דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סרטן השד - ניתן למנוע 

מאת    [ 28/09/2009 ]

מילים במאמר: 2127   [ נצפה 3736 פעמים ]

סרטן השד - ניתן למנוע זאת הנתונים הסטטיסטיים העגומים מצביעים על כך, כי מספר מקרי סרטן השד בישראל ובעולם המערבי נמצא בעלייה. זאת, למרות כל ההבטחות על כך שהבעיה נבלמה. מרבית המשאבים מופנים למחקר ופיתוח של תרופות וטיפולים שרק בולמים, במקרה הטוב את התפתחות הבעיה, אך למעשה לא פותרות אותה. סרטן השד, כמו כל תסמין, זה לא מחלה, אלה סימפטום להנהלות כושלת של הגוף. כמו שיש רק בריאות "אחת" כך יש רק מחלה "אחת" ולה הרבה תסמינים. למחלה זו קוראים חומציות יתר. מסתבר שחומציות יתר הינה הבסיס למרבית התחלואים, המחלות הניווניות, הכאבים, העייפות ובכללן סרטן. גופנו בנוי לתפקד בסביבה בסיסית, אך בתהליך המטבוליזם נוצרת פסולת חומצית. פסולת זו אם לא מסולק מהגוף גורמת לשינויים הסתגלותיים בתפקודי הגוף. דרכי הסתגלות הגוף הינם למעשה התסמינים, התחלואים ובכללן סרטן השד. חומציות יתר נגרמת כתוצאה מאורח החיים - ממה שאנו אוכלים ונושמים, ממה שאנו חושבים וממצבנו הרגשי ורמת המתח בה אנו שרויים. הטיפול בסרטן השד צריך להתמקד במניעתו, לגרום לגופנו להיות יותר בסיסי. על ידי תזונה נכונה בעלת אופי בסיסי, פעילות גופנית והורדת רמת הסטרס ניתן לבלום גם את סרטן השד. מה זה חומציות? בכל תהליך ייצור אנרגיה, כמו במכונית השורפת דלק, נוצר פיח. כך גם בגופנו. בתהליך פרוק המזון והמרתו לאנרגיה לצורך קיום החיים, נוצר פיח ולפיח זה קוראים חומצה. חומצת חלב הינו אחד ממגוון רחב של חומצות הנוצרות בתהליכי המטבוליזם. חומצות אלו, אם לא מסולקות מהדם והגוף , גורמות להרס התאים והרקמות. האם אי פעם נצרבתם על ידי חומצה? אם כך אתם לבטח מכירים את הנזק. כל רופא שיניים טוב יאמר לכם שמה שגורם לחורים בשיניים זה לא הסוכר אלה החומצה הנותרת מפירוקו והיא אשר מחוררת את השיניים. אותו נזק מתרחש בתוך גופנו אלה באופן הדרגתי תוך הסתגלות מערכות הגוף. הסתגלות הגוף לחומצות, מסתבר, זה הסימפטומים - לחץ דם, סכרת השמנה ואף סרטן. הגילויים החדשים מצביעים על כך שהמדד האחד והחשוב מכולם היכול להשליך על בריאותינו הינו רמת ה- ph בדם וברקמות. מדד ה-ph מודד את רמת החומציות/בסיסיות. כמו טמפרטורת הגוף הצריכה להיות מאוזנת בטווח מסוים, כך גם רמת החומציות/בסיסיות הצריכה להיות בסיסית יותר. רמת ה-ph נעה בין 0-14, כאשר מ- 0-7 טווח החומציות, מ- 7-14 טווח הבסיסי ו-7 זה ניטרלי (מים). רמת ה-ph בדם נעה בין 7.36-7.45 , מתחת ל-6.8 ומעל 7.8 נוצר נזק בלתי הפיך לתאי הגוף ואף למוות. כל סטייה מטווח זה גורמת לגופנו לבצע את השינויים הנדרשים בכדי לשמר את המאזן החומציות/בסיסיות, באם תהליכים אלה מתמשכים לאורך זמן המחלות המוכרות מתפתחות. גופנו בנוי לתפקד בסביבה בסיסית, אך גופנו מייצר חומצה כחלק מתהליכים פיזיולוגיים - עיקול, פירוק חומרים וכו. כדי לנטרל את החומצה מהדם גופנו נעזר במערכת הבאפרים המתבססת בעיקר על ידי מינרלים כמו נתרן . החומצה מסולקת מהגוף דרך השתן, דרך האוויר שאנו פולטים, דרך מערכת הלימפה, ודרך העור. באם רמת ייצור החומצה עולה על יכולת מערכות הגוף לנטרל ולסלק חומצות רעילות אלו אזי גופנו יאכסן זאת ברקמות הגוף. אחת הרקמות המועדפות לאכסון פסולות חומציות זה רקמה שומנית ומכוון שהשד ברובו רקמה שומנית שם נאגור זאת. בהתחלה גופנו מנסה לנטרל את הצטברות החומצה בשד על ידי סידן ולכן בשלבים הראשונים רואים הסתיידויות בשד. אך ככל כשרמת החומצה בשד ממשיכה לעלות תאי השד מסתגלים לתנאים קשים אלו ומשנים את תפקודן. כל מנתח פלסטי יאמר שצבעו של שומן המוסר בשאיבת שומן הוא חום ולא לבן וזאת בגלל מצבורי החומצה. חשיפת יתר לחומצה גורמת להרס התאים והרקמות. הניחו עצם של עוף בתוך כוס עם קוקה קולה (לא משנה אם זה דיאט או רגיל) שדרך אגב בעל ערך חומצי גבוה ביותר וצפו מה קורה לעצם. החומצה בקוקה קולה פשוט מכלה את העצם. בשנת 1933 גילה ד"ר אוטו וורבורג את הגורם לסרטן ושעל כך קיבל פרס נובל. גילויו הצביע שתאי סרטן הם למעשה תאים נורמאליים ששינו את תהליך ייצור האנרגיה. באופן נורמאלי תאי הגוף מייצרים אנרגיה בתהליך אירובי תוך שימוש בחמצן. בסביבה חומצית רמת החמצן פוחתת והתאים מסתגלים לתפקד ללא חמצן בתהליכים אנ-אירוביים ובתסיסה (בפרמנטציה). בתהליכים אנ-אירוביים ייצור החומצה מתגבר עוד יותר ובכך מתגבר ההרס. כדי לנסות ולמנוע את המשך ההרס הגוף בחוכמתו עוטף תמיסה זו ולזה קוראים גידול שפיר. למעשה זו דרכה של מערכת החיסון להגן מפני המשך הרס החומצה. אך כאשר אמצעי ההגנה קורסים ואינם מסוגלים להתמודד מול החומצה המצטברת ההרס מתפשט ואז התהליך הוא ממאיר. המדד המשותף לכל חולי סרטן מכל סוג שהוא זה חומציות יתר ובתהליכים סופניים המשך העלייה בחומציות זה מה שלמעשה מוביל לקריסה מערכתית. סרטן אם כך זה לא תא שעבר מיוטציה והחל להתרבות. סרטן זה תמיסה חומצית שגרמה לתא להסתגל לתנאים קשים ובכך שינו את המטבוליזם מאירובי הצורכים חמצן לאן-אירובי. תאים החיים ממטבוליזם אן-אירובי מייצרים כמויות אדירות של חומצות ופסולות הרעילות לגופנו. תאים אלו מתרבים במהירות וממשיכים לייצר חומצה העלולה לגרום לתאים בריאים להיפגע אף הן, כמו תפוח רקוב הפוגע בשאר התפוחים. כשרמת החומצה ממשיכה לטפס מתקשה מערכת החיסון להתמודד עם מצב זה. בסיסיות הבסיס לבריאות הטיפול בסרטן השד הוא במניעתו. מניעה של סרטן היא בהצלחה לשמר את המאזן הבסיסי בגופנו. שמירה על המאזן הבסיסי בגוף הינה הבסיס לבריאות בכלל. הגורמים התורמים לעליה בחומציות זה התזונה, איכות האוויר שאנו נושמים והמצב הרגשי- נפשי ואי יכולת הגוף לנטרולן ולסילוקן. תזונה - המזון שאנו צורכים מתחלק למזון שיוצר חומצה למזון שיוצר בסיסיות. בדיוק כשם שיש דלקים שבתהליך שריפתם מותירים יותר או פחות עשן. בגדול המזון שמותיר פסולת חומצית זה חלבון מהחי, סוכרים, אוכל מעובד, קפה, תא, אלכוהול, מיצים ומשקאות תוססים, ויניגר, סיגריות, גבינות. המזון הגורם לגופנו להיות בסיסי יותר זה ירקות וחלק מהפירות. פירות מכילים הרבה סוכר וכל סוכר, גם אם הוא טבעי ואורגני מותיר חומצה. בתנאים מעבדתיים תאים סרטניים מסגסגים בקפה ולעומת זאת אינם מצליחים להתרבות בתמיסה בסיסית. זה לא כל כך מה אנו אוכלים אלה איזה פסולת נותרת מהמזון אותו אנו צורכים. ברמת איכות הסביבה זו בדיוק אותה בעיה, זה לא הדלק הנשרף אלה העשן והפסולת הנותרת. רעלים אלו זו הבעיה האמיתית. הטבלה המצורפת מכילה מגוון של מוצרי מזון ואת רמת החומציות (-) בסיסיות(+) הנותרת. כדי לנטרל יחידת חומצה יש צורך כארבע יחידות בסיסיות. באופן מעשי זה אומר שאת הצלחת צריך לכסות 80% אוכל בסיסי, ירקות וכ-20% אוכל חומצי. זה לא אומר שיש להימנע לחלוטין מאוכל בעל ערך חומצי, כי בכל זאת בצד החומצי ישנם מאכלים המכילים רכיבים חיוניים, כמו אומגה-3 בדגים. כרוב 0.5+ כוסמת 0.5+ אורז חום 12.5- ממתיקים 26.5- אספרגוס 1.3+ עדשים 0.6+ חיטה 10.1- שוקולד 24.6- כרוב ירוק 2.0+ טופו 2.5+ אגוזים 8.0- סוכר חום 17.6- חסה 2.2+ שעועית 12.0+ גרעיני דלעת 5.6- מולסה 14.6- בצל 3.3+ פולי סויה 12.0+ גרעיני חמניה 5.4- סירופ 8.7- כרובית 3.1+ שעועית לבנה 12.1+ אגוזי לוז 2.0- דבש 7.6- כרוב לבן 3.3+ שקדים 3.6+ זרעי פשתן 1.3- קטשופ 12.4- אפונה טרייה 5.1+ שומשום 3.6+ שמן חמניות 6.7- מיונז 12.5- קישוא 5.7+ שמן זית 1.0+ מרגרינה 7.5- חרדל 19.2- תרד 8.0+ מים מינרלים 7.3+ שמן תירס 6.5- רוטב סויה 36.2- בצל ירוק 8.3+ מי קוקוס 9.0+ חמאה 3.9- חומץ 39.4- שעועית טריה 11.2+ דג בריכה 11.8- קשיו 9.3- ליקר 38.7- שום 13.2+ אננס 12.6- בוטנים 12.8- יין 16.7- סלרי 13.3+ מנדרינה 11.5- פיסטוק 16.6- בירה 26.8- פלפל אדום 18.8+ אגס 9.9- תפוח אדמה 2.0+ קפה 25.1- נבטי שעורה 28.1+ בננה בשלה 10.1- בשר בקר 35.0- מיץ פירות 8.7- נבטי סויה 29.5+ אפרסק 9.7- דגי ים 20.0- סוכר לבן 33.6- מלפפון טרי 31.5+ משמש 9.5- עוף 18.0- תה 27.1- מיץ עשבי חיטה 33.8+ פפיה 9.4- ביצים 18.0- תירס 9.6- קולורבי 5.1+ תפוז 9.2- פירות ים 5.0- קינואה 1.1+ חזרת 6.8+ מנגו 8.7- כבד 3.0- לפת 8.0+ ענבים 7.6- גבינות 18.1- גזר 9.5+ דובדבן 7.0- שמנת 3.9- סלק 11.3+ תות שדה 5.4- חלב 1.0- לימון 9.9+ שזיף 4.9- חלב חמאה 1.3+ עגבנייה 13.6+ תמר 4.7- לחם לבן 10.0- אבוקדו 15.6+ מלון 2.5- לחם מלא 4.5- בננה לא בשלה 4.8+ אשכולית 1.7- לחם שיפון 1.3+ אבטיח 1.0- לתנאים הסביבתיים ובעיקר לאיכות האוויר שאנו נושמים קיימת השפעה על רמת החומצה בגוף. העשן הנפלט מארובות התעשייה הינו חומצי. לאחר מכן אנו מקבלים חומצה זאת בצורה של גשם חומצי (Acid rain) . לכן אנשים החיים בסביבה מתועשת חייבים להיות עירניים לנזקים המצטברים. מעבר לתזונה ולאיכות הסביבה הגורם המכריע ביותר התורם לעלייה במצבורי החומצה בגופנו זה מצבנו הרגשי-נפשי. במצב של מתח, דחק ולחץ גופנו מוצף בהורמונים (אנדרנלין) וכימיקלים אחרים אשר מזניקים את חומציות הגוף, זוהי פיזיולוגיה של דחק. לרוב מצב רגשי הינו מצב מצטבר ומתמשך ובכך אינו מאפשר לגופנו להתנקות מרעלים אלו. אט אט מתפתח דפוס התנהלות עצבי-רגשי המנהל את גופנו באופן כרוני במצב של דחק וגם כשאנו מנסים להרפות, לנוח להירגע גופנו ממשיך לעבוד כאילו נמצה במלחמה. לכן בתהליך הטיפול יש לאפשר את שחרור המתח העצבי על מנת לאפשר לגוף התנהלות רגועה יותר. המצב המנטאלי המושפע גם הוא כמובן ממצבנו הרגשי אף הוא משפיע על המשך ייצור החומצה. כל מחשבה, כל פעולה מנטאלית דורשת אנרגיה. אנשים השרויים בדאגות, במחשבות בלתי פוסקות על העבר או על העתיד שורפים דלק ללא הרף ובכך תורמים למצבורי החומצה. . אתם יכולים לאכול ירקות אורגניים וטופו כל היום אך אם אתם שרויים במתח החומצה תגבר והמחלות יופיעו. המצב הרגשי-מנטאלי שבו אנו מצויים מסוגל לגרום לעליה ברמת החומציות יותר מאשר כל התזונה יחדיו. כיצד אני עוקב אחר רמת ה-PH ניתן למדוד את רמת הPH- בדם, אך גם ניתן לקבל הערכה די מהימנה לגבי מצב החומציותבסיסיות בגופנו בבדיקה ביתית פשוטה של השתן והפה. בדיקה זו ניתן לבצע בעזר נייר לטמוס. בדיקת השתן יותר מדויקת ויש לבצעה מיד בהשכמה. בבדיקות שגרתיות PH-5.0 נחשב נורמאלי, אך ה-PH בשתן צריך להיות ביו 6.8-7.2. ההבדל בין PH- 7.0 ל-5.0 הוא עצום כי היחס הוא אקספוננטיאלי. דוגמה: רמת ה- PH בקוקה קולה הינה 2.5, לצורך נטרול רמת חומציות זאת בתנאים מעבדתיים נדרשים 38 ליטר של מים עם PH-7.4 כדי להעלות את ה- PH ל-4.6. בבדיקה ביתית פשוטה זו ניתן לעקוב אחר רמת החומציות ולראות את השפעת הפעילות הגופנית והתזונה על רמת ה- PH. כשרמת ה- PH בשתן יורדת זו לרוב גם אינדיקציה לדלדול מאגרי המינרלים בגוף וזאת שהם משמשים מרכיב חשוב בניטרול החומצה. כיצד אני גורם לגופי להיות בסיסי תזונה- הקפידו על אכילת ירקות טריים וכמה שיותר. אין זה המקום לפרט את הקשר בין סרטן לצריכת מזון חומצי. היכנסו לאינטרנט הקלידו בשר וסרטן ותהיו מופתעים מכמות המחקרים והמאמרים שהתפרסמו בנושא. לעומת זאת כל יום מתפרסמים מחקרים שצריכת ירקות קשורה במניעת סרטן. הקפידו לשתות מים. הצריכה המומלצת היא ליטר על כל 15 ק"ג משקל גוף. השתייה לא רק חשובה לפעילות תקינה של הגוף אלה לא פחות חשוב, המים שוטפים את הרעלים. תארו לעצמכם כיצד היה נראה ביתכם ללא מים, זוהמה, כך גם בגופנו. לפעמים אנשים נמנעים מלשתות כי "אין זמן ללכת לשירותים" ובכך משאירים את הרעלים בגוף. כשתתחילו לשתות תרגישו נקיים מבפנים. ניתן להגביר את רמת הבסיסיות (PH) של המים על ידי הוספת לימון או סודה לשתייה. צרכו שומנים לא רוויים בעיקר מסוג אומגה -3 ואומגה -6. אל תעשו חשבון לקלוריות, שומן טוב למעשה עוזר להוריד במשקל. אם יש מאכל הנחשב כמושלם זה האבוקדו. פרי זה מכיל עשרות ויטמינים ומינררלים, חלבונים ומרכיבים אנטי-סרטניים. איכלו אבוקדו ביום. אין צורך להימנע כליל ממטעמים העושים טוב לנשמה. התייחסו למאזן החומציותבסיסיות כאל חשבון הבנק. בסוף החודש אם אתם בחובה אתם חומציים והמחלות יופיעו. אך לעומת זאת אם אתם בזכות, בסיסיים, סביר להניח שאתם חיים בצד של הבריאים. זכרו היחס בין אוכל חומצי לבסיסי הוא 4:1 . פעילות גופנית. פעילות גופנית נכונה יכולה לשחרר מצבורים של חומצה ומעבר לכך אין כמו פעילות גופנית כדי להשתחרר ממתח. ההזעה היא פעולה חשובה שבה הגוף פולט רעלים חומציים, בכך קיבל העור את הכינוי "הכליה השלישית". הפעילות המומלצת היא פעילות אירובית מתונה, כמו הליכה, ריצה, שחייה, אופניים. יש להימנע מפעילות אן-אירובית כמו משקולות, פיתוח שרירים ופעילות סטטית ואינטסיבית, הגורמת לייצור מוגבר של חומצות (חומצת חלב) . תרגילים וטיפולים להורדת המתח. קצב החיים המטורף והטובעני שבו אנו מצויים יוצר עומס על מערכת העצבים. כתוצאה מערכת העצבים מסתגלת למצב זה על ידי העלאת רמת המתח העצבי. מתח זה מלווה אותנו 24/7, 24 שעות 7 ימים בשבוע וגם כשאנו מנסים לנוח גופנו ממשיך לחוות מתח. זה לא תמיד מספיק לאמור לעצמך "טוב מהיום אני אשנה את התנהגותי", כי ההרגל הוא כבר" צרוב" בתוך מערכת העצבים. טיפולים המתמקדים בשחרור המתח העצבי ואיזון הגוף יתרמו רבות להחלמה. תרגילים להגברת המודעות הפנימית והעצמית כמו מדיטציה, נשימות ויוגה יכולים להיות מועילים. לא מזמן פורסם מחקר מאוד מקיף באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי, על היחס בין משקל יתר למקרי סרטן השד. לתדהמת החוקרים נמצה שבקרב נשים שמנות סרטן השד היה באופן משמעותי פחות מנשים רזות יותר ולחוקרים לא היה הסבר לכך. אך כעט אתם כבר חכמים יותר ומסוגלים להבין את הסיבה לכך. בדיוק, השומן מגן עלינו מנזקי החומציות ובכך נשים שמנות מוגנות יותר מנזקי החומצה. אך אין זה אומר שלהיות עם משקל עודף זו אסטרטגיה בריאה. יש לשמור על משקל מאוזן אך חשוב יותר זה לשמור על האיזון בסיסי. "חיידקים (מחלות) מתרבים במים עומדים ולא החיידקים גורמים למים לעמוד" וזה אומר שהתנאים הסביבתיים הם אלו שמאפשרים לתחלואים ולסרטן להתפתח. סרטן לא סתם נוחת עלינו, באורך החיים שלנו אנו יוצרים את התנאים להתפתחותו. כל מה שניכתב במאמר זה לגבי התפתחות סרטן כתוצאה מחומציות יתר הינו נכון לגבי כל מחלה ומחלה. וכל מה שנכתב לגבי מניעה וטיפול בסרטן נכון לגבי כל מחלה וההמלצות אם כך זה לאורך חיים בריא. בסביבה הנעשית יותר ויותר חומצית -מזהמים, אוכל מהיר ומעובד, תרופות (רובם חומציות) ומתח יש לשמור על האיזון הבסיסי של הגוף. כי בסיסיות זה הבסיס לבריאות ולחיים. בבדיקת דם מיקרוסקופית ניתן לראות את השפעת החומציות על בריאות הגוף.

ד"ר שמי שגיב , כירופרקט
מומחה ברפואת פציעות ספורט, ומאמן לבריאות והתפתחות
http://www.chiropract.co.il/



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב