מתכון מיוחד - אורז עם פול ירוק ושמיר {נוסח יהודי אירן}
המצרכים לאורז:
6 כוסות מים, 1 כפית מלח, 3 כוסות אורז פרסי.
המצרכים לבלילה:
400 עד 500 גרם פול יירוק מוקפא ומופשר או טרי
2 כפות שמן, 1 בצל קטן קצוץ, 1 וחצי כוסות שמיר קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס שמן, רבע כפית כורכום, חצי כוס מים
1 בצל בינוני פרוס לטבעות, 1 או 2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ופרוסים.
ההכנה:
שוטפים את האורז מסננים ומשרים במים נקיים כשעה, שמים את 6 כוסות המים המלח והאורז בסיר על להבה בינונית כשהאורז חצי מוכן ז"א שהמים עדיין לא רותחים מסירים את האורז המגז ושוטפים אותו על מנת שתהליך הבישול ייפסק האורז אמור להיות מעט נוקשה ולא מבושל. במחבת עמוקה מחממים שמן ומזהיבים בצל קלות מוסיפים פול ושמיר ומאדים עוד 2 -3 דקות ומסירים מהלהבה.
יוצקים לסיר היבש שמן, מוסיפים כורכום, מעט מלח ומחממים תוך כדי בחישה {בלי האורז} מסדרים בתוך הסיר על הכורכום השמן והמלח כשיכבת בסיס טבעות בצל ותפוחי אדמה. את האורז המסונן מערבבים עם תערובת הפול מוסיפים מעט שמן וממליחים לפי הצורך ושופכים את הכל על תפוחי האדמה והבצל הפרוס.
מכסים במכסה שעטוף במגבת ומבשלים על הגז בלהבה נמוכה כשעה וחצי עד שעתיים
דבר מאוד חשוב את הסיר להניח על רשת מיוחדת {ניתן להשיג בחנות לכלי בית} כדי שהאורז יתבשל בבישול איטי ותפוחי האדמה יהיו זהובים ולא שרופי
המצרכים לאורז:
6 כוסות מים, 1 כפית מלח, 3 כוסות אורז פרסי.
המצרכים לבלילה:
400 עד 500 גרם פול יירוק מוקפא ומופשר או טרי
2 כפות שמן, 1 בצל קטן קצוץ, 1 וחצי כוסות שמיר קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס שמן, רבע כפית כורכום, חצי כוס מים
1 בצל בינוני פרוס לטבעות, 1 או 2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ופרוסים.
ההכנה:
שוטפים את האורז מסננים ומשרים במים נקיים כשעה, שמים את 6 כוסות המים המלח והאורז בסיר על להבה בינונית כשהאורז חצי מוכן ז"א שהמים עדיין לא רותחים מסירים את האורז המגז ושוטפים אותו על מנת שתהליך הבישול ייפסק האורז אמור להיות מעט נוקשה ולא מבושל. במחבת עמוקה מחממים שמן ומזהיבים בצל קלות מוסיפים פול ושמיר ומאדים עוד 2 -3 דקות ומסירים מהלהבה.
יוצקים לסיר היבש שמן, מוסיפים כורכום, מעט מלח ומחממים תוך כדי בחישה {בלי האורז} מסדרים בתוך הסיר על הכורכום השמן והמלח כשיכבת בסיס טבעות בצל ותפוחי אדמה. את האורז המסונן מערבבים עם תערובת הפול מוסיפים מעט שמן וממליחים לפי הצורך ושופכים את הכל על תפוחי האדמה והבצל הפרוס.
מכסים במכסה שעטוף במגבת ומבשלים על הגז בלהבה נמוכה כשעה וחצי עד שעתיים
דבר מאוד חשוב את הסיר להניח על רשת מיוחדת {ניתן להשיג בחנות לכלי בית} כדי שהאורז יתבשל בבישול איטי ותפוחי האדמה יהיו זהובים ולא שרופי
הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net