי הוא מזון בריא, קל לעיכול, וטעים.
משרד הבריאות ממליץ להוסיף חומוס לתפריט היומי של תינוקות החל מגיל חצי שנה. בשל תכולת הברזל הגבוהה, ממליצים עליו גם לנשים הרות או מיניקות. לטענתם, החומוס גם בריא לשיניים.
ומה לגבי השמנה? מסתבר שהשד אינו נורא בכלל.
החומוס הוא קטנייה ולכן הוא כולל בעיקר חלבונים ופחמימות מורכבות. הזמן הנדרש לגוף כדי להפוך אותן לאנרגיה הוא ארוך יחסית (ערך גליקמי באזור 10). לכן החומוס משביע לזמן ארוך אבל אינו משמין. הטחינה אמנם עשירה בשומן, אבל בחומוס טוב היא תהווה מרכיב משני ולא תתרום יותר מ-100 קלוריות למנה מכובדת. ובכלל, אכילת שומן כשלעצמה אינה גורמת השמנה - כדי להפוך את הקלוריות לאנרגיה דרושות פחמימות.
בקיצור: תרגישו חופשיים עם החומוס ותיזהרו בעיקר עם הפיתות, השתייה הקלה והמטוגנים שליד.
חומוס מוכן עלול להיות מאד לא בריא. לא בגלל הקוליפורמים אלא דווקא בגלל החומרים המשמרים שאמורים להילחם בה. החומוס המוכן גם לעיתים קרובות כולל חומרי טעם וריח, חומרים מייצבים, שומנים תעשייתיים (כתחליף לחלק מהטחינה, שהיא מוצר יקר) ותוספות של עמילן, חומץ חומצות מאכל וכו'. כל הנ"ל מזהמים את הגוף, מעמיסים על מערכת העיכול ועושים צרבת.
חומוס טרי שתכינו בעצמכם או תאכלו בחומוסיה נקייה, יהיה בריא בהרבה. לגרגרי החומוס יש ערך תזונתי גבוה. כ-20% חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמין B ו-C, סידן, מגנזיום, ברזל ואשלגן וכ-5 אחוזי שומן בלבד. הטחינה תורמת סידן, אשלגן, חלבון וויטמינים ממשפחת B, וגם השום יעשה לכם רק טוב. החומוס הטרי הוא מזון בריא, קל לעיכול, וטעים.
משרד הבריאות ממליץ להוסיף חומוס לתפריט היומי של תינוקות החל מגיל חצי שנה. בשל תכולת הברזל הגבוהה, ממליצים עליו גם לנשים הרות או מיניקות. לטענתם, החומוס גם בריא לשיניים.
ומה לגבי השמנה? מסתבר שהשד אינו נורא בכלל.
החומוס הוא קטנייה ולכן הוא כולל בעיקר חלבונים ופחמימות מורכבות. הזמן הנדרש לגוף כדי להפוך אותן לאנרגיה הוא ארוך יחסית (ערך גליקמי באזור 10). לכן החומוס משביע לזמן ארוך אבל אינו משמין. הטחינה אמנם עשירה בשומן, אבל בחומוס טוב היא תהווה מרכיב משני ולא תתרום יותר מ-100 קלוריות למנה מכובדת. ובכלל, אכילת שומן כשלעצמה אינה גורמת השמנה - כדי להפוך את הקלוריות לאנרגיה דרושות פחמימות.
בקיצור: תרגישו חופשיים עם החומוס ותיזהרו בעיקר עם הפיתות, השתייה הקלה והמטוגנים שליד.
שוקי גלילי כותב על הדברים שמניעים את העולם: טכנולוגיה פוליטיקה ואוכל. עוד מאמרים על חומוס אפשר למצוא בבלוג הבבלוג החומוס.