היין כידוע לכולם הינו מוצר צריכה עתיק יומין ומקורו מענבים שתסס, עם היין אנו מקדשים את השבת ועם היין אנו עושים הבדלה בין קודש לחול ומקבלים את השבוע הבא עלינו לטובה.
בשנים האחרונות בישראל הביקוש ליין רק הולך וגודל וכל אחד שמכבד את עצמו ואת חבריו פותח בקבוק וכולם פותחים בשיחה מעמיקה על היין שרק עתה נמזג וטרם שתו אותו.
משוחחים על הריח, הצבע והנזילות שלו. ולאחר הלגימה הראשונה כל החברים ידברו על התחושה בחיך, על העיגוליות שלו, הטעם ועוד...
ראוי לציין שכל היינות המגיעים לארץ והנעשים בארץ הם יינות שהתסיסה שלהם נעשית על ידי שמרים עם טעמים ותוספים שונים כדי לגרום לנו תחושות שונות בחיך ובעיקר לדבר סביב השולחן. במקרים בהם הבציר אינו מוצלח אזי שמים סוכר כדי להגביר את האלכוהול ולהביא אותו לכמות המותרת בחוק. ואם גם אחרי הסוכר זה לא מספיק מוסיפים אלכוהול שקונים בבית מרקחת (אלה יינות שכאשר שותים אותם מרגישים צריבה בגרון).
אזהרה!!!! היום הענבים מרוססים על ידי חומרים מסרטנים המגיעים בסופו של דבר ליין.
בצרפת נתגלתה מעבדה שכל עיסוקה הוא ליצור שמרים ותוספים ליין כדי לתת לו את הסגולות שאנו רוצים לייחס לו ושאחר כך נדבר שעות סביב השולחן.
קיימים יינות בצרפת שמחיר הבקבוק מגיע לאלפי שקלים ויותר וזאת בשל זנים מיוחדים של ענבים שנשתמרו מזה שנים רבות ואין הוא מרוסס כלומר ענבים אורגנים ואין שום תוסף. התהליך שעובר הענב עד הבקבוק הינו תהליך טבעי שדורש הרבה זמן. בעידן של היום אין זמן ולכן התהליך הוא קצר ונדרשים היצרנים להשפיע על איכות וטעמו של היין באמצעות תוספים. במצב שניתן לעצב טעמו של יין לפי רצונו של הלקוח, למחיר אין ערך לאיכות היין. אז שלא יעבדו עליכם.
אני לא אומר להפסיק לשתות יין אך לפחות לדרוש שכאשר קונים יין שיהיה כתוב על תווית הקנייה את התוספים שיש ובאיזה כמויות כך שהצרכן יחליט אם לקנות אותו ואם לאו.
בשנים האחרונות בישראל הביקוש ליין רק הולך וגודל וכל אחד שמכבד את עצמו ואת חבריו פותח בקבוק וכולם פותחים בשיחה מעמיקה על היין שרק עתה נמזג וטרם שתו אותו.
משוחחים על הריח, הצבע והנזילות שלו. ולאחר הלגימה הראשונה כל החברים ידברו על התחושה בחיך, על העיגוליות שלו, הטעם ועוד...
ראוי לציין שכל היינות המגיעים לארץ והנעשים בארץ הם יינות שהתסיסה שלהם נעשית על ידי שמרים עם טעמים ותוספים שונים כדי לגרום לנו תחושות שונות בחיך ובעיקר לדבר סביב השולחן. במקרים בהם הבציר אינו מוצלח אזי שמים סוכר כדי להגביר את האלכוהול ולהביא אותו לכמות המותרת בחוק. ואם גם אחרי הסוכר זה לא מספיק מוסיפים אלכוהול שקונים בבית מרקחת (אלה יינות שכאשר שותים אותם מרגישים צריבה בגרון).
אזהרה!!!! היום הענבים מרוססים על ידי חומרים מסרטנים המגיעים בסופו של דבר ליין.
בצרפת נתגלתה מעבדה שכל עיסוקה הוא ליצור שמרים ותוספים ליין כדי לתת לו את הסגולות שאנו רוצים לייחס לו ושאחר כך נדבר שעות סביב השולחן.
קיימים יינות בצרפת שמחיר הבקבוק מגיע לאלפי שקלים ויותר וזאת בשל זנים מיוחדים של ענבים שנשתמרו מזה שנים רבות ואין הוא מרוסס כלומר ענבים אורגנים ואין שום תוסף. התהליך שעובר הענב עד הבקבוק הינו תהליך טבעי שדורש הרבה זמן. בעידן של היום אין זמן ולכן התהליך הוא קצר ונדרשים היצרנים להשפיע על איכות וטעמו של היין באמצעות תוספים. במצב שניתן לעצב טעמו של יין לפי רצונו של הלקוח, למחיר אין ערך לאיכות היין. אז שלא יעבדו עליכם.
אני לא אומר להפסיק לשתות יין אך לפחות לדרוש שכאשר קונים יין שיהיה כתוב על תווית הקנייה את התוספים שיש ובאיזה כמויות כך שהצרכן יחליט אם לקנות אותו ואם לאו.
אברהם פרל