דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


העשרת דם באופן טיבעי וחוקי 

מאת    [ 28/09/2009 ]

מילים במאמר: 1132   [ נצפה 5413 פעמים ]

העשרת דם באופן חוקי וטבעי מאז ראשיתה של הספורט התחרותי ניסו ספורטאים בדרכים כאלו ואחרות, כשרות וכאלו שפחות כשרות להעצים את יכולת הגוף לשעת התחרות. מדע הספורט אף הוא נרתם למשימה ומנסה גם הוא לפתח תכשירים לשיפור ביצועי הגוף שרובם אסורים בשימוש. גם יצרני תוספי המזון נרתמו למאמץ וכל יום אנו מתבשרים על תוסף כזה או אחר המבטיח נפלאות. בספורט הסיבולת, ריצה, אופניים ושחייה המדד החשוב ביותר המגדיר את יכולת הגוף לעמוד תחת מאמץ לאורך זמן זה היכולת האירובית. לכושר האירובי יש מספר מרכיבים, אך המרכיב החשוב ביותר הוא יכולת שינוע החמצן לתאי השריר. על כן, מטרת התכשירים שפותחו עבור ספורטאי הסיבולת הייתה להגביר את קצב ייצור הכדוריות האדומות. תכשירים כמו ( EPO) המגבירים את קצב ייצור כדוריות אדומות או בתהליך של העשרת הדם על ידי blood doping. במרבית שערוריות הסמים בקרב רוכבי הטור מתגלים תכשירים מהסוג הזה. אך בתובנות הביולוגיה והפיזיולוגיה החדשה אין אנו צריכים להרחיק לכת כדי לשפר את איכות ותפקוד הדם, הפתרון נמצה ממש בהישג ידינו באופן חוקי וטבעי. יכולת הגוף לייצר כדוריות אדומות תלויה בתפקוד המעי הדק והמרכיבים הנחוצים הם : מים, מלח, שמן והרבה כלורופיל. ספורט הסבולת נמדד בעיקר על פי היכולת האירובית, היכולת להזרים ולספק חמצן לתאי השריר. זמינות החמצן הינו המרכיב המכריע הקובע למעשה את הכושר האירובי. ללא חמצן יכולת הגוף לייצר אנרגיה בדרכים חלופיות, אנ-אירובי, מוגבלת מאוד. מעבר לכך, בתהליכים אנ-ארוביים נוצרים כמויות אדירות של רכיבים חומציים (חומצת חלב) אשר משבשים את תהליכי יצור האנרגיה בגוף ואנו מתעייפים מהר יותר. יכולת הדם לקלוט ולשנע את החמצן תלויה במספר הכדוריות האדומות, איכותן ותפקודם. אך דם הוא 90% מים ויכולת כדוריות הדם לזרום בעורקים וברשת הנימים המסועפת ביותר תלויה אף היא בכמות ואיכות המים. ככל שהדם רווי בנוזלים הכדוריות "ישחו ללא בעיה" וככל שהדם דליל בנוזל הוא נעשה יותר סמיך והזרימה איטית יותר. עד כאן אין הרבה חדש. החדשות הן בכל הנוגע לתהליך ומקום ייצור הכדוריות האדומות. בשנות החמישים מספר פיזיולוגיים ערכו ניסוי והרעיבו עד מוות שפנים ויונים. בניתוח לאחר המוות ראו שמח העצמות היה רווי בדם ומכאן הסיקו שמקום ייצורו של הדם הוא במח העצמות. מאז, כל העולם המדעי והרפואי חי בתפישה זו. ואכן, בכל קורס פיזיולוגיה בסיסי ילמדו אותך שמח העצמות זהו מרכז יצור הדם. תצפית החוקרים הייתה נכונה אך לא המסקנה. אכן, במצב של רעב הגוף ייצר כדוריות אדומות בכל מקום אפשרי וזאת כדי לשמר רמה קריטית של כדוריות אדומות החיונית לחיים. גופנו יפרק את תאי הגוף, פשוטו כמשמעו, לצורך יצור הכדוריות. פירוק תאי הגוף למען שמירה על רמה קריטית של ריכוז הכדוריות האדומות בדם יתחיל במח העצמות , כי מבחינת הישרדות הגוף, העצמות פחות חשובות מפרוק רקמות שריר, חיבור או אף כבד. רק לאחרונה פורסם שגם בכבד מיוצרות כדוריות אדומות, זאת אומרת שבתנאים מסוימים, כמו רעב או ליקויים מטבוליים, הגוף אף ירחיק לכת ויפרק את תאי הכבד. למעשה במצב תקין, וזה מגילויי ה"ביולוגיה החדשה", הכדוריות האדומות מיוצרות במעי הדק. המזון שאנו אוכלים מומר מיד לכדוריות אדומות , בתוך המעי הדק, ומשם חודר אל מערכת הדם. הכדוריות האדומות מורכבות למעשה מהמוגלובין וממברנה, מעטפת העשויה מחומצות שומן וחלבונים. הההמוגלובין, חלבון, תואם להפליא את חלבון הכלורופיל. ההבדל בין הכלורופיל לההמוגלובין הוא בכך שבלב הכלורופיל נמצה מגנזיום ובהמוגלובין ברזל. הברזל הוא זה שקושר את החמצן ומשנע אותם לתאי הגוף . והיכן יש כמויות בלתי נדלות של כלורופיל (=המוגלובין), בדיוק, בירקות. לתהליך תקין של ייצור כדוריות אדומות נדרש שהמעי הדק יפעל באופן תקין. לשם כך המעי צריך להיות נקי מרעלים ומחומצות מטבוליות. מה ש"סותם" את המעיים ומחליש את פעולתם זה בעיקר חלבון מן החי. בשר ועוף אינם למעשה מתעקלים בגוף אלה נרקבים, למעי אין יכולת לעקל חלבון מהחי. תהליך הריקבון יכול להמשך עד כ-4 ימים. בזמן זה המעיים סתומים ויכולת המעי הדק לייצר כדוריות אדומות נחלשת משמעותית. וזו גבירותיי ורבותי הסיבה למה בדיאטת אטקינס אנו מרזים. שמעתם לבטח על דיאטת אטקינס שממליצה על דיאטה עשירה בחלבון (בשר עוף וכו). האם אי פעם העזתם לשאול את עצמכם: הכיצד? מצד אחד אכול חלבון מן החי להרזיה ומהצד השני חלבון חשוב לבניית רקמות הגוף. אם אתה חי על פי התפישה הישנה לא תוכל ליישב את הפרדוקס. עד היום לא הבינו למה מרזים כתוצאה מדיאטה עשירה בחלבון מן החי. ואכן אנשים מרזים. למה? ובכן, כשהמעיים "סתומים" ולא יכולים לייצר כדוריות אדומות הגוף יפנה אל מקורות אחרים, אל רקמות הגוף עצמם ויתחיל לפרק את תאי העצמות, רקמות השריר והחיבור, ובמצבים קיצוניים ימשיך בפירוק הכבד ורקמות אברים אחרים. כך אתה "מרזה", "אוכל", מפרק את עצמך מבפנים. במצבים קיצוניים, כשהמעיים אינם מסוגלים לקלוט את המזון, גופנו יפנה לרקמות הגוף, כדי להבטיח יצור תקין של כדוריות אדומות. גופנו מייצר כ- 3 מיליון כדוריות בשנייה!!!!! (עם כל הכבוד מח העצמות אינו מסוגל לעמוד בדרישות אלו) על מנת לשמר ריכוז קריטי של 5 מיליון כדוריות במיליליטר מעוקב של דם. הדם הוא אבן היסוד לרקמות הגוף. תאי הדם משמשים לבניית רקמת שריר, עצם, עצבים וכו, ובתנאים בהם המעי אינו מסוגל לעמוד בדרישות יצור הכדוריות האדומות, ישמשו תאי הגוף כמקור ליצור כדוריות אדומות . מה שאתה אוכל קובע את תפקוד המעי, תפקוד המעי קובע את כמות ואיכות הדם ואיכות הדם קובעת את איכות הגוף. לפני מספר חודשים תרמתי דם ולפני הבדיקה בדקו לי את ההמוגלובין. האחות שאלה מה אני צורך? אמרתי כלום, והיא אמרה שהרבה זמן לא נתקלה ברמות המוגלובין כל כך גבוהות. מה הסוד? כל בוקר אני לוקח מגוון ירקות, נבטים, אבוקדו, שמן זית, שמן פשתן, מלח, תבלינים, שום ולימון( הרבה, כדי להחליק), ואת כל זה אני שם בבלנדר וטוחן. מה שיוצא זה מרק ירקות קר ועשיר ביותר בכלורופיל, מלח ושמן חיוני. אלו המרכיבים החיוניים ליצור דם בריא. מעבר לכך, האוכל כבר גרוס לחלקיקים כך שהקיבה אינה צריכה לעבוד קשה והמזון נספג ישירות. זאת ועוד, מרק זה הינו בסיסי, מה שמאפשר תפקוד תקין של הדם. כפי שהוסבר במאמרים קודמים, בתנאים חומציים תפקוד ואיכות הכדוריות בדם דועך משמעותית. 2-3 כוסות מזה ואתם חשים אנרגטיים קלים ונקיים ולמעי יש את כל מה שצריך כדי לשמר רמת יצור כדוריות אדומות גבוהה. נסו ותיהנו. יתכן שבהתחלה יהיה קצת קשה, אז לאט לאט. אני יודע שללא מעט אנשים זה נשמע כמפולת לכל התפיסה שעל פיה הם חיו, וגם לי זה כך היה כשהתוודעתי לגילויים אלו (צריך לשמור על ראש פתוח). אבל מה לעשות כך גם חשבו על גלילאו. לגלילאו הזה קוראים Dr. Robert Young ואתם מוזמנים לעקוב אחר גילוייו המדהימים והמרתקים אשר גורמים לשכתוב מחדש של ספרי הפיזיולוגיה והתזונה . אתם יכולים להמשיך ולחיות על פי התפישה שגדלתם עליה ואם היא מניבה לכם את התוצאות, בריאות חיוניות אז בסדר ואתם יכולים להמשיך כך. אך אם לא, אז יש לך אלטרנטיבה. אינכם חייבים להאמין לזה, פשוט נסו זאת על עצמכם. ערכו ניסוי על עצמכם. גשו לבדיקה שגרתית של ספירת דם. במשך לפחות 3 חודשים נסו משקה זה בבוקר, לרציניים אפשר גם לפני השינה. בזמן זה, נסו עד כמה שניתן להוריד את צריכת החלבון מן החי. בתום תקופה זו גשו לבדיקה נוספת של ספירת דם והשוו את התוצאות. אתם תודהמו!! ומעבר לכך תרגישו אנרגטיים. כי בריאות זה אנרגיה. גל פרידמן, האלוף האולימפי, זה מזמן פועל כך. על אף "אזהרות" הרופאים, ערכי הדם שלו רק ממשיכים להשתפר. בבדיקת דם מיקרוסקופית ניתן לאבחן את בריאות מערכת הדם.

ד"ר שמי שגיב , כירופרקט
מומחה ברפואת פציעות ספורט, ומאמן לבריאות והתפתחות
http://www.chiropract.co.il/



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב